Spausdinti

Dideli pusryčių blynai

0
komentarai
20
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
12 min.

Reikės:

300 ml kefyro
250-280 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
3 kiaušinių
šaukšto cukraus
30 g sviesto
cinamono ir žiupsnio druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Imame dubenį, jame išplakame kiaušinius su cukrumi (galite dėti ir daugiau, nei šaukštą, jei norisi saldesnių). Tuomet į plakinį supilame kefyrą.

2

Kitame dubenyje miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais ir druska. Pilame kefyro ir kiaušinių masę į miltus ir maišome. Sviestą išlydome ir supilame į blynų tešlą. Išmaišome.

3

Įkaitiname keptuvę ir kepame. Pilame vieną didelį blyną arba kelis mažesnius. Greičiau yra su dideliais. Paskui jau laikas valgyti – su klevų sirupu ir šviežiais vaisiais (buvo kiviai), bet gali būti uogos, ar kas tik nori, ko yra.

Ingredientai
Patarimas

Kad neatšaltų, laikome iki 140C įkaitintoje orkaitėje.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveika Beata, norėjau paklausti ar galima miltus pakeisti kitokiais kaip avižiniai arba pilno grūdo miltus? Ir ar yra butina dėti sviesta? 😉

  2. Oj koks puikus receptukas! Aciu, Beata!
    As neturejau kefyro bet turejau varskes, tad maisiau ka su pienu ir gerai sublendinau! Skonis tobulas!

Rašyti komentarą