8241
Beatos virtuvė

Šįkart kalba apie mano ir jūsų virtuvės svajones: kodėl neišdrįstam, kam neprisiruošiam?

(44)

Vakar darėm baltą mišrainę… Oi kiek buvo žiburių akyse!! Aišku, jie šviečia tada, kai šito gerumo ragauji ne kas savaitę, o kai sieji  ją su didžiosiom metų šventėm ar giminių susibūrimais…  Aš tai kas savaitę jos nevalgau, tai kirtau su pasimėgavimu. Taip vadinamą baltą mišrainę gaminau ir dėl to, kad turėčiau „Beatos virtuvės“ pavasario žurnale kuo iliustruoti  visą tą traktatą, kurį jūs pačios apie ją ir surašėte savo komentaruose…. Tikrai faktas, kad šitai giminių balių ir  šiaip lietuviškos virtuvės pažibai prijaučiančių yra daug. Ir aš viena iš jų.

O kas dar yra jūsų artimiausiuose kulinariniuose planuose? Ką dar norėtumėt išmokti? Ko nesate niekada bandę ir vis dar neišdrįstate pabandyti?? Kas kelia daugiausiai nerimo, kai stojate savo virtuvėje prie puodų ir keptuvių??

Beatos virtuve_giminiu baliai

Aš, beje, irgi tokių svajonių turiu, ir ne vieną…Tai gal pirma aš ir pradėsiu. Kažkaip seniai mąstau, kad norėčiau pastatyti didelį croquembouche, šitam reikalui aišku reikia vienos ar pusės laisvos dienos… Kitas dalykas, kurį norėčiau patirti ir pamatyti yra šakočio kepimas su daug daug sviesto ir tikrais kiaušiniais (o ne su margarinu ir visokiais ten pakaitalais). Įsivaizduojate – pats ateini ir išsikepi sau bankucheną! WOW va čia tai dalykas būtų….kas dar kas dar???? Daug yra dalykų, daug daug daug, viskas yra visada įdomu, bet vis tiek juk yra koks nors vienas dalykas, kurio vat norisi labiausiai arba ne tai, kad norisi o tiesiog trūks plyš reikia.

Kviečiu ir Jus pavardinti tokius dalykus, kuriuos norisi įgyvendint, bet ar tai laiko, ar drąsos, ar žinių nepakanka.. Kokios būtų jūsų virtuvės svajonės?

Beatos virtuve_balta misraine_1

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (44)
Komentarai
  1. Viktorija parašė:

    Aš labai noriu Macaroons pabandyti, bet žinau, kad daugeliui iš pirmo karto beveik niekada nepavyksta, tai jau nežinau kiek laiko atidedu šį procesą…

    • Ligita parašė:

      Paantrinsiu Viktorijai. Macaroons yra mano kulinarinių TO DO sąraše ir niekaip neišdrįtu. Tie terminai apie sendintus kiaušinio baltymus ir mistika gaminant morengus kurie niekada niekada nepavyko siaubingai gasdina.

  2. Ingrida M. parašė:

    Aš labai džiaugiuosi, kad pernai išdrįsau iškepti pirmąjį savo tortą 🙂 o svajojau ilgai. Dabar mano svajonėse nusimato skruzdėlynas, tik nežinau kada išdrįsiu žengti tą žingsnį. O visada kepant tortus ir pyragus dreba širdelė ar išeis? ar tortas sustings? Ar iškils? Čia taip subtilu, kad bet kam gali visko atsitikti…. Ir dar prie svajonių, labai norėčiau šeimą lepinti naminiais makaronais, bet vis to laiko pritrūksta….. 🙁 Tai gal tiek….

  3. Ingrida M. parašė:

    Ir dar ir dar svajonė pagaliau išmokti gaminti kibinus 🙂 tikiuosi gale metų galėsiu parašyti, kad man pavyko įgyvendinti šias svajones ir troškimus…..

