8241
Beatos virtuvė

Bulvė su švarku ir lašiša – dvi geros draugės

(0)

Dabar vėl apie bulves, kas nemėgsta bulvių??? (Kai kas sako, kad nemėgsta bulvių, bet paprastai tokie žmonės man keisti arba labai ploni ) Norit pasakysiu teisybę? – Visi mėgsta bulves, ypač lietuviai, bet anglai taip pat labai mėgsta bulves ir valgo nesustodami gerb. chips, t.y. bulvių lazdeles, keptas aliejuje, o visokie gastropubai rungiasi tarpusavy, kas geriau padarys. Štai neseniai buvome viename tituluotame gastropube, tai ten valgėme triple cooked chips (chips – anglams yra bulvės lazdelė, kepta aliejuje), suprask, tris kartus kepti traškučiai… Yra visokių būdų tiems keliems kartams kepimo – apvirti, nusausinti, apkepti, užšaldyti, vėl apkepti ir t.t. Tituluotasis Hestonas savo TV laidoje praktiškai visą laidą buvo skyręs to legendinio chipso iškepimui… Bet aš visai ne apie tai norėjau pakalbėti, bet kadangi bulvių tema tokia neaprėpiama ir skalsi, kad va taip ir atsitinka, kai apie bulves pradedi kalbėti…

Aš dabar apie bulves – keptas, cielas/sveikas orkaitėje. Angliškai vadinasi jacked potatoes. Kitaip tariant – bulvės su švarku. O ir lietuviškame maisto blog‘inimo pasaulyje esu radus ne vieną receptuką, bet manau, kad kažkaip dar toks bulvių kepimo ir valgymo būdas nesubujojo ant lietuviško stalo… Bet jaučiu, kaip bręsta revoliucija ir niekas nežino, kaip bus po poros metų. Čia, UK, net yra specialiai parduodamos tam reikalui skirtos bulvės, jos paprastai būna didelės ir daugmaž vienodo dydžio. Tradiciškai jos iškepamos (užtrunka valandų valandas, patikėkit), po to jas perpjaunama, į vidų pridėti galima įvairiausių įdarų (iš serijos: ko tik širdis pageidauja), pigesnėse kavinukėse–sumuštininėse, tai atskiras meniu šitam reikalui dedikuotas gali būti. Ir pubuose kokiuose neįmantriuose beveik visada rasi tokią bulvę… Bet ir vėl aš prikalbėjau ne ten…

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.