8241
Beatos virtuvė

Migdolų riešutais gardinta džiovintų abrikosų ir kriaušių uogienė

(12)
Reikės:
  • 600 g džiovintų abrikosų
  • 3 didelių kriaušių
  • 100 g migdolų
  • 300 g “Dansukker” cukraus uogienėms
  • 2 citrinų sulčių
  • 1/3 muskato riešuto
  • žiupsnio druskos

Ar ilgais žiemos vakarais nepasiilgstat uogienių virimo malonumo? Aš tikrai pasiilgstu, tad praėjusią savaitę nusprendžiau sunaudoti savo virtuvės spintelių turinį ir ką gi – gavosi neįtikėtinai skanus desertas, kurį taip ir norisi paslapčia vienam kabinti šaukštais. Kiekvieną kviečiu išbandyti – nepaliks abejingų.

Pasiruoškite šiam stebuklui jau iš vakaro – atskiruose dubenėliuose užpilkite abrikosus bei migdolus vandeniu ir palikite išmirkti pernakt. Kitą dieną nupylę vandenį, išmirkusius abrikosus supjaustykite kubeliais, o migdolus susmulkinkite maisto kombainu (jei jo neturite, tai tiesiog peiliu).

Kriaušes nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Suberkite supjaustytus abrikosus ir kriaušes į didelį puodą ir išspaudę citrinų sulčių, užkaiskite. Dar įberkite žiupsnį druskos, nutarkuokite trečdalį muskato ir virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.

Tada jau imkitės cukraus. Aš, kaip žinia, virdama uogienes naudoju specialų „Dansukker“ cukrų uogienėms, ne išimtis ir žieminės uogienės. Šio cukraus galite naudoti mažiau, nesibaimindami, kad uogienė suges ar nepakankamai sutirštės. Taigi suberkite cukrų, smulkinktus migdolus ir dar pavirkite apie 15 minučių ant aukštos ugnies.

Jei tikitės, kad ši uogienė neišgaruos iš jūsų šaldytuvo greičiau nei per savaitę, pasiruoškite sterilius stiklainius – iš šio kiekio išeis iki 1,5 litro uogienės.

Beatos abrikosu uogiene_3

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Kristina parašė:

    Ačiū už puikų receptą, bus išbandytas artimiausiu metu. Tik vienas klausimas – ar galima naudoti maltą muskatą ir koks turėtų būti kiekis?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Kristina, žinoma, galite ir maltą muskatą naudoti, tada gerą pusę šaukštelio dėkit arba daugiau..aš mėgstu jausti muskatą labiau išreikštą..

      • Loreta parašė:

        Taip, viriau, viriau, pridėjau vanilės ir šiek tiek juodųjų serbentų.Viską sublenderiavau ir ant 2 kg masės dėjau 1 kg uogienių cukraus.Gavosi šiek tiek saldoka, bet skanu 🙂

  2. Gina parašė:

    O kokios proporcijos abrikosų/kriaušių/riesutų?

  3. Agnė parašė:

    O kiek reikėtų paprasto cukraus ne uogienėms?

  4. gaga parašė:

    labai skanu puiku

  5. Loreta parašė:

    Sveikute, Beata, turiu ka tik nuskintu abrikosu. Noreciau issivirti kokia nors uogiene.Gal galima su kuo nors skaniai pamaisyti is uogu (vysniu, rabarbaru) ar kazko super ideti ? Ačiū 🙂

  6. Aleksandra parašė:

    Tobula uogienė 🙂 gaminau jau antrus metus iš eilės 🙂 šį kartą dariau iš dvigubos normos 🙂
    Ačiū už receptą.

  7. Aleksandra parašė:

    Nuostabiai skani uogienė!
    Šiais metais taip pat gaminsiu.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.