  4. Terese parašė:

    Pirmiausia galiu pasidžiaugti, kad du savo diiiiiiiidelius norus valiojau įgyvendinti pernai. Labai ilgai varvindavau seilę skaitydama šimtalapių receptus, o galiausiai tiesiog ėmiau ir pabandžiau. Ir ką jūs manot? Pavyko! Teisybės dėlei reiktų paminėt, kad pirmą kartą tešlą sugadinau per daug miltų prikleckinus, bet iš tos piktumos iškart antrąkart užmaišiau ir iškepė kuo puikiausiai, sudorotas irgi akimirksniu buvo 🙂
    O antras noras buvo mėnesį brandinamas kalėdinis pyragas su vaisiais. Čia jau gal ne sudėtingumo, o kantrybės klausimas buvo, kaip kokio kampo neatlaužti ir nepadegustuoti 🙂 Bet tekdavo pasitenkinti apuostinėjimu, ar koks pelėsis nesimeta, ir „pagirdymu“ brendžiuku 🙂 Užtat Kalėdų rytą prie spintelės su pyragu pirmiausia puoliau 😀
    Kas toliau? Artimiausias planas – canneles. Kol kas didžiausia bėda – formelės, norėtųs ne kokiose keksiukų, bet tam reikalui skirtose kepti, deja, deficitas jų… Taip pat nesvietiškai norėtųs daugiau su japoniška virtuve paeksperimentuoti, labai įdomių dalykų ten esama 🙂

  5. Jurgita parašė:

    Svajonė, gaminti daugiau jūros gėrybių (krevečių, omarą, krabą – TIKRĄ!) ir išdrįsti nuspirkti bei skaniai pagaminti tuno steiką. Baisu tokių brangių produktų nesugadinti… 🙂

  6. monika parašė:

    O mano naujausia svajonė yra morenginis citrinų pyragas. Jau radau supaprastintą receptą, sakau bus lengviau ir drąsiau.. o tada jau bus galima ir sudėtingiau bandyt. Tik labai nedrąsu morengą daryt, nes niekada to nebandžiau! 🙂 Kita vertus, prieš savaitę iškepiau savo svajonę – medutį ir jis gavosi net geresnis nei močiutės!!! Taip, kad reikia tik nusiteikimo 🙂

  7. Aukse parašė:

    Labai norėčiau atrasti receptą ir išmokti kepti sliuoksniuotos (bet kad būtų minkšta, bet ne trapi) ragelius su šokoladu, jie fantastiški, deja kolkas galiu jais pasimėgauti tik kepyklėlėje…:( Taip pat ir bandelės su varške domina:D galiu pasigirti kad per Kalėdas pasiryžau pagaminti pirmąjį savo tortą – medaus, tokį kaip vaikystėje tėvai tepdavo kiekvieną gimtadienį. Rezultatas nenuvylė, pirktinis, svečių atsineštas, buvo visai pamirštas… 🙂

  8. Erika parašė:

    Va aš irgi svajoju apie šimtalapį ,esu bandžius bet nesigavo taip kaip norisi,dar niekaip nedrįstu bet noriu iškepti Pvlovos tortą, noriu rasti tą senovinį čeburekų rec. esu išbandžiusi visokiausių,bet to tikrojo neradau,norėčiau išsukti kąstinį, bandžiau bet tik sugadinau produktus. Norėčiau pasidaryti sauso vyno,nuo kurio neskaudėtų galvos kitą dieną ,nes naminio vyno gamyboje labai daug cukraus,nuo ko tą galvelę ir skauda.Kaip tik šian radau filo tešlos receptą,sakiau irgi bandysiu.Vienu žudžiu yra ką veikti 🙂

  9. Toma parašė:

    Gaminimas, sukimasis virtuvėje yra mano aistra, džiaugsmas, hobis. Turiu pasakyti, kad man sekasi, pavyksta viskas (geriau ar blogiau), ką sugalvoju išbandyt 🙂 BET! Yra toks paprastas „reikalas“, kurį mano vyras labai mėgsta – žemaičių blynai. Buvo vienas bandymas – visiška nesėkmė. Nesusitvarkiau su bulvėm, viskas lipo prie rankų, stalo ir t.t. Antram bandymui vis nesusikaupiu, bet žinau, kad reikės 🙂 Taigi, vadinkime tai mano TIKSLU Nr. 1! 🙂
    Ir dar – Kijevo kotletai. Ko gero, man tai yra svajonių patiekalas, kurį galėčiau valgyti kartą per savaitę. Jų niekada nesu gaminusi pati, nes jie man atrodo tikrai aukštasis pilotažas. TIKSLAS Nr. 2!

