8241
Beatos virtuvė

Fantastiko trupiniai: avižiniai dribsniai, riešutų sviestas, kokosų cukrus, saulėgrąžos, cinamonas – su natūraliu jogurtu ir persikais

(0)

Man patinka geri, bet kartu ir nesudėtingi dalykai. Aš net neabejoju, kad kai mano vaikai užaugs, mūsų  namuose apsigyvens Frekenbok. Šiaip ar taip kažkada tikrai taip bus – aš galėsiu užsidaryti virtuvėje ilgalaikiams projektams, pvz., gaminti desertą iš penkių elementų: putėsių, karamelės, pyrago, padažo ir trupinių. Bet dabar yra taip, kaip yra. Laiko turiu, bet jis kaip pokario metais maistas – normuotas.

O aš vis tik esu truputį priklausoma nuo saldumynų. Reikėtų kažkaip išsiveržti iš šitos priklausomybės gniaužtų, bet antra vertus, kodėl desertas yra blogai? Aš neįsivaizduoju geros vakarienės be desertinio finalo, ir nesupraskite manęs neteisingai, tikrai kiekviena mūsų vakarienė nesibaigia desertais. Savaitės dienos dažniausiai yra be jų, bet kam tada gyventi, jei savaitgalį nepasimėgauti?

Štai jums norėčiau dabar nupasakoti savo nesėkmės rezultatus: norėjau iškepti sausainius, žinojau, kad sunkiai pavyks, nes nenaudojau cukraus. Cukrus yra ne tik saldumas, bet ir statybinė medžiaga. Juk žinote kaip atrodo karamelė? Ne minkšta, o kieti karameliniai saldainiai? Tai va, ten yra tas pats cukrus, tik pakeitęs savo būvį… bet vis tas pats cukrus. Štai tai vyksta su cukrumi aukštoje temperatūroje – jis išsilydo, keičia būvį ir tampa kietu. Sukabina sausainius, padedamas  miltų beigi kiaušinių… Aš naudojau kokosų cukrų, norėjau padaryti vaikams avižinių sausainių su riešutų sviestu, net kiaušinių nedėjau, o sunaudojau granolą likusią…Tai va, nepavyko, nes sausainiai dėl miltų mažo kiekio ir cukraus nebuvimo nesiklijavo ir virto trupiniais. Bet nerealiais trupiniais, kurie su vaisiais, uogom ir natūraliu jogurtu taps tinkamu savaitgalio desertu. Aš savąjį valgiau ant sofos sudribusi viena. Tomo nebuvo, vaikai lauke. Man tai buvo nuostabu.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą


Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.