Reikės: 160 g Dvaro sviesto, 7 kiaušinio tryniai, 160 g cukraus, 160 g Dvaro grietinės, 1 šaukštelis vanilės ekstrakto, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 400 g miltų, žiupsnis druskos. Įdarui: 7 kiaušinio baltymai, 160 cukraus, 800g Dvaro varškės, 160 Dvaro grietinės, 80g Dvaro sviesto, 100 g aguonų, 1 apelsino žievelė, 2 šaukštai manų kruopų, 1,5 šaukštelio… Daugiau…
Ar kada ragavote gero varškės sūrelio skonio pyragą? Šis kaip tik toks. Kotryna Starkienė, receptų knygos autorė, pasidalijo savo vaikystės varškės torto su šokoladu receptu laidoje. Ir perspėja, kad vienu ypu šio pyrago nepavyks suvalgyt. Gaminame: varškę pertriname… Daugiau…
Pirmiausiai, pasidarysime padą: sausainius ir riešutus sumalame kombainu. Sviestą ištirpiname ir supilame ant trupinių. Suspaudžiame į kepimo formos dugną. Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 190C, maždaug 10 minučių, kad paskrustų ir paruduotų lengvai. Varškės masė:… Daugiau…
Nuostabus vasariškas ir gaivus pyragas, kurio nereikia kepti! Su švelniu varškės kremu ir ryškiausiomis vasaros uogomis. Tikrų tikriausia palaima. Sausainius ir riešutus maisto smulkintuvu ar rankomis susmulkiname iki trupinių (nebūtina visiškai iki smėlio – jei… Daugiau…