8241
Beatos virtuvė

Anzac sausainiai

(3)

Vakar buvau Heathrow oro uoste. Deja, niekur skristi neteko. Šiaip nuvažiavau po terminalus pasitrinti…. ne ne, nesu tokia dar išprotėjus. Iš tikrųjų, mano mieli/mylimi/labai geri draugai Rita ir Aistis išskrido į gerb. Bankoką. Ne šiaip sau išvažiavo šonų pasikaitinti kokioj nors ko samui, bet išvyko į bent jau šešių menesių atostogas/kelionę po pietryčių aziją. Apie jų bastymasi galima paskaityti jų puikiame bloge, kuris tikrai yra ir bus labai geras, nes abu rašyti moka, nes gi yra rašytojai profesionalai gerb. žurfaką baigę:))

Ha ha, beveik kaip aš:)) kas čia dabar per išprotėjusi nuotaika pas mane???? pirmiausia tai taip smagu buvo juos pamatyti, ir su jais pintą išgerti, ir šiaip paplepėti ,ir juos palydėti į jų Taiwanio avialinijų EVA air, (ar girdėjo kas apie tokias?) skrydį…. Jie jau dabar yra nuskridę ten, kur reikia, t.y. į Bankoką ir turbūt jau apsigyveno viešbutyje, kur ir Balta, ir Juoda gyveno… Vyrukas, įregistravęs juos į skrydį, sakė, kad skrydis pustuštis ir jie gavo visas keturias vietas vien tik sau… taigi, manau, skrido patogiai ir lėktuve rodė normalius filmus, o ne kokius made in taiwan….

Aš jiems buvau sugalvojus iškepti tokių anzac sausainių. Čia tokie avižiniai sausainiai, kuriuos pirmo pasaulinio karo metu siųsdavo naujosios zelandijos ir australijos kariams… aš kažkaip galvojau, kad labai šitie sausainiai jiems į temą būtų… tiksliai nežinau, ar jiems leido juos prasinešti pro vartus, ar ne…. bet tai ne esmė, svarbiausia, kad pasimačiau su jais.. Internete anzac sausainių receptų pilna. Kai pasidomėjau, koks gi ten tas receptas, tai visai nenustebau, nes aš kepu ir taip labai panašius, na, tipo, vienodai kokoso ir avižų… aš, tiesa, golden syrup neturėjau, dėjau medaus ir dar prie viso to, dėjau crunchy peanut butter bei kiaušinių keletą…

Deja deja, viską dariau iš akies ir su Izabelės pagalba, tai ji ten viską maišė ir pylė, ir man, tikrąja to žodžio prasme – padėjo/trukdė, taigi, aš negalėsiu pasakyti tikslių išmierų tų sausainių. Ir jų fotografijos taip pat neturiu…. nes nespėjau nufotografuoti, bet jie išejo beveik lygiai tokie patys, kaip mano kažkada anskčiau kepti, bet nepublikuoti avižiniai sausainiai…. todėl dedu Ritos ir Aisčio nuotrauką, o sausainius palieku apačioj. (dabar fotkės nerasiu, nes tingiu po kompą knistis, man ir taip – kaip sunku buvo iš naujo telefono perkelti fotkes į kompiuterį… bet artimiausiu metu rasiu ir įdėsiu ir sausainių nuotrauką, dabar tai tik noriu kuo greičiau parašyt, nes bus labai jau senos žinios rytoj, o tiksliau – už vienos valandos)

2 stiklinės (180ml talpos) avižinių dribsnių

2stiklinės tokios pačios kokoso drožlių

120g sviesto

2 v.šmedaus

2 kiaušiniai

2 v.š kupini rupaus crunchy peanut butter (su riešutų gabaliukais)

4 šaukštai rudo cukraus..

4-6 kupini šaukštai miltų

Cukrų sumaišyti su avižom ir kokosu. Sviestą išitirpinti su medum ir riešutų sviestu. Supilti į avižų mišinį, išmaišyti, įmušti du kiaušinius, išmaišyti ir dėti miltus. Turėtų išeiti limpanti puskietė tešla, formuoti rankomis rutuliukus mažos slyvos dydžio, tada su šakute juos prispausti ir kepti karštoje orkaitėje apie penkiolika minučių.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. […] Šį skyrių iškilmingai atidaro mano nuostabiausia draugė Rita, akylieji prisimins, kad apie Ritą kažkada esu rašiusi. Rita šita silke pavaišino visai neseniai, ir turiu pasakyti, kad ji buvo fantastiškai skani, […]

  2. Anzac sausainiai parašė:

    Labai skanus sausainiukai. Tik mano vaikas yra alergiskas kiausiniui, tai as nedejau ju ir man dar skanesni jie be kiausiniu, tokie traskesni. Kepiau pameginimui ir su jais, tai gavosi minksti :))))

  3. Rasa parašė:

    Apie kiaušinius… „One notable omission from any Anzac biscuit recipe is that of eggs, mostly because of the scarcity of eggs during the First World War (after most poultry farmers joining the war effort).“
    http://en.wikipedia.org/wiki/Anzac_biscuit#Legal_issues

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.