  10. Inga But. parašė:

    Norėčiau išbandyti savo rankomis pasidaryti kastinį. Na tokį tikrą žemaitišką. Šeimos moterys nemėgsta gaminti, tik aš tokia visai balta varna virtuvės mylėtoja. Neturiu iš ko patirties semtis, viską išmokau pati, tai galbūt dėl šio šedevro ir bijau, čia jau reikėtų kokios močiutės patarimo kaip skanų pasidaryti….

  11. darateja parašė:

    O as tai vis pasvajoju apie simtalapi noreciau ji ismokti kepti tobulai nes kolkas tik pigi kopija iseina is saldytos sluoksniuotos teslos, sita mintis jau sukasi kokiu pora metu suaktyveja pries kaledas ir seimos sventes nurimsta ir vel pradeda grauzti, kad reikia ismokt kazkaip ji pazabot

  12. Simona parašė:

    As noreciau pabandyti namu salygomis pasigaminti saldaus pieno suri. skaiciau receptus, atrodo nieko sunkaus, bet vistiek nedrasu

  13. Greta parašė:

    Aš savo norus, kurie susije su gaminimu, stengiuosi įgyvendinti kiekvieną savaitgalį. Savaitės pradžioje pasirenku produktą/patiekalą, kurį noriu pagaminti savaitgalį, tuomet pradedu ieškoti informacijos internete, kaip jį pagaminti. Dažnai perskaitau daugyne receptų ir tada improvizuoju virtuvėje. Man gaminimas – menas… Vieni tapo, dainuoja, kuria… o aš gaminu. Žodžiu, man tikras smagumėlis. :))) Šiuo metu, gaminu labai daug Viduržemio jūros regiono patiekalų, mat mano užjūrio princas iš ten. 🙂 Dabar svajoju apie jūros gėrybių gaminimo ciklą. Nes būdama lietuvaitė, deja, apie skanumynus iš jūros gelmių nenusimanau! 🙂

  14. Anželika parašė:

    Sveika, Beata ! O aš be galo norėčiau išmokti daryti namines arbatas – iš bet ko…. žolelių, uogų, prieskonių…. 🙂

  15. Jolanta parašė:

    Aš labiau valgytoja negu gamintoja, bet neišvengiamai tenka ir virtuvėj paplušėt. Begalo džiaugiuosi idėjomis internete, kur ir komentarai surašyti kas kam nepavyko, iškart pasidomiu, kad daug produktų nesugadinčiau 😉

    Mano svajonė desertų gamyba. Labai bijojau canelių, bet pagaliau gaunasi valgomos 🙂 Dabar be galo norisi tortą savo iškept. Kelis kart bandžiau, bet vis ne taip… Tikiu, kad susikaupsiu ir iškepsiu, bet tokia didelė baimė,kad nesigaus…

    Begalo intriguoja egzotinių valgių gamyba, ateityje būtinai bandysiu 🙂

  16. Eglė parašė:

    Mano svajonė paprasta – pasidaryti gražius trijų patiekalų pietus, kaip pavyzdžiui, antrojoje tavo knygoje yra. Kitą savaitę gimtadienis manasis, tad galbūt pavyks taip ir padaryti. Ir jau kelis metus svajoju apie tortą Bohema, iš kepinių knygos, tad šis irgi didžiųjų norų sąraše.

