8241
Beatos virtuvė

Rita: „Amžinai stilingos” – meilės laiškas gyvenimo džiaugsmui

(1)

Šešiasdešimtmetė su rožine skiautere užsėda ant akvamarininio dviračio ir važiuoja Niujorko Centriniu parku, kol pamato reklaminį plakatą, kurio veidas yra …. jinai pati. Ir sako: „Atrodau ir jaučiuosi geriau, nei būdama aštuoniolikos.” Tai kadras iš filmo „Amžinai stilingos” (angl. Advanced style), kurį netrukus pradės rodyti ir Lietuvos kino teatrai.

Amzinai stilingos Beatos virtuve Rita Stanelyte

Viskas prasidėjo nuo blogo Advanced style, kurį sumanė Ari Seth Cohen. Pats blogo autorius sako, kad jo meilė vyresnio amžiaus moterims prasidėjo nuo jo močiučių (nuo ko gi daugiau), kurios visada turėjo didelę įtaką jo gyvenimui. Kai blogas įsibėgėjo ir išpopuliarėjo, Ari paprašė savo bičiulės režisierės padaryti keletą trumpų filmukų apie blogo herojes. Filmukai sulaukė pavydėtino dėmesio internete, todėl Ari ir režisierė suprato, kad trumpų internetinių vaizdelių negana ir puolė kurti dokumentinį filmą. O režisierė, žinote, kokios tautybės?

Ogi lietuvė Lina Plioplytė, emigravusi prieš kokius dešimt metų, ir dabar sėkmingai kurianti Niujorke. Ji ir pati neretai tampa mados blogų heroje, nes yra oho kokia ryški asmenybė. Šaunuolė, Lina! „Amžinai stilingos” yra debiutinis jos filmas ir iškart sulaukė kritikų pagyrų bei aplankė ne vieną filmų festivalį JAV. Bet aišku, kad didžiausi aplodismentai tenka septynioms filmo herojėms.

Tik paklausykite: ponia Lynn jau keturiasdešimt metų puoselėja vintažinių rūbų butiką ir, nešiodama baltą kaubojaus skrybėlę, nesibodi tiesiai šviesiai žerti stiliaus patarimus savo klientėms; ponia Carpati demonstruoja „Chanel” rankinių kolekciją, tada vėl atidžiai kiekvieną sudeda į maišelį ir paslepia spintoje; dar kita ponia pati kuria aksesuarus ir džiaugiasi, kad galės pasigaminti apyrankę iš tualetinio popieriaus rulonėlio.

Amzinai stilingos Beatos virtuve Rita Stanelyte

Bet mėgstamiausia mano herojė yra 94-erių Ilona. Teneapkvailina jūsų jos blakstienos, kurias ji gaminasi iš savo plaukų. Šitos mažučiukės lenkiškų šaknų turinčios moterytės kiekvienas oranžinis plaukelis ir kiekviena raukšlelė net per kino ekraną trykšta energija – tokio amžiaus ji ne tik dailiai puošiasi, bet ir moko kitus piešti, vakarais dainuoja klube ir sako, kad tikrąja savimi tapo tik prieš dešimt metų.

Amzinai stilingos Beatos virtuve Rita Stanelyte

Labiausiai šiose moteryse žavi laisvė – būti savimi,  daryti, tai,  ko iš tiesų nori ir atrodyti taip, kaip joms norisi.  O kiek joms metų jos jau seniai pamiršusios – tik džiaugsmingai mėgaujasi esama diena. Galbūt šioms moterims drąsos įkvepia ne tik jų amžius bet ir miestas, kuriame jos gyvena. Bet pažiūrėjus filmą „Amžinai stilingos” aš nejučiomis pradėjau ieškoti nuotabių ir išsiskiriančių moterų ir Vilniaus gatvėse.

Amzinai stilingos Beatos virtuve Rita Stanelyte

Šis filmas yra ne tik meilės laiškas puoštis mėgstančioms senjoroms, bet ir žadintuvas mums visiems – jaunoms, vyriškiems, pavargusioms, užsisukusiems, pagyvenusioms, bambantiems – raginantis „Ei, atsibuskite, gyvenimas per trumpas liūdėti, traukit geltonus paltus ir žalias skiauteres, kamufliažines kelnes ir „Mercedes” ženklus, ir būkit savimi, jei tik to norisi”.

Print Friendly, PDF & Email
Žymos:
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Daiva parašė:

    Puikus filmas sau priminti, kad privalome vertinti tai, ką turime. Raukšlės, ryškiai raudonas paltas, pozityvumas širdyje – visa tai labai gražiai dera!

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.