8241
Beatos virtuvė

Pasimatom šeštadienį ir smidrų pyragas

(0)

Sveikos moterys ir vyrukai, na, tai papuolė mums pavasaris. Reto gaivumo. Tai ir gerai, žinote, tai reiškia tik vieną dalyką, – kad smidrų sezonas dabar tik prasideda normaliai, visu gražumu. Todėl ši savaitė mano bloge bus mano mėgstamiausių pavasario daržovių – šparagų (smidrų) savaitė. Aš kol kas dar kaip tas smidras tik iš žemės išlindęs, dairausi aplinkui… Nes po savaitgalio atitrūkimo, na, patys žinote, kaip būna. Pradedam nuo to, ką jau bloge esu sukaupusi smidrų tema:

Pradėsiu nuo geriausių pasaulio pusryčių. Na, tiesiog pavasarį geresnių nebūna. Benedikto kiaušiniai su šonine ir smidrais.

Beatos virtuve_benedikto_kiausiniai

Ar esate ragavę šparagų sriubos? Jau anksčiau, kalbėdama apie šparagus, sakiau, kad viršūnėlės yra gardžiausios minkštos ir sultingos, apačios tuo tarpu, tai yra viena trečioji, yra truputį kietesnės, tai, pvz., jei smidrų viršūnėles kokiam pyragui ar gražumui su lašiša ir hollandaise panaudosite, tai iš apačių puikiai išsivirti sriubą galima ir reikia.

smidru sriuba_Beatos virtuve

O štai čia – puikus variantas, kaip iš šparagų paruošti nuostabų užkandį – čia jie kepti su sezamu.

Kepti šparagai su sezamais2_Beatos virtuve

Dar vienas nuostabiai gardus būdas: kepti šparagai su svogūnų laiškais ir feta. Kai šitaip pagaminu, tai turiu pasakyt, kad net man kartais nelieka. Tikrai taip. Šparagai lengvai paskrudinami alyvuogių aliejuje. Po to toje pat keptuvėje paminkštinami svogūnų laiškai ir ant viršaus sutrupinama feta, pipirai, ir šlakelis dar alyvuogių aliejaus su citrinų sultimis. Ko jums dar reikia? Priklauso nuo to, kas per šventė, ir ar tai pietūs, ar vakarienė: su kruopom ar ryžiais, ar su šviežiom bulvėm, ar duona. Ar prie vištienos kepsnio, ar plakto kepto kiaušinio? Renkatės patys.

kepti sparagai su feta

Ir net smidrų tortas (o gal pica??) yra.

Smidru pyragas_tortas

Kur jų įsigyti? Girdėjau, prie Žemės ūkio ministerijos ūkininkų turgelyje yra, aš tai perku iš Genutės, ji buna Tymo turguje kiekvieną ketvirtadienį, o šešadienį ten pat, Tymo turguje 10 valandą vyks beveik Smidrų festivalis. Aš ten būsiu, apie smidrus pasakosiu ir pagaminsiu keletą dalykų su jais.

sparagu festivalis

O šiam pirmadieniui: nerealiai geras receptas – smidrų pyragas, kurį išbandžiau jau ne kartą, ir jis buvo pagrindinis pavasario žurnalo žvaigždė…

IMG_6298

Ir dar – smidrai ne tik skaniausia, bet ir sveikiausia pavasario daržovė!

Print Friendly, PDF & Email

Palikite komentarą




Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.