8241
Beatos virtuvė

Balandėlių sezonas prasidėjo

(24)

Balandėlių sezonas prasidėjo, bent jau mano virtuvėje… Lauke išdygo ir išsitiesė krapai, pilna šviežių kopūstų. Žiemą neapsikentus gaminau iš tokio pagyvenusio kopūsto balandėlius – virtuvėje pakvipo mokyklos valgykla. Nėra blogiausias dalykas tos valgyklos, bet patys suprantat…

Balandėlius valgo ir savinasi kaip nacionalinį patiekalą ne viena tauta, lietuviai – taip pat. Bet ne to čia susirinkome aptarti…

Kiekviena šeimininkė/šeimininkas turi savo balandėlių gaminimo būdą, štai vieni naudoja tik kiaulieną, kiti maišo perpus su jautiena, treti būtinai juos pakepina svieste ir t. t. Vieną kartą svečiavausi pas toki poną, kuris ilgus metus dirbo viešo maitinimo srity. Ponas vaišino balandėliais. Ponui papasakojau, kaip pati darau balandėlius (o aš jų niekada nekepinu), tai tas ponas į mane pažiūrėjo skvarbiu žvilgsniu ir tarė: „Eik tu, nesusipratėle, kaip tai dabar neapkepi balandėlių?????“

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (24)
Komentarai
  1. Anonymous parašė:

    balandėlius būtina kepint. skonis tikrai geresnis.

    R.

    • Jurga parašė:

      Ka reiskia – butina kepinti? man, pvz., neskanus kepinti 🙂

      • Ginta parašė:

        Kai kurie zmones nesupranta, kad egzistuoja skirtingi skoniai pas zmones ir kiekvienas ta pati patiekala jaucia savaip. Bet ne, vistiek savo poziuri reikia brukti kaip nepakeiciama ir nenugincyjama, kulturos stoka ir tiek.

  2. […] o kas išėjo?). Bet apie balandėlius jau rašiau, taigi recepto iš naujo nerašau, tik pridedu link‘ą, kur […]

  3. balandeliai parašė:

    kai suruošiu balandelius tuomet į troškinimo indą dedu pjaustytas morkas,bulves,balandelius.ant viršaus užtarkuoju morkų ,pridedu prieskonių ir užpilu sultiniu.viska troškinu 15 min. po to įdedu pomidorų padažo,grietinės,sviesto šaukštą ir dar troškinu 15 min.jei gaunasi skystas padažas sutirštinu miltais.bulvės troškintos su balandėliais daug skanesnės ,negu jas verdi atskirai

  4. Giedre parašė:

    Sekmadieni ruošiu balandėlius pagal Beatos receptą. Tik žinau, kad pas mus balandėlius verda arskirai, bulves atskirai, o ir padažą taip pat atskirai. Gal ir nebloga mintis viską išvirti viename puode 🙂

  5. Dovile parašė:

    Tikrai labai skanu

  6. Vilytia parašė:

    niekad neragavau kepintu, bet ir nenoreciau…ir taip aplink viskas kepta

  7. VitKa parašė:

    Balandeliai labai skanus patiekalas. As dar idedu kepintas darzoves ( paprikas, morkas , svogunus, po to dar trintas cesnakas ir miltai) ant virsaus ir majonezo.. Cesnakas ir paprika ypatingai patobulina skoni 🙂 Begu ruosti 🙂

  8. Lape parašė:

    Ka reiskia „neragavau ir nenoreciau“? tai gal visai ir nebegamink su tokiu poziuriu

  9. šaunuoles parašė:

    aš katik susiginčinau su savo žmona pasirodo balandėlius reikia kepinti. as kopūsta valgau 1 kartą per 2 metus:)

  10. Ele parašė:

    Jetus, daugiau neskaitysiu sio blogo tusciu skrandziu. Ir ziema pavasariniu receptu. Taip noriu siu balandeliu!!!

