8241
Beatos virtuvė

Daržovių curry

(1)
Nuotrauka visai neatspindi skonio šįkart visai. Jei bent pora kartų per savaitę nevalgytume mėsos, tai išgelbėtume pasaulį. Na, gal globalinio atšilimo ir nesustabdytume per savaitę, bet tikrai nepakenktų, nes mėsos auginimas labai nustekena mūsų planetą… mano šeima – mėsėdžiai, aš taip pat, labai gerbiu vegetarus, bet pati tokia, deja, būti negalėčiau. Mano vienas mėgstamiausių vegetariškų dalykų yra daržovinis curry, į jį, beje, galima dėti kokių tik nori daržovių, aš vakar apsistojau ties labai žemiškom ir visada šaldytuve randamom daržo gėrybėm: bulvės, morkos, svogūnas, kalafioras. Tikrai nesu curry meistrė, bet turiu namie stebuklingą dėžutę su prieskoniais, ir ten pasiknaisiojus, visada randu pagrindinius curry naudojamus prieskonius. Aš darau curry arba su kokoso pienu, arba su pomidorais. Vakar padariau: daržovių su kokosu ir baklažanų su pomidorais curry.
Taigi, daržovinis curry pagal mane: svarbiausi prieskoniai yra: kuminas, maltas kuminas, malta kalendra, ciberžolė (turmeric arba kukurma dar vadinasi), paprika, čili pipiras ir juodi garstyčių grūdeliai (jei nėra, tai ne pasaulio pabaiga, svarbiausia, kad visi anksčiau išvardyti būtų).
Jei norim greičiau, tai minėtas daržoves (išskyrus svogūną), išsiverdam prieš tai vandenyje iki vidutinio minkštumo, na, kad beveik išvirusios būtų. Na, o jei turim laiko, tai dedam jas nevirtas ir lėtai troškinam ant mažos ugnies. Dabar apie viską iš pradžių.
Reikės:
kumino sėklų ir malto kumino
kalendros maltos
ciberžolės (malta labai ryškios oranžiniai geltonos spalvos)
paprikos maltos
čili pipiro (raudono) tiks ir džiovintas
juodi garstyčių grūdeliai
česnako
svogūno
keletas bulvių
kalafioras
dvi trys morkos
kokoso pieno indelis
druska, pipirai
Daržoves dedam į puodą ir išverdam. Bulvės ir morkos verda ilgiau, negu kalafioras, tai jas dedam į puodą anksčiau.
Svogūną supjaustom, pakepinam aliejuje, kai suminkštėja, įdedam smulkino česnako keletą skiltelių, leidžiam jiems truputi pakepti minutę ir pastumiam viską į šoną ir į tą pačią keptuvę, į karštą aliejų dedam kupiną šaukštelį kumino sėklų ir garstyčių grūdelius, leidžiam jiems truputį pakepti aliejuje, kad pradėtų skleisti aromatą ir truputį pokšėti. Tada dedam kitus prieskonius: pusę šaukštelio ciberžolės/turmeric, tiek pat arba truputį daugiau maltos kalendros, malto kumino, paprikos ir čili pipiro. Prieskoniai karštam aliejuje „atsigauna“ ir paskleidžia visą aromatą, tada greitai pamaišom, įdedam bulves ir morkas (pjaustytas), viską lengvai pamaišom, leidžiam daržovėm apkepti ir „susidraugauti“ su prieskoniais, tada dedam kalafiorą, vėl leidžiam kalafiorui sušilti kartu su kitom daržovėm. Tada pilam kokoso pieną, pasūdom ir ant mažos ugnies leidžiam viskam apie dešimt minučių pasitroškinti. Pabaigoje, prieš valgant, dar citrinos skiltelę išspaudžiam į troškinį. Labai paprasta, sveika ir skanu…
Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Bonvojaz parašė:

    sitas patiekalas musu seimoj kartas nuo karto yra gaminamas. mums labai skanu! aciu uz ideja 😉

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.