  17. Jurate V parašė:

    Aciu Beata uz nuostabias laidas. Visuomet kiekviena sestadieni ziuriu su susidomejimu. Nesu labai didele kulinare, bet dekoju uz paprastus ir greitus jusu receptus! buvau netgi ir varskinius ceburekus iskepusi savo seimynai! 🙂 siaip noreciau daugiau jusu laidoje greitai paruosiamu receptu. Noretusi naujos misraines (nes baltos raudonos ar krabu jau tiek nusiboduzios..), skanaus patiekalo su makaronais (nesmano seimyna yra makaronu fanai)ar taip kokio greitai paruosiamo patiekalo vaikams.. visa laika norejau ismokti kepti bandeles ir spurgas! mano mociute mokedavo jas taip skaniai iskepti..o jau daug metu to nesu ragavusi…

  18. Egle parašė:

    Aš vis dar ieškau tobulo Napoleono recepto..

    • Ligita parašė:

      Turiu tokio receptą… 🙂 Ir jis labai panašus į beatos laidoje rodyta napoleono kepimo variantą, kur kepė mergaitė labai neįprastu vardu. Ar jau teko pamėginti rodytąjį?

  19. Daiva parašė:

    Na,gaminime aš ne naujokė-žmonės sako,kad gaminu skaniai :P.“Krokenbušą“ esu darius,bet iš esmės tai tie patys plikyti pyragėliai,tik kaugėje 🙂 Beje, Beata,jei darysit didelį -tai iš tikro,norint išlaikyt idealią formą ir apsisaugot nuo apatinių pyragėlių „smuktelėjimo“ visgi reikalinga kūgio forma,aplink kurią dėsit pyragėlius 😉
    Kokia mano svajonė-išbandyti kepti šakotį…bet bet bet-iš kur tradiciniame bute gali rastis šakočio kepimo krosnis 😀 😀 😀 dar norėčiau pabandyti tortą „Jaunystė“-na tą,kietą morenginį su gausybe riešutų ir zefyriniu pertepimu,kurį pjaunant peilį buvo galima sulaužyti :D- tai mano skaniausias senų laikų prisiminimas…išmokti idealiai pasipuošti tortus, be priekaištų paruošti įdarytą paukštį be kaulų-kur pirma nuimama oda,paskui išimami kaulai ir prikemšama įdaro…na,maisto ruošimas visgi yra neužmatomi tyrai,ir norisi vis daugiau 😛

    • Ropke parašė:

      nors buvau dar visai maza, bet to Jaunystes skonio negaliu pamirst! daug jau apkeliavau ir virtuveje daug ka ismokau, bet niekur neteko dar paragauti to nuostabaus morengo su zemes riesutais…. ismokti ji kepti ir atrasti ta senovini recepta butu absoliuciai stebuklinga!

  20. Inga parašė:

    🙂 jau kokie ketvirti metai ir aš apie croquemboucha svajoju.Tik vis neprisiruošiu pamėgint,vis tie cukraus siūlai ramybės neduoda.Nes noriu croquemboucho būtent su cukraus siūlais apvinioto mmmmm…

  21. Gintarė parašė:

    Pirmų pirmiausias dalykas mano kulinariniuose noruose tai naminiai makaronai „tagliatelle“ , tuo pačiu ir naminius lakštus lazanijai reiktų pabandyti.
    Taip pat mano mintyse vis sukasi cepelinai, nors mačiau Beata Jūsų laidą, drąsinančią gaminti cepelinus, bet dar neišdrįsau. Matyt čia bus tas pats variantas kaip ir su balandėliais, atrodė, kad juos taip sunku padaryti, o pasirodo – nesunku :).
    Dar norėčiau pabandyti padaryti creme brulee, tikslas – skonis ne kaip kiaušinienės ar omleto, o toks koks turi būti 🙂 su traškia uždeginta cukraus pluta viršuje, kurią reikia „pralaužti“.

