8241
Beatos virtuvė

Valgyti kaktusą. Meksika

(1)

Su Dante susitikau meno galerijoje Meksike. Mums besikalbant jis kantriai globojo savo blondines dvynukes. Kitą dieną nuvažiavau jo aplankyti į ryškius violetinius namus, kur mane pasitiko du dideli balti šunys ir jų šeimininkas.

Jurga Balta_Meksika_sunys

Ilgai vaikščiojome po sodą ir apžiūrinėjome augalus. Dante juos tiekia geriausiems Meksiko restoranų šefams ir veda kursus apie jų išvedinėjimą ir auginimą. Jo panagės juodos ir rankos sugrubusios, bet jose Dante meistriškai ridena sėklas, atidarinėja mažus stalčiukus, pjausto kaktusą.

Screen Shot 2015-01-07 at 15.04.53

Screen Shot 2015-01-07 at 15.05.46

Pamėgau Meksikoje valgyti kaktusą nopal, pakeptą ant grotelių. Nuo didelių lapų jie nulupa žievę, išima spyglius, supjausto smulkesniais gabaliukais ir grilin’a arba pakepa keptuvėje.

kaktus2

kaktus1

kaktus3

Pakalbam apie meilę kaktusams, Dantei papasakoju, kad išvykus ilgam į užsienį, mano kaktusai nunyko, tikėdama, kad jie manęs ilgisi. Dante sako, kad tai nėra taip romantiška, tiesiog pasikeitė jų priežiūra.

Dantės augalai – netikėti. Jis augina bulves, kurių vidus – violetinis, brokolius ir burokus mažų lapelių pavidalu ir daug kitų gležnų dalykų, kurie turi itin stiprų skonį, todėl jų į patiekalą užtenka dėti labai nedaug. Jis išradinėja ir eksperimentuoja.

Screen Shot 2015-01-07 at 15.13.38

Kruopščiai perplovęs lapelius, pastato juos šalia vėjelio, kuris išdžiovina, pasveria ir supakuoja. „Turėsiu nuvežti į keletą restoranų, bet su dviračiu neužtruksiu”, – sako Dantė, kurio žmona paprastai yra iškeliavusi filmuoti dokumentikos ir namuose vaikus jis augina vienas.

Screen Shot 2015-01-07 at 15

Pasitariame, ką pasigaminti ir nusprendžiame – gvakamolę ir sriubą „Crema Conde”.

Jurga Balta_Meksika_gvakamole

Gvakamolei (guacamole) reikia:

– avokado

– pomidoro

– svogūno

– žalio šviežio čili pipiro

– druskos, kalendros (jei norisi)

– laimo arba citrinos sulčių

Avokadą sutriname. Pomidorą ir svogūną supjaustome nedideliais gabaliukais, čili – smulkiau, sumaišome ir dedame ant taco traškučio arba duonos riekės.

Jurga Balta_Meksika_gvakamole

 

Print Friendly, PDF & Email
Komentarai
  1. Ingrida M. parašė:

    Puiki Meksika, ačiū, kad leidžiate ją truputį pažinti 🙂

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.