8241
Beatos virtuvė

Etono betvarkė

(3)

Aš jau keletą kartų mėginu atlikti tokį desertą – „pavlova“ vadinasi. Sakoma, kad jis buvo sukurtas pagerbti kažkokią baleriną Pavlovą… Tai ta pavlova šiaip yra morenginis padas, grietinėlė ir vaisiai. Iškepti tinkamą morengą – tai tikrai nėra taip paprasta, kaip atrodo… Visų pirma, reikia jį kepti iš vakaro, o ne visada žinai, kad kitą dieną norėsi pavlovos…

Žodžiu, buvo taip. Prisikaupė kiaušinių baltymų šaldytuve, galvoju – pabandysiu dar kartą morengą kepti. Bet vietoj to, kad vieną didelį morengo blyną iškepčiau, padariau keletą mažų ir tada tuos mažus panaudojau kitam įdomiam ir labai angliškam dalykui. Tai Etonmess arba Etono betvarkei… O tai vėlgi yra beveik pavlova, tik netvarkingai… Etonas yra labai labai prestižinė mokykla, ten mokosi princai, milijonieriai ir būsimi premjerai-ministrai. Tos mokyklos valgykloje ir buvo išrasta ši betvarkė… Jai reikės morengų (jei tingisi kepti savo, tinka ir pirktiniai), grietinėlės ir braškių.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. […] kantriai morengus džiovinti bent 1.5 val. ne aukštesnėje nei 110° C temperatūroje, kaip sako Beata arba daryti taip, kaip sakoma AJ […]

  2. […] šio deserto variantas – vietoj granatų dedamos pjaustytos braškės ir turėsim garsiąją „Etono betvarkę“ […]

  3. Pavlova parašė:

    […] nusipirkti morengiukų ir padaryti desertą taurėse (tada “Pavlova” transformuojasi į “Etono betvarkę”): stambiai trupinti morengai, plakta (be nieko) grietinėlė ir pjaustytos braškės (ar […]

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.