8241
Beatos virtuvė

Dar vienas draugiškas jūsų liemeniui pasiūlymas

(0)

Oi, šiose salotose sudėti mano mėgstamiausi dalykai, ir šitų salotų grožis ir intensyvumas yra nuginkluojantis. Rugius čia tiesiog išviriau, juos nusipirkau didelėje visokiausių gėrybių parduotuvėje Vilniuje. Taigi iš jų nebūtinai tik duoną kepti galima – išvirus jie virsta skaniom kruopom, kurios panašios šiek tiek į perlines, bet turi daug daugiau skaidulų ir naudingų medžiagų, žodžiu – sveikos ir naudingos mums. Toliau burokėliai – juos iškepiau taip: plonai supjausčiau ir pašoviau maždaug pusvalandžiui į orkaitę pašlakstytus aliejumi, balzaminiu actu ir druska. Tiesa, jei būtų vasara ir trauktume juos iš dirvos čia pat mažus, tai jau tikrai nekepčiau. Žalumui – špinatai, kurių ir gilią žiemą yra Lietuvoje užaugintų, juos galima keisti bet kokiais kitais salotų lapais. O skonio gelmei, sūrumui ir rūgštumui – marinuotos kaparių uogos, ne mažučiai kaparėliai, o dideli kapariai su sėklytėmis viduje, aš visada jų turiu šaldytuve. Va štai tokios pavasarį kviečiančios ir pilvui draugiškos salotos.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.