8241
Beatos virtuvė

Asparagus tart/Smidrų tortas(pyragas)

(3)

Lietuvių kalba – pati pačiausia ant svieto, bet kaip bebūtų gaila, su kulinarija ir konditerija, ir šiaip maisto apibūdinimo terminija yra labai daug žodyno skylių, nieko čia nepadarysi ir dabar šitos temos nenagrinėsiu. Atsiprašau, bet pavadinimas „smidrai“, mano nuomone, šparagams visai netinka. O iš kur jis atsirado, tai, matyt, vienas Aldonas Pupkis težino… Žodžiu, šparagai/smidrai yra labai skanu ir anglai labai didžiuojasi jais. Kai jau ateina šitų gėrybių sezonas, tai visi žurnalai ir telikas pilnas patarimų, kaip ir su kuo juos vartoti. Labai geras žalumynas tas smidras/šparagas… Taigi, aš, paveikta smidrų sezono, ir to, kad mylimas vyras labai mėgsta ir perka, kai tik pamato (dar yra ir pasisodinęs, tikisi išsiauginti savo (nežinia, kaip pavyks, bet viltis, kaip sakoma, yra motina…)) vieną dieną kepiau smidrų tortą… Na, tai yra – pyragą, o gal smidrų picą??? Tėtis aplankė ir, kaip visada, lietuviškų mėsų atvežė, tai aš lietuvišką kumpį kartu su smidrais „suvedžiau“ ant parduotuvinės tešlos ir, turiu pasakyti, visai neblogas duetas išėjo…

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Sigita parašė:

    Pagaminau improvizaciją ta tema, vietoj kumpio – lašiša ir pelėsinis sūris, nu super skanu 🙂 Ačiū už puikią idėją 🙂

  2. vida parašė:

    o,yes.foto nereali.improzacija atsipirko.

  3. Vilija parašė:

    Beata, smidrus issiauginti Tomui pavyks- neabejoju esi vaiksciojusi Kedainiuose po didziasias kapines ir ten ju pilna auga salia kapu , o jei nepriziureti ir ant kapu :))) Jie tik dideli isauga , jei ju nerauni jaunu ir atrodo kaip ‘svyrancios eglutes ar krapines eglutes :DDDDD Kazkaip is vaikystes zinau , kad ten smidrai ir tik pries kelis metus jie Lietuvoje eme populiareti ir kazkodel pasivadino sparagais 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.