8241
Beatos virtuvė

Cukinijų, varškės ir lašišos blynai

(9)

Cukinijų blynai yra pats geriausias dalykas, koks tik gali atsitikti vasarą, dar, žinoma, geri dalykai yra švieži pomidorai, agurkai, braškės, vyšnios, agrastai, serbentai, kopūstai, žiediniai kopūstai, saldūs pipirai, šviežios morkos, žali žirneliai, šviežios mažos bulvės ir t. t.

Mūsų namuose cukinijų blynai kepami nuo amžių amžinųjų, man tai tikrai nieko nėra skaniau. Yra du būdai: agurotį arba cukiniją tiesiog riekelėmis, tada į miltus ir tuomet apkepti, arba sutarkuoti burokine tarka, kiaušinių, miltų ir blynai skaniausi pasaulio.

Aš dar kepu tokius, apie kuriuos tuoj parašysiu, – tai su cukinijom, varške ir lašiša. Ir pusryčiams, ir vakarienei, ir pietums – viskam tinka…. Skanumas begalinis, tik miltų dedu nelabai daug, tai juos kepti reikia atsargiai ir gražiai, o rūkytos lašišos gabalėlį įdedu į vidų, t. y. šaukštą tešlos palyginu, tada sulenkiu gražiai lašišos keletą gabalėlių ir ant viršaus vėl šaukštas tešlos, kad įdarą uždengtų. Ką aš čia dabar paistau? Visi juk supranta, apie ką kalba eina…

Dabar trumpai apie varškę. Kai ji iškepa, tai kažkaip beveik dingsta tame blyne ir į vieną gražų, skanų, pasipūtusį blyną pavirsta… Tiesa, dar krapų sauja šviežių – oi kaip reikalo nepagadina… O šiaip, jei lašišamėgiai esate, kaip aš, tai dar galima ir lašišos gabalą suraityti ant blyno viršūnės… Nors grietinė nepakenks ir koks gi blynas be grietinės, bet viskas taip minkšta ir sodru, kad net jokios grietinės netrūksta… Vėlgi, aš tuos blynus kepu iš akies, varškės dedu truputėlį mažiau, nei cukinijos, kiaušinių negailiu, o su miltais per daug nesišvaistau.

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. Cukiniju/varskes/lasisos blynai parašė:

    Labai puikus receptas,tikrai! Tik as,taupydama suvartojamo aliejaus kieki,transformavau ji i apkepa.Aciu uz receptuka.

  2. […] štai keletas blyniškų idėjų: Bulviniai blynai, Savaitgalio blynai su bananais, Cukinijų, varškės ir lašišos blynai, Blynai su varške: vienokie ir kitokie.  O čia spurgiai. Pasidalinti Susiję […]

  3. Vita parašė:

    labai skanu….as naudojau ivairius surius, buvo tobula – nuostabus receptas

  4. Evelina parašė:

    Puikūs !!!

  5. mergaičiukė* parašė:

    Šiandien išbandžiau šiuos blynus. Nuostabiai gavosi! Tikrai labai, skanūs ir sotūs blyneliai. Rekomenduoju:)

  6. […] recepto, kuris pasirodė bloge prieš tris metus, paskui sėkmingai emigravo į pirmą knygą, cukinijų, varškės ir lašišos blynai, cukinijų blynai yra visada gerai, o kai kurie receptai – nesensta. Pasidalinti Susiję […]

  7. Greta parašė:

    Šiandien išbandžiau šiuos blynus, tai tikėjausi kad bus lengviau.
    Nes blyno apvertimas tikrai reikalauja kantrybės, ar įrankių specialių.. kad jis nesuirtų.
    Na bet šiaip netaip pavyko jį apkepti iš abiejų pusių, tačiau jis iškepęs atrodo toks lyg žalias, vidus lyg neiškepęs.. skonis geras tikrai, lašiša puikiai tinka. Tačiau tas skystumas, blyno ne itin patiko, lyg veltųsi burnoje.
    Kepiau atrodo net ilgiau nei 10 minučių, tačiau jie tokie lengvai pažeidžiami.
    Bandžiau dar miltų įdėti, tai truputį apversti lengviau tapo, tačiau skonis toks pats. Arba aš kažką blogai darau, arba jie tokie turi būti.
    🙂

  8. Sandra parašė:

    Labai labai skanūs 🙂 Kepu jau kelintą vasarą iš eilės, kai gavau Beatos kulinarinę knygą dovanų 🙂

  9. ONA parašė:

    Aš savo šeimą maitinu maždaug 6 mėnesius su cukinijų blynais.Tai nenusibostantis maistas.Į sutarkuotą gabalą cukinijos dar įtarkuoju 1ar 2 vidutinio didumo obuolius.Šie blynai būtinai turi būti su kiaušiniu.Geriausia 2k.Reikia ir druskos miltų ir neblogai įberti manų miltų, pieno ar kefyro.Valgome su grietine ir nesaldžia uogiene: obuolių, braškių, bruknių ir t.t .Kepti tokiu blynus reikia ant nedidelės ugnies-tada jie šiek tiek nugaruoja.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.