  11. […] Aš kartais net neturėdavau laiko nueiti į  valgyklą, tai labai sėkmingai valgydavau sushi iš kavinės, jis buvo tikrai labai neblogas… Taigi, po trijų savaičių tokio maisto… norisi tik balandėlių… Receptas – iš senų laikų, aš nuo jo nenukrypstu, labai mėgstu naudoti savojos kopūstą ir dar dedu visokių daržovių į mėsą – būtinai saldžiųjų pipirų, morkų ir šviežių svogūnų arba porų, tik aš  ryžius keičiu tai tuo, tai anuo. Vienas geresnių variantų yra su kinvos kruopomis arba perlinėmis kruopomis… Tai tiek apie balandėlius… […]

  12. balandeliai parašė:

    Mano seimoje balandelius visada kepindavo, taciau karta teko stebeti kaip drauge ruose balandelius. Mano giliam nustebimui, ji ju nekepino, o ragaujant ne nebuciau itarus, kad jie nekepti. Man tai patiko, nes kepinant visada spragedavo, taskydavosi. Tai dabar ir as nebekepinu

  13. Aušra parašė:

    Knygų Mugėje nusipirkau Beatos receptų knygą. Mano dideliam nustebimui net draugas, kuris virtuvę ir maisto gaminimą aplenkia iš tolo labai susidomėjo. ABU KARTU gaminome šiuos nuostabius balandėlius, skonis nepakartojamas 🙂 Po keliatos dienų užsukome pas draugus, o šie t.p. pavaišino savais balandėliais. Suvalgėm, nes palikti būtų buvę labai nemandagu, bet išėjus draugas pasakė, kad balandėliai buvo nevalgomi palyginus su tais kuriuos mes pasigaminome 🙂
    Gaminome jau ne vieną patiekalą ir toliau ekspermentuojame. Visi patiekalai viens už kitą gardesni 🙂
    Ačiū Tau, Beata 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      ha ha ha ha ha ha ha oi labai džiaugiuosi:)) gerai kad nieko nesakėte…reikia pagirti…gal kada nors padovanokite knygą su balandėliais draugams??? :)))Sėkmės ir ačiū už istoriją

  14. Eva parašė:

    Balandeliai visais laikais ir visoms tautoms:-) kepinti ar ne po troskinimo net nesijaucia.mano vyras azerbaidzianietis gyvename olandijoje, valgydami balandelius visi jauciames kaip namie .visiems skanaus 🙂

  15. Zygintas parašė:

    Nekepinti balandeliu yra tas pats kas balandelius patiekti su bulviu kose.
    Balandeliai turi buti pakepinami ir kartu virti-tusinti su bulvemis..
    va taip mielos moterys.

    • Ginta parašė:

      Man lb idomu is kur tamsta istraukei tokias zinias 🙂 Pas mane gimineje niekas balandeliu nekepe, net seneles ir tai niekada nekepdavo, o skonis visada budavo nuostabiausias. Nereiketu vyrui lysti ne i savo darza ir dar mokytis moteris kaip gaminti. Jei jau lb norisi pavaidinnti erudita, tai eik ir savo zmonai (jei dar tokia turi) nurodinek. Jei tau skanu kepti balandeliai, tai tu tokius ir valgyk, niekas nedraudzia taip daryti, bet dar nereiskia,kad galima brukti savo skoni ir kitiems, ir dar mokyti kitus kaip daryti. Pagal visas tradicijas balandeliai nera kepami.

  16. Jovita parašė:

    Kas sugalvojo, kad balandėlius BŪTINA kepinti? Pas mane šeimoje nei vienas niekada nekepino balandėlių todėl ir aš jų nekepinu. Kartą pas draugę valgiau kepintus balandėlis, tai skonis buvo visiškai kitoks, negaliu pakęsti kepinto kopūsto skonio, fu fu fu…

    • aiste parašė:

      man irgi neskanu kepti kopustai, ir taip pat vaikystej nemaciau nei vienos is abieju mociuciu balandelius kepant. esu ragavus raugintus, ne stroskintus, o keptus kopustus, tai nepatiko anei man, anei vaikui, anei vyrui. kazkoks labai jau prastas kepto kopusto ir kvapas ir skonis.

  17. Julija parašė:

    Laba diena,

    tikrai puikus receptas, tapo vienas is mano virtuvest topu. Klasikinis, bet nepaprastas skonis!

    Techninis klausimas, ar galima balandelius uzsaldyti ?

    Aciu is anksto!

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.