Spausdinti

 

 

 

Žuvies pyragas užkeptas bulvių koše

0
komentarai
17
Porcijos
8 asm.

Pyragui:

300 g šviežios lašišos filė
50-100 g šaltai rūkytos lašišos filė
300 g šaldyto heko filė
2-3 saliero kotų
1 morkos
1-2 svogūnų
ryšulėlio petražolių
ryšulėlio krapų
sviesto ir saulėgrąžų aliejaus kepimui
druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto miltų
150 -200 ml pieno

Košei:

5- 6 bulvių priklauso nuo dydžio ir alkanumo
druskos
100 ml grietinėlės
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Iš pradžių – pasiruoškite bulvių košę: nulupame bei pasūdytame vandenyje išverdame bulves. Išvirtas bulves nukošiame, užpilame grietinėle ir sugrūdame grūstuve.

2

Nulupame ir supjaustome svogūną bei morką. Taip pat gabaliukais sukapojame ir saliero kotus.

3

Į keptuvę pilame šlakelį saulėgrąžų ar rapsų aliejaus, dedame šaukšto sviestą. Kai jis išsilydo – suverčiame supajustytus svogūnus, morkas, juos pakepiname kol šiek tiek suminkštės. Tada suberiame pjaustytus salieto kotus ir dar šiek tiek patroškiname.

4

Į keptuvę su daržovėmis dedame stambiais gabalais supjaustytą šviežios lašišos filė bei šaldyto heko filė. Viską paskaniname druska, pipirais, džiovintais čiobreliais ir įliejame pieno tiek, kad iki pusės apsemtų keptuvės turinį. Padidiname ugnį ir troškiname apie 5 minutes.

5

Pasiruošiame kepimo indą ir į jį dedame iš keptuvės patroškintą žuvį. Padažą paliekame keptuvėje.

6

Dubenėlyje sutriname šaukštą kambario temperatūros sviesto su šaukštu miltų – taip su sviestu išsukti miltai nesulips į gumuliukus- ir sudedame į keptuvėje likusį padažą. Padažą maišant pakaitiname kol jis ims tirštėti. Nukeliame indą nuo kaitlentės, įpilame dar kelis šaukštus grietinėlės.

7

Susmulkiname krapus ir petražoles bei suberiame juos į paruoštą padažą keptuvėje. Išmaišome.

8

Ant kepimo inde sudėtos žuvies, klojame rūkytos lašišos riekeles ir viską dosniai apipilame paruoštu padažu.

9

Ant žuvies kepimo inde paskleidžiame storą sluoksnį bulvių košės, palyginame šaukštu ir pašauname į 190 laipsnių orakaