Spausdinti

Oi, jau sakiau, kaip man tos cukinijos patinka, tai nerealiai… Labai toks buitinis žodinis, bet ką jau padarysi, kaip yra, taip yra…

Žinote, gyvenime ir pasaulyje yra tokių restoranų/kavinių, kurios yra labai kokioje nors  super gatvėje ir stalai toje gatvėje pastatyti, ir visi lauke sėdi jauni, nelabai jauni ir visi gražūs, ir prie tų staliukų susigrūdę Viduržemio jūros pakrantę (įsi)vaizduoja… Yra tokių vietelių čia, yra tokių vietelių visur… Dėl tos strateginės vietos neretai maistelio kokybė ir lėkščių turinys tokiuose restoranuose nukenčia… Arba ne… Vienoje tokių vietų valgiau pirmą kartą taip pagamintas cukinijas… Jos, beje, kaip užkandis vartojamos ir buvo geriausia vakarienės dalis, nes pagrindinis patiekalas buvo labai nuviliantis (čia buvo turbūt prieš dvejus metus, bet aš tokių dalykų niekada nepamirštu)… (Beveik.)

Daugiau lyg ir nėra ko rašyti… Aišku, geriausiai būtų tokias lazdeles iškepti  karšto aliejaus puode… Arba, liaudiškai tariant, fritiūrinėje… Bet kas turi tokį nesąmoningą agregatą namie??? Taigi, keptuvėje, su keletu šaukštų saulėgrąžų aliejaus pavyksta puikiausiai…

Aš taip cukiniją jau šimtą metų kepu, bet tik žiedeliais supjaustytą, o va pagaliukais/lazdelėmis /chips’ais atrodo daug mandriau ir prie kokio mėsiško patiekalo visai nieko… Vietoj bulvių… Tik, žinoma, kepti ir vartyti reikia kantrybės, bet tik kelios minutės ir super duper užkandis ant stalo…

 

Cukinijų čipsai arba lazdelės

0
komentarai
6
Porcijos
2 asm.

Reikės:

nedidelės cukinijos
saulėgrąžų aliejaus
miltų (apvolioti)
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Cukiniją supjaustome lazdelėmis, t. y. per pusę ir vėl išilgai, o tada lazdelėmis.

2

Pabarstome druska, palaukiame minutę kitą, kol iš jų druska pradeda vandenuką varyti.

3

Cukinijų lazdeles pavoliojame miltuose dosniai ir dedame į karštą karštą keptuvę, apkepame. Keptuvė turi būti karšta ir viskas skrusti greitai, nes jei per ilgai, tai labai greitai jos sukepa ir minkštos pasidaro.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Galima vietoj puses miltu imti krakmolo, tada cukinijos gaunasi dar traskesnes. Tokios cukinijos Graikijoje labai populiarios.

Rašyti komentarą