Aš myliu Roką, kuris TV3 žinias veda, ką jau ča slėpti. Jis mane išmokė gaminti tiramisu, tikrai. Ir jis mano laidoje kartu su manimi gamins jau trečą kartą. Štai, va, atkasiau nuotrauką, darytą seniai, gal prieš kokius aštuonerius ar septynerius metus.

Beatos virtuve Rokas Petkevicius

Aš tada Lietuvos televizijoje vedžiau kulinarines keliones, o kitą kartą Rokas filmavosi laidoje kartu su kita TV3 žinių vedėja Renata Šakalyte, kuri neseniai  filmavosi laidoje apie Pyragų dieną, ir dabar jau trečias kartas, kai filmuosimės kartu ir pirmas kartas, kai važiuoju į jo legendinę sodybą. Ir nors jūs dar visko nematėte, aš iš karto galiu pasakyti, kad Rokas pagamino tikrai skaniausią anties krūtinėlę, kokią aš apskritai esu valgiusi, dargi atvėrė mano akis mairūnui.

Beatos virtuve savaitgalio pietus Rokas Petkevicius

Bet apie viską iš pradžių – žinojau, kad Rokas turi sodybą, bet kad Alekniškis – tikrų tikriausias dvaras, su retais augalais, gėlynais, obuolių sodu, tvenkinuku, kuriame turškiasi antys, vištelėmis ir įspūdingu avietynu, ir dar su nerealia istorija, kur ir meilė įsipynusi, ir kultūros dalykai, ir šeimos hobiai – tai man buvo atradimas.

Beatos virtuve savaitgalio pietus Rokas Petkevicius

Beatos virtuve savaitgalio pietus Rokas Petkevicius

 

Beatos virtuve savaitgalio pietus Rokas Petkevicius

Beatos virtuve savaitgalio pietus Rokas Petkevicius

Susipažinau ir su Roko mamyte, ji man pasirodė esanti labai ori dama, kuriai dvaras tikrai prie veido tinka. Mamytė man parodė daugybę šeimos nuotraukų ir apie visą giminę įdomiai papasakojo.

Beatos virtuve savaitgalio pietus Rokas Petkevicius

Beatos virtuve savaitgalio pietus Rokas Petkevicius

Žinoma, į svečius važiavau ne tuščiomis – vežiausi Anglijoje populiarų desertą – šviežutėlių becukrių datulių pyragėlių ir subtilaus skonio cukinijų bei obuolių pagardą, kuris malonus dar ir tuo, kad jį gamindami užtruksite tik kokias 20 minučų. Ir aišku, jau rytoj jums savo laidoje parodysiu, kaip tuos pyragėlius ir tą pagardą pasigaminti.

Beatos virtuve savaitgalio pietus Rokas Petkevicius

Beatos virtuve savaitgalio pietus Rokas Petkevicius

Beatos virtuve savaitgalio pietus Rokas Petkevicius

Beatos virtuve savaitgalio pietus Rokas Petkevicius

O ko aš važiavau pas Roką, sakysite jūs, juk galėjome ir kur nors Vilniuje pasimatyti. Ogi Rokas man ruošė tikrų tikriausius savaitgalio pietus! Ir čia tikrai gera mintis dabar jau atšalusio rudens savaitgaliams – susitikti su draugais, suruošti jiems skanius pietus ir turėti jaukų jaukų šeštadienį arba sekmadienį.

Beatos virtuve savaitgalio pietus Rokas Petkevicius

 

Beatos virtuve savaitgalio pietus Rokas Petkevicius

Beatos virtuve savaitgalio pietus Rokas Petkevicius

Akivaizdu – pagrindiniu patiekalu tapo Roko grilinta anties krūtinėlė su neįprastu ir labai rudenišku kepto obuolio ir aviečių akompanimentu. Kad ir kiek sakyčiau, kokio skanumo ta antiena buvo, jokių žodžių neužteks tikrajam skanumui nusakyti, todėl siūlau rytoj laidoje pasižiūrėti ir gal net šį savaitgalį patiems išmėginti.

Beatos virtuve savaitgalio pietus Rokas Petkevicius

Ir žinoma, laidoje jau bus vienas Mažųjų šefų konkurso nugalėtojų – ne toks ir mažas Danielius iš Vilniaus. Jo gaminama tiršta vištienos sriuba su sūriu, patikėkite, – verta restorano, tad nepraleiskite ir jūs, nes ši sriuba puikiai papildys savaitgalio pietų meniu.

Beatos virtuve - mazieji virtuves sefai Danielius

Beatos virtuve - mazieji virtuves sefai Danielius vistienos sriuba su suriu

Tai iki pasimatymo rytoj, 10 val. 30 min., o po pietų feisbuke ieškokite tradicinio savaitgalinio konkurso, juk tada laidą žiūrėti dar smagiau, ar ne?

 

Rašyti komentarą