Spausdinti

Šią sriubą viriau Kastyčio Kerbedžio „užsakymu” ir jis, ir kiti ragavę buvo laimingi.

 

 

 

Ryški morkų sriuba su kokosų drožlėmis

0
5
Porcijos
5 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 val.

Sriubai:

2 svogūnų
1 česnako skiltelės
15-20 cm ilgio imbiero šaknies
2 šaukštų Santa Maria „Mango curry"
8 -10 morkų
1 citrinos sulčių
50-80 ml grietinėlės (pagal skonį)
3 šaukštų avižinių dribsnių (arba keturių grūdų)
2-3 šaukštų kokoso drožlių
druskos
pipirų
30 g sviesto
3 šaukštų alyvuogių aliejaus

Granolai:

400 g avižinių dribsnių
100 g žemės riešutų
50 g sezamo sėklų
25 g linų sėmenų
4-5 šaukštų rudojo cukraus
3 kupinų šaukštelių Santa Maria „Mango curry"
70-90 ml alyvuogių aliejaus
1 kiaušinio baltymo
Kaip gaminti?

Gaminimas

Skanioji pikantiškoji granola

1

Ją dariau „iš akies”. Įkaitiname orkaitę iki 170C, orkaitės režimas – su vėjeliu. 

2

Sumaišome dribsnius, sėklas, riešutus, Santa Maria prieskonius „Mango curry” bei cukrų dubenyje, pilame aliejų ir maišome, kad gerai pasidengtų visi dribsniai.

3

Kiaušinio baltymą gerai išplakame iki baltų putų, supilame į dubenį ir išmaišome.

4

Kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi, suberiame paruoštą granolą ir šauname į orkaitę bent jau 25 minutėms. Kai kepa, galima vis pamaišyti, kad tolygiai apskrustų ir išdžiūtų.

Verdame sriubą

1

Pirmiausia, supjaustome svogūnus smulkiais kubeliais, česnaką susmulkiname. Imbiero šaknį nuskutame šaukštuku ir sutarkuojame smulkia tarka. Įkaitiname puode aliejų ir sviestą, suberiame svogūnus, česnaką, imbierą bei Santa Maria „Mango curry” prieskonius. Kepiname ant vidutinės kaitros, kol suminkštėja svogūnai. Visi namai pakvips šiuo momentu. 

2

Morkas galite smulkiai supjaustyti griežinėliais arba sutarkuoti. Jei sutarkuosite, sriuba greičiau išvirs. Suberiame morkas ir užpilame vandeniu (maždaug 2 litrais). Verdame apie 20-30 minučių, įberiame druskos ir pipirų.

3

Taip pat sudedame avižinius dribsnius, ar kitas mėgstamas kruopas (soras, miežines, kvietines, bolivines balandas). Galiausiai įspaudžiame citrinos sultis, pasireguliuojame pagal skonį (man visad patinka, kai daugiau rūgštelės būna). Jei norite ar mėgstate kremiškesnę sriubą, tai dabar pats laikas įpilti grietinėlę.

4

Susirandame blenderį ir sutriname sriubą iki kreminės konsistencijos. Galima ir dar vandens įpilti, kad būtų skystesnė sriuba.

5

Suberiame kokosų drožles. Galime ir sublenderiuoti kokosų drožles, jei nesinori anei nieko kramsnoti. Uždengiame dangčiu ir leidžiame sriubai pailsėti.

6

Patiekiame sriubą dubenėlyje pabarstydami granola.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai skani sriuba! Ačiū už receptą! Tik recepto kiekis turbūt dešimčiai žmonių, nes aš viriau iš 5 morkų, bet gavosi pilnutėlis puodas 🙂

Rašyti komentarą