  22. Danguolė parašė:

    Mano norai paprasti, norčiau išmokti pasigaminti tikrus sušius, ex kaip juos mėgstu 🙂

  23. Aušrinė parašė:

    Mano to do irgi Macarons. Net turiu knygą iš Paryžiaus (Laduree 🙂 ), ir gal net artimiausiu metu tą ir padarysiu. Dar vienas iš must do – naminis napoleonas. Bet tas tikrasis, su namie keptais lakštais ir t.t., ir pan. Dar labai norėčiau išmokti farširuoti lydeką. Nes na, tai atrodo taip neįmanomai sunku tą odą numauti :O

  24. Rima parašė:

    Mano svajonė išmokti pagaminti Panettone. Tik man rodos tai aukštasis pilotažas, tai nedrįstu…

  25. Ropke parašė:

    Mano svajone perfect macaroons. Keisciausia kai gaminau pirmus tris kartus be jokiu nusistatymu ir be dideliu pastangu, man jie puikiai pavyko! o po to prasidejo, taj nepakilo, taj sijonelio nera, taj suskilinejo, taj istraukti po pusvalandzio nenusiima nuo silpat, nes kazkodel neiskepe. Arba palaikius valanda neapdziuna virsus. Kazkokia chemine mistika. visada darau pagal ta pati recepta, ir labai retai kada gaunasi man tie macaroons tokie tobuli kokie turi buti. o kiek priskaiciau literaturos. ir nieko, kartais gaunasi kartais ne, viska darau tiesiog skrupulingai iki smulkmenu, ir viskiek kazkas procese atsitinka. As manau reikia paimt komanda zmoniu ir atlikt bandymus, kad butu galima israsti fool proof recipe! Va cia butu mano svajone, aciu uz demesi 🙂

  26. Sandra parašė:

    Labai norėčiau išmokti gaminti tikrus portugališkus gardėsius „pasteis de Nata“. Jie nuostabūs, bet taip toli nuo mūsų… Seniai nesiryžtu ir vis randu tą pačią priežastį – baisu, kad nesigaus tokie, kaip ten – Portugalijoj

  27. Širlė parašė:

    kažko greito, traškaus skanaus ir be mėsos. ir kad vaikai valgytų 🙂

  28. ina parašė:

    mane tai traukia azijietiskai..ju sriubos,ju darzoves,visokie bambukai ir ugliukai,paslaptingi padaziukai :)niamniam,kaip noreciau ismokti gaminti ju patiekalus 🙂

  29. Jurgita parašė:

    Man kaip ir daugeliui aukštasis pilotažas-šimtalapis

  30. Indrė parašė:

    Niekaip neprisiruošiu pagaminti lašišos arba antienos confit. Atrodo nieks nekliudo, bet neprisiruošiu…

  31. Rasa parašė:

    O man vis dar neatrasta zeme yra mieline tesla…taip noretusi bandelem vyra palepint…

  32. Beata Nicholson parašė:

    Mielosios kaip jums ačiū, labai geros svajonės, labai geri norai, prie visų galėčiau pasirašyti, visi svarbūs ir visi man pačiai įdomus, dabar kai turime šitą sarašą žinosiu kuria kryptim judėti…Nes vistiek manau kad labai daug panašių ir bendrų norų yra…Kai kurie aišku paprastesni kaip mielinė tešla ar tuno steikas, kai kurių ir aš vengiu ir galvoju, kad gal tiek to, (daug ko aš irgi žinokite nemoku, tai nėra žmoniu kurie viską mokėtų) kaip neįdomu būtų gyvent jei jau viską butum atradęs…
    Ačiū jums LABAI ,….Mano blogo skaitytojos yra THE BEST

    • Zivile parašė:

