Spausdinti

Šie saldainėliai yra vienas iš tų patiekalų, kurių per visokius draugų pasibuvimus nelieka greičiausiai ir visi sužavėti klausia, ko tokio stebuklingo į juos pridėta, kad neįmanoma suvalgyti tik vieno. Jie smagiai saldūs, neįkyriai šokoladiniai ir sočiai riešutiniai. Be to, juos labai lengva pagaminti ir modifikuoti pagal savo poreikius: galima kakavą keisti kerobu, eksperimentuoti su skirtingais riešutų/sėklų sviestais, pridėti kokių nors gardžių prieskonių ar dar kas šaus į galvą ir ko turit po ranka.

Datulių ir riešutų sviesto saldainiai pagal Mi ir Do

0
komentarai
13
Porcijos
8 asm.
300 g minkštų datulių be kauliukų (jei naudojate sveriamas iš prekybcentrių, prieš tai jas pamirkykite keliolika minučių drungname vandenyje ir nusunkite)
100 g riešutų sviesto
2,5 šaukštelio tamsios 20-22 % riebumo kakavos
2-3 saujų kokoso drožlių (galima keisti kakava, kapotais riešutais, sėklomis)
0,5 šaukštelio tirpios kavos (nebūtina, bet rekomenduotina)
1 saujos kokių nors skrudintų riešutų (idealu būtų migdolai arba lazdyno riešutai)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Datules maisto smulkintuve sumalkite iki daugmaž vientisos masės. Į masę sukrėskite riešutų sviestą ir vėl šiek tiek pamalkite.

2

Ten pat suberkite kakavą ir tirpią kavą, smulkintuvu išmaišykite iki klampios masės. Drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus. Į vidų galite įsmeigti kokį nors skrudintą riešutą, bet nebūtina.

3

Išvoliokite rutuliukus kokoso drožlėse, kakavoje, kapotuose riešutuose – žodžiu, kur tik norite. Kad nereikėtų terliotis su kiekvienu rutuliuku atskirai, galima tiesiog suberti dalykus, kuriuose voliosite, į didelį dubenį, tuomet dėti į jį kelis rutuliukus (kad ir 10!) ir dubenį švelniai pakratyti, kol visi rutuliukai gražiai pasipuoš.

4

Rekomenduotina iki patiekimo laikyti šaldytuve arba netgi šaldiklyje, kad šiek tiek sutvirtėtų.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Laaaaabai skanuuu !!!! Ruošiaus, ruošiaus pagaliau prisiruošiau 🙂 pasigaminau, tik voliojau į riešutus 🙂 Prie kavytės mmmmm kaip sukirtom 🙂 Kitą kart darysiu daugiau 😉 Svarbiausiai nulis cukraus ir nulis miltų 🙂

  2. Jau vėsta šaldytuve. Nedėjau tik tirpios kavos. Išėjo 26 vnt. dalį voliojau į kokoso drožles, dalį į kakavą ir dalį į sumaltus sktudintus migdolus. Skonis puikus, lauksiu svečių įvertinimo. O kur jūs radot pirkti mažų popierinių indelių? Maximoje tik didelių keksams mačiau…

  3. Miela,Beata,labai noriu pasibandyti siuos saldainius,bet nelabai megstu datuliu,ar imanoma kazkuo jas pakeisti?

  4. Labai puikus receptas. Naudojau 200g datuliu ir 100 figu, gavosi to traskumo nuo figu seklyciu, labai labai patiko, ir tikrai numalsina alki saldumynams, uztenka keliu rutuliuku iki pilnos laimes!

Rašyti komentarą