Spausdinti

Taigi, greitai įdedu pipirus/paprikas įdarytus, nes dabar to gėrio visur pilna ir reikia naudotis. Tiesą sakant, mane manija apėmusi juos pirkti, tai vis stovi šaldytuve, ketinu padaryti peperonatą… Tokis paprastas dalykas – tiesiog troškinti pipirai su svogūnais ir prieskoniais…Kaip bebūtų keista, aš nemėgau tų paprikų, kai buvau vaikas… Beje, nemėgau ir silkės bei grybų… Skandalas, visa laimė, kad šita vaikystės silpnaprotystė baigėsi, nes neįsivaizduoju savo gyvenimo be silkės. O kas įsivaizduoja? Bet šiaip silkei dabar ne sezonas, bet jau greitai ateis ir jos laikas…

Turbūt visi darote ką nors panašaus: pipirai plius mėsa. Aš kartais darau paprastai, kartais padarau bolognese tipo padažą – sumaišau su virtais ryžiais ir tada į pipirus, ir į orkaitę, dar lygiai taip pat sėkmingai įsidaro ir pomidorai, cukinijos ir baklažanai… Žodžiu, jokio mokslo… Kartais padarau tokius meksikietiškus. Beje, čia visai tinka, jei turite, kokį nors meksikietiškų prieskonių mišinį, kad ir kokį aštresnį, jei neturite atskirai prieskonių ar tingisi maišyti, imu ir tortilijų traškučius – irgi kad būtų stiprūs… Žinoma, jei turite jalapeno pipirų marinuotų, tai vajėzus, kaip skanu… Mes šituos mėgstame labai labai, nes, kaip žinia, visi valgome iš to paties puodo. Vaikams tie jalapenos – ne, tai juos ant viršaus dedame…

 

Meksikietiškai (a la) įdarytos paprikos

0
komentarai
21
Porcijos
4 asm.

Reikės:

0,5 kg maltos kiaulienos
1 didelio svogūno
150 g kukurūzų (labai skanu švieži, tada tik nupjauti juos aštriu peiliu reikia nuo burbuolės)
100 g tortilijų traškučių (tokių kaip doritos ar kitokių)
1 šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių
0.5 šaukštelio kumino
0.5 šaukštelio maltos kalendros
2 skiltelių česnako
druskos, pipirų
1 džiovinto čili pipiro arba 1 žalio nedidelio čili pipiro (jei norisi aštriau)
4 dideli spalvoti saldūs pipirai
100 g mozarelos su prieskoniais arba kokio kito patinkančio fermentinio sūrio
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pipirus perpjauname per pusę. Aš pradedu pjauti nuo kotelio, pjaunu lygiai per kotelį, kad kiekviena puselė turėtų sau skirtą (man taip gražiau, bet skoniui tai visiškai įtakos neturi). Iš perpjautų pipirų atsargiai išimame sėklas ir baltą membraną, ant kurios jos auga. Lengviausia padaryti tai tiesiog ją lengvai nupjaunant peiliu.

2

Pasiruošiame įdarą. Svogūną supjaustome smulkiai, česnaką nulupame ir sutriname arba supjaustome smulkiai smulkiai.

3

Beveik visus tortilijos traškučius, išskyrus keletą, sutraiškome paprastai rankomis iki trupinių.

4

Į maltą mėsą dedame svogūnus, česnakus, prieskonius (kuminą, kalendrą, paprikų miltelius, druską, pipirus).

5

Jei dedate čili pipirą, jį supjaustykite užsidėję pirštines arba būkite atsargūs, per daug prie jų nesilieskite juos pjaustydami.

6

Taip pat į kiaulieną sudedame sutraiškytus traškučius ir kukurūzo burbuoles. Viską sumaišome rankomis.

7

Rankomis ar šaukšteliu kiekvieno pipiro pusę prikemšame mėsos įdaro, paliekame nedidelį mėsos kalnelį ant pipiro. Pipirus sudedame į kepimo skardą.

8

Pipirus 30 minučių dedame į 190 C orkaitę. Po pusvalandžio mėsa ir pipirai bus beveik iškepę.

9

Juos ištraukiame iš orkaitės, pabarstome kiekvieną pipirą ir jo įdarą likusiais tortilijų traškučių trupiniais, uždedame juostelę mozarelos sūrio su prieskoniais ir dar 15 minučių dedame į orkaitę. Jokio didelio mokslo, viskas labai paprasta.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Gaminau ir ne karta, labai skanu, ir seimynai patiko, o Renatai siulyciau pirma pabandyti pagaminti, po to komentuoti.

  2. Dariau ir as snd si patiekala 🙂 buvo iskiles klausimas del kepimo skardos, tai pyliau ir aliejaus ir vandenuko ir kepe man apie valanda, valgem su bulviu kose, bet nusprendem, kad tiktu ir salotos 🙂 na bet kaip visada labai skanu, didelis aciu Beatai 🙂

  3. Nuostabus patiekalas! Anksčiau jas įdarytas trokskindavau,bet taip žymiai skaniau ačiū už puikų receptą

  4. Labai skaniai pavyko! Ačiū Beatai už labai paprasto ir skanaus recepto idėją:) Aš naudojau triušienos faršą, vietoj tortilijų dėjau džiūvėsėlių (tingėjau eit į parduotuvę:) ) ir viskas labai skaniai: ir kepimo laikas labai tikslus, ir temperatūra gera rekomenduota, ir prieskoniai labai geri atrinkti šiam patiekalui:) O visa kita šeimininkių fantazijos vaisius:)Sėkmės Beatai ir neišsenkančių kūrybiškų idėjų!

Rašyti komentarą