8241
Beatos virtuvė

Apie šunų kirpyklą ir mano blynų topas

(5)

Oi, tai, kas ant liežuvio, tas ir puslapyje. Žinote, kadangi aš praėjusią savaitę buvau visa galvą panirusi į didelį ir man labai labai svarbų darbą, tai dabar jaučiuosi kaip išėjusi iš didelės girios į laukymę – lengvai ir naujai. Manau, padėjo ir tai, kad nuo palangės virtuvėje buvo nuimti kokias dvi savaites (jei ne daugiau) labai sėkmingai stovėję gvazdikai. Oi pasitaikė ilgaamžiai… Plius langams pasisekė būti išvalytiems, taigi dabar pasaulis atrodo atsivėrė.

Ar jau jaučiate pavasarį? Aš jau jaučiu, nuvedžiau BonBon apkirpti… Gražuolis, dabar emancipuotas, o ne gauruotas šuo… Mes su Judita daug dirbome ir puslapiui gražių, malonių nuotraukų paruošėme. O dabar pasižiūrėkite, kaip gi atrodo tas BonBon, kai apkirptas – čia kaip naujas praktiškai. Manau, ir man laikas pasitrumpinti plaukenų galiukus.

BonBon apsikirpęs

BonBon apsikirpęs

Po nukrypimo – trumpas vojažas kita tema.

Jei jau blynų savaitė ir Rosita transliuoja, ką valgo brazilai, tai sakau, kodėl gi man nepadarius savo blynų topo? Iš tiesų, juos išsirinkti gana sunku, bet vis tiek bulviniai blynai turi ten būti.

Taigi:

5 vieta

Moliūgo ir bulvių blynai

Vien tik iš bulvių, aišku, labai malonu, bet kiek galima? Taigi, permaišius su moliūgu, išeina puikiai, be to, dar galima ne tik moliūgą pasikviesti, bet ir morką ar net burokėlį. Oje kokie geruliai su tokiu mišiniu…

Beatos moliūgų ir bulvių blynai

4 vieta

Kukurūzų blyneliai su kalendra

O viešpatie švenčiausias, šitiems net jokių komentarų nereikia, tik vasaros ir kukurūzų, bet – dėmesio – galima išsikepti ir iš šaldytų, tik reikia juos atšildyti ir truputį pakepinti didelėje erdvioje keptuvėje, kad drėgmės perteklius išgaruotų.

Beatos kukurūzų blyneliai

3 vieta

Indiški daržovių blyneliai

Matote, man prieskonių noras begalinis…Šie žirnių miltų blynai turi gausybę skonio, juk dabar šalta, o tokie prieskoniai šildo iš vidaus. Su tokiais, tai tegul būna Užgavėnės kas dieną

2 vieta

Cukinijų, varškės ir lašišos blynai

Grįžkime prie esmės, ką jau čia bepridursi: krapai, cukinija, varškė ir lašiša… Fantastiški blynai. Pirmiausia pasirodė bloge, paskui iškeliavo į knygą. Žinote, negražu girtis, bet esu ne kartą sulaukusi pagyrų už šituos blynus. Jie yra labai labai.

1 vieta

Tegul būna lietinis, nes jis gali būti visoks ir visaip.

Taigi, už įvairovę…Lietinis

Puslapyje padaryta visa blynų kategorija, tai galite ten pasižvalgyti.

Kas trankiausiai švenčia Užgavėnes? Oi, tikrai ne mes, nors mes tikrai labiau pasistengiam ir su Lašininiu, ir su Kanapiniu, ir visom ožių, ožkų bei velnių kaukėm, nei daugelis, bet Brazilija yra Užgavėnių sostinė. Tiesa, jie to nevadina Užgavėnėm… O KARNAVALU. Ir pasipuošę būna kokį tūkstantį kartų ryškiau nei mūsų pilkšvos sermėgos. Taigi, Užgavėnių belaukiant, Rositos reportažas apie tai, ką valgo brazilai. Rositos pristatyti nereikia, jos rašiniai man yra geriausi.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. Dalia parašė:

    Pirma vieta pelnytai atiteko lietiniui!! Blynų blynas! Dar labai laukiu Užgavėnių su putliais mieliniais blynais 😛

  2. IngaLi parašė:

    Apie blynus ir as turiu ka pasakyti. Kazkaip lietiniai daugiau visur minimi su uogiene, su cukrum ir pan. O musu seima nuo seno valgo toki alia blynu torta, jis su druska, nesaldus. Gal kas nezino kaip toki blynu torta ruosti, mielai dalinuosi: tesla uzmaisoma kaip iprastu lietiniu, kepam taip pat iprastai. Iskepta lietini dedam i lekste ir ant dar silto blyno dedam sauskta grietines, gabaliuka sviesto, druskytes (viska galima siek tiek su sausktu ar peiliu palyginti, kad apklotu blyno pavirsiu, sviesto deti nedideli gabaleli, bet ir ne maza, kad per didelis kiekis neisslietu). Iskepam blyna antra ir dedam ant virsaus to blyno su grietine ir sviestu. Taip sloksniuojam kol iskepam visus blynus. Tada supjaustome sita torta i 4 dalis ir valgome. Laaabai skanu! Sviestukas ir grietine buna susile, pasidaline per visa blyna niam niam niam. Man sitas blyntortis visuomet stovi ant liezuvio galo, kuomet baiginejasi kazkokios atostogos, kada buni pasisotines visokiu imantriu ir nelabai patiekalu ir kai nori greiciau jau grizti prie savo iprasto maisto… blynai, pieniska sriubyte :DDDD

  3. Vika parašė:

    Su blynais tai viskas gerai, aš irgi už lietinius ir mielinius per Užgavėnes :). Bet dabar eikime prie rimtesnio klausimo – KADA SULAUKSIME NAUJOS KNYGOS??? 😀 Aš tai sau Velykoms norėčiau pasidovanot ką nors, kas VERTINGA, o, Beata, tavo knygos būtent tokios :D. Ačiū už jas :*

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Vika, ačiū kad laukiate, juk paskutinė knyga tik rugjūti pasirodė:))) tai dar reikia susikaupti ir padirbėti naujos knygos klausimu, o kepinių knygą ar turite?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.