      Aš kažkokia panaši į čia esančia daugumą, koks sutapimas, kad tikrai, tie norai tokie bendri!! čia gal vistiek truputį įtakoja internetinių maisto blogų mados? tai va manieji iššūkiai:
      Šimtalapis!!! jau vieną sykį bandžiau- iškepė bulka su aguonų įdaru..kadangi darbo daug, laiko irgi, sviesto vien pusė kilo, tai man taip gaila buvo tos atiduotos energijos, ir nuo vaikų nuvogto laiko…iš pradžių užsispyriau , kad reikia vistiek jį išmokti kepti, bet dabar vis bijau , kad tas mano laikas per brangus nesėkmem, ir produktai per brangūs , kad iš jų „bulką“ kepti:) o tas lakštų išampymas, išvis kažkokia kosminė užduotis..
      Makaronsus jau sykį kepiau, ir atrodo pavyko, bet daugiau bijau kepti,bijau kad nebepavyks taip gerai:D
      ir o mai gad, koks gerulis tas leopardo tortas, kurį čia kažkas įkėlė!!
      o didžiausias iššūkis, kurio net internete nėra- o gal kas žinot- tokie šokoladiniai pudinginiai pyragėliai, kuriais prekiaujama „Šviežia kava“ krautuvėlėje. Gal kas žinot juos? aš netgi pardavėjos bandžiau išklausti , iš ko jie padaryti, ji nuraudo, ir sako..iš Prancuzijos juos vežamės..užšaldytus.. Beata, gal jūs juos žinot?ar mokėtės savo kulinarinėje..? toks kaip keksiukas, šokoladinis, kai atsikandi, apačia lyg ir biskvitinė, o paviršius – šokoladinio pudingo skonis, nors išvaizda visiškai vientisa.. va tokį turiu iššūkį- nepagamint, o pirmą surast receptą.

  33. Ieva parašė:

    As vis dar neprisiruosiau padryti koldunu…. Bet labai ruosiuosi:) Ir baime, jog nepavyks vis dingsta:) Siaip as plykitos teslos „bijau“ ir visi kremai kiausininiai issukis.

  34. Andželika parašė:

    Labai norėčiau išmokti gaminti Macarons 🙂 bet vis nedrįstu…..

  35. jurgutis13 parašė:

    kadangi nesu didi kulinarė, mano artimiausias tikslas- padaryti tortą. nekalbu apie napoleoną ar medutį, kur jau man ten… Man tokis dalykas, kaip iš vieno gabalo perpjauti ir padaryti 2 lakštus atrodo misija neįmanoma:) Ir turbūt nebūčiau darius, jei nebūčiau per vieno berniuko krikštynas prisižadėjus jam gimtadienio proga iškepti tortą. tai va, tas gimtadienis jau kitą sav., ta proga net pasiprašiau, kad vyras padovanotų torto formą:) Kaupiuosi ir ieškau paprasto recepto:) ir dar būtų gerai, kad pavyktų iš pirmo karto, nes jei nepavyks, tai save žinau- daugiau niekada ir nemėginsiu (kaip kad buvo su sausainiais ir čeburėkais).
    Vat mano „varomoji jėga“ yra galimas gėdos jausmas, jei nepadarysiu, ką esu pasižadėjusi. Nesinorėtų tokios sarmatos:)
    Kita vertus, džiaugiuosi, kad pernai pavyko perlipti per save ir išmokti gaminti kibinus, kas man irgi atrodė misija neįmanoma. o pasirodo, kad įmanoma (su vyro pagalba) 🙂

  36. Rasa parašė:

    As tai noreciau simtalapi tikra totoriska ismokti, nes kolkas tai gaunasi man bulkos:0 is internetiniu svetainiu kai imu receptelius, kazko nepadarau kaip reikiant:(

  37. Jurgita parašė:

    man niekada nesigauna cepelina. po kiekvienos nesėkmės sakau, daugiau nebandysiu, praeina kiek laiko ir vėl bandau, ir vėl nesigauna. Mistika kažkokia.
    taip pat svajoju išmokti gražiai puošti keksiukus ir tortus, bet pati dar nedrįstu eksperimentuoti, geriau pasigrožiu kitų darbais.
    Noriu išmokti daryti mėsos vyniotinius, kažkaip baisu vis pradėti, o jei nepavyks…

  38. Zivile parašė:

    oj, dar prisiminiau ,labai noriu išmokti gaminti žaliavalgiškų patiekalų savo namuose , ir dar tų , kur pavasarį anksti išlenda visokios dilgėlės , pienės, tai va tas vitaminingas žoles , vis nedrįstu jų nei prisiringti, nei į patiekalus dėti. labai noriu išmokti ir drąsiai jas naudoti.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.