8241
Beatos virtuvė

Blynai per naktį ėmė ir sudygo

(6)

Oi, aš atsimenu, buvo taip: visa pilvota, su Izabele pilve, nuvažiavau į Briuselį aplankyti draugės ir bičiulių… ir žinote ko paragavau ten? Ogi Liege vaflių – tai tokie vafliai, kurių paviršius traškus ir karamelinis. Aš tiesiog buvau prišriūbuota prie žemės, koks fantastiškas malonumas: minkštas, salsvas, bet pakankamai pikantiškas ir toks visas šviežios bandelės atspalvio, apgaubtas cukrinio kiauto, tai yra karamelės… Aš juos valgiau tris kartus. Ir visada gedžiu tų vaflių, kadangi, prisipažinsiu, daugiau neteko jų valgyti, nes nebuvau Briuselyje. O jei ne Briuselyje, tai nežinau kur tokių gauti. Netikėčiausia yra tai, kad ir po aštuonių metų aš atsimenu tuos vaflius…

Tiesą sakant, aš juos atsiminiau ir po metų, nes belaukdama Užgavėnių nusipirkau vaflinę ir tada raugiau tokią ypatingą tešlą, šlapią mielinę tešlą, kuri buvo nereali. Bet kitas svarbus dalykas yra tas, kad ta tešla vienodai gerai tinka ir blynam, ir vafliam. O kokios gi čia Užgavėnės be mielinių blynų. Tai va, jei galvojote, kad negalite kepti mielinių blynų, nes neturite daug laiko, galite pasidaryti tešlą iš vakaro, per naktį ji subręsta, ryte kepat. Valio.

Ir ačiū Bronei, kuri šiuo receptu su manimi pasidalino ir priminė man panašią tešlą, kokią aš ruošiau savo vafliams…

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (6)
Komentarai
  1. Kornelija parašė:

    Tai reiketu ir vel i Briusely uzsukt. Lauktume 🙂 Be to, Belgai ne tik vafliais garsus. Dar yra Chicon gratin, Waterzoi, Carbonades au flamande, etc. Gal ir naujai knygai ideju rastumet 😉

  2. Ieva Jatulytė parašė:

    mačiau tokių minkštų belgiškų vaflių parduotuvėje, visai neblogi.. bet saldumynais piktnaudžiauti negalima.. nepirkau.. ir dar yra tokie kieti, jau su karamelės glaistu, laikomi ant karštos arbatos.. ir tie neblogi.. tokie sodrūs.. kai atmirksta, suminkštėja.. iš tiesų, skanūs, bet lietuviai nėra itin saldžiamėgiai.. tie, kur šiek tiek prie žemės, geriau jau pirks pomidorų sėklas.. dantis saugo kartu..

    • R.Babaušytė parašė:

      Žinot, panele Ieva, arba Jūsų tikrai šiandien padauginote cukraus, arba mano saldumo nemačiusios smegenys kažko nesupranta – nu niekaip nesiriša man jokiomis sąsajomis pomidorų sėklos, dantys ir belgiški vafliai, nors tu ką… 🙂
      Nors, gerai pagalvojus, lietuviai gerai daro, pomidorų sėklas vietoj vaflių, kuriais zabtus gali išsilaužyt, pirkdami, nes jie iš tikrųjų klaikiai neskanūs, net mano šuva, didis blymų ir vaflių dievintojas, neėdė. 🙂

  3. Rasa parašė:

    Skanu turbūt , reikės pabandyti:)

    Beata, neradau, kur daugiau jums parašyti. Tai paklausiu čia.
    Sakykit Jūsų knygoje „Metai Beatos virtuvėje“ yra šokoladinis tortas. Ten į kremą įeina karamelė 400 g. Ar tai tas pats RUDU karamelizuotas kondensuotas pienas ar nors kita?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.