8241
Beatos virtuvė

Daržovių tagine/Marokietiškas daržovių troškinys

(2)

Aš Maroke nebuvau ir nepasakyčiau, kad degu nenumaldomu noru ten nuvažiuoti, bet pažįstu žmonių, kurie buvo, nuomonės – įvairiausios (viena: „Oi, kai baisu ten, kaip norėjau namo iš karto, labai baisu“. Antra: „Oi, kaip baisu buvo pirmą dieną, bet paskui pripratom, nenorėjom išvažiuoti, noriu dar ir dar ten važiuoti“. Trečia: „Nu ką, nu smagu ten, labai tikrai gerai“. Kaip matome, labai gražiai moku aprašinėti žmonių įspūdžius iš kelionių, man tik kelionių agentūroje dirbti, tikrai turėčiau nulį klientų, bet ne apie turistavimą aš čia. Patiekalas – pavadinimu taginas, skaityti – “tadžinas”; iš tikrųjų, tai pavadinimas kilęs nuo tokio molinio spec. indo, kuriame Maroke gamina visokiausius troškinius ir maistelius. Ir jei, pvz., nueisit į belekokį marokietišką restoraną, tai, kaip taisyklė, visą stalą nuklos tais indais pailgais dančiais… Bandydami autentiką vaizduoti… Nors, aišku, visus patiekalus aliuminio puoduose gamina… Na ne visur taip yra, bet čia šiaip – truputį kasdienybės  Tikrai nesu ekspertė marokietiškos virtuvės, o be to, ir su kuskusu esu susipykus prieš kokius tris metus… Dabar po truputį bandome taikytis, bet kuskusas tikrai mano mėgstamiausio maisto sąraše būtų kažkur pabaigoje… Bet tie, kurie kuskusą labiau mėgsta, tai tikrai privalo šį daržovių tadžiną valgyti su juo, aš tai valgau vieną arba su basmati ryžiais… Ir šį patiekalą, kuris yra tikrų tikriausias vegetariškas topas, būtinai reikia pabaigai pagardinti žemiau aprašyta harissa. Aš, kadangi nenoriu viso puodo maisto užaštrinti iki begalybės, harisą dedu individualiai… Tik pagardinimui, kaip kokią grietinę į raugintų kopūstų sriubą….

Taigi, šitam tikrai super geram vegetariškam ir labai sveikam, ir beveik be riebalų, patiekalui reikia visokiausių daržovių, kas ką turi, tas tą ir deda… Morkos, kalafiorai, brokoliai, saldžios bulvės, pastarnokai, žirneliai, salierai – you name it… Tik va, svogūnas ir česnakas nelabai pamainomi būtų… Ir dar avinžirniai labai tinka. Aš, aišku, juos naudoju jau išvirtus ir tik į konservų dėžutes sudėtus, nes pati virti milijoną valandų neturiu laiko ir kantrybės, bet aišku, kas nori – prašom, virkite patys… Taigi, mano tagine buvo toks.

Dar apie Maroką ir tadžinus Vygantas gražiai rašo.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Laura parašė:

    Sveika, Beata. Gaminomės šitą patiekalą, labai skanus. Beje taginių galima įsigyti čia -muhamors.lv. Dace, kuri gamina šiuos indus dabar net susitarė su air Baltic ir biznio klasėj bus tiekiami tagine patiekalai 🙂

  2. Greta parašė:

    Gaminau tadzina iš jūsų rudens naujojo žurnalo.
    Tačiau gavosi labai kartu.. Man asmeniškai neskanu.
    Ir nežinau ar čia taip turi būti ar aš kažką netaip padariau.manau nuo citrinos žievelės tas kartumas

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.