8241
Beatos virtuvė

Braškės, medus ir agurkai, Joninių sumuštinis ir karoliai

(5)

Tai štai, nėriau aš tuos karolius visus metus – ir man, ir jums, tikiuosi, jie smagumo teikė. Pastebėjau, kad dvi savaites karolių nebuvo, o tai kas per tas savaites nutiko? Tikrai atsitiko mokslo metų pabaiga, aštuoni kilogramai braškių bei agurkų ir dar šviežias medus. Tai apie viską iš pradžių, žinau, kad dabar yra tas laikas, kai jau puolėm į laukus ir pievas. Dar, tiesą sakant, kultūros nakty pašėlom, aš tai nešėlau, nes po burgerių akademijos su tašėmis ir maišais variausi sau namo, bet tikrai niekada nebuvau mačiusi Gedimino prospekte tokiu metu tiek žmonių… Taigi, apie vasaros malonumus iš pradžių.

Saulėlydis ir Palanga. Kiekvieną kartą, kai pirmą kartą pamatau naujos vasaros saulėlydį, jis man apsuka galvą. Fotografuoju nesustodama ir dar kartą sau pasakau: vasarą Lietuvoje nuostabu. Ir vis tiek tas Baltijos smėlis yra geriausias. Į Palangą dar noriu ir tikrai sugrįšiu, dabar apžiūrėjau svarbiausias vietas, nes va, tuoj tuoj ir Palangoje, prie gražiausio namo Basanavičiaus gatvėje apsigyvens mano ledų vežimėlis…

Beatos virtuve_ledu vezimelis

Beatos virtuve_palanga

Daug visokių reikalų vyko ir mano studijoje. Tiesiog nemoku apsakyti, kaip man ten gera. Ir kaip ten viskas vis gražėja. Štai, prašom – nauja graži siena…

Beatos virtuve_studija

Mes ten su merginomis daug dirbom, ir net šokom. Jau ir Rudeniui (oi, tikrai niekam nesakykite, kad miniu jo vardą be reikalo, bet gi žinot, kaip ten su tom rogėm vasarą, tai va) ruošiamės, žurnalo ir ne tik reikalais bruzdam.

Beatos virtuve_studija

Studijoje ne tik merginų būta, jau ir vaikinai spėjo nosį įkišti, tai reiškia tik vieną dalyką – operatoriai.

Beatos virtuve_studija_operatoriai

Ir draugės su vaikais, ir Michele, kuris vaikams padėjo picas įgyvendinti.

Beatos virtuve_studija_drauges

Tai va, o dabar apie daržus. Savaitgalį buvau Kėdainiuose. Tai kaip gera įkelti koją į daržus!.. Žemuogių ir braškių pasiraškyti ir stebėti, kaip gražiai lysvėje sutaria burokėlis ir krapas, salota ir svogūnas.

Beatos virtuve_vasara_vaikai

Žinot, tuos tris vasaros mėnesius ima atrodyti, kad visas gyvenimas yra iškyla. Nes ilgai šviesu ir šilta, nes kiekvienas savaitgalis yra lemtingas. Tiek Anglijoje, tiek čia, Lietuvoje, mes su Tomu mėgstame ir iškylauti, ir savo namuose šventes švęsti, ir kaskart atsiranda manęs klausiančių, kaip viską spėjau, ar kas čia tokio gaivaus. Tikrai svarbu dalintis – todėl mano vasaros žurnale atsirado net keturios tobulos iškylų idėjos. Jas panaudosit ar per Jonines, ar bet kokią kitą dieną, kai iškylauti susiruošit.

Beatos virtuve_iskylu krepsys_vasara

Beatos virtuve_iskylu krepsys_vasara_Bonbon

O aš iš Kėdainių grįžau su žalumynais ir svarbiausi herojai buvo: šviežias medus, braškės, ir agurkai. Ir štai, prašom, sumeistravau jums lietuvišką Joninių brusketą. Nes dabar gi Joninės jau va čia, jau čia pat. Aš pasigirsiu, kad mano tėtis Jonas, o mano pačios krikšto vardas Janina. Tai galite mane ir Janyte vadinti… Che che che…

Beatos virtuve_tetis Jonas_Izabele

Dabar visi tik apie Jonines ir tekalba, Vilniaus duona, mačiau, net Joninių batoną iškepė. O jūs saviškes jau suplanavot? Kur per laužą šoksite ir vainiką pinsite? Jei ir jūs (kaip ir aš) važiuosite kur nors, kur turite ką nors valgoma gardaus atsivežti, aš siūlau nevargti, o va, pasinaudoti mano Joninių Brusketos receptu – joje geriausia, ką mums šiuo metu siūlo Lietuvos žemė: šviežias medus (jau tikrai yra) braškės – viršūnėje, agurkai – patys skaniausi, duona ruginė gardi, sviestas lietuviškas, ir va, prašom, dar druska ir pipirai, ir tobulas derinys.

Beatos virtuve_joniniu brusketa

Taigi, darome taip – aš naudojau (aišku, savanaudiškai) savo skaniąją, juodą duoną su sėklomis, užtepiau plonai sviesto, pabarsčiau druska, tada agurkai su braškėmis, palaisčiau medumi ir juodais pipirais pakrapnojau. Kaip skanu! Kaip gražu, sezoniška…

Geros savaitės ir gerų Jonų!

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. Ingrida M. parašė:

    Man lygiai taip pat pasisekė, šį savaitgalį tikriausiai valdė braškės ir šviežias medus 🙂

  2. Inga parašė:

    Į duonos temą. 🙂 Beata, o šviesios ruginės duonos su grūdais jau nebebus? Neberandu parduotuvėse.

  3. Beata Nicholson parašė:

    ne jos nebėra, ją pakeitė tamsi ruginė su sėklom

  4. Agne parašė:

    Kaip tai nebebus?! Mano mylimiausia buvo! 🙁

  5. Ieva parašė:

    Išbandėm ledus Palangoj, tiramisu, aviečių ir mangų. Labai patiko! Jau išsirinkau kokius ir kitą kart valgysiu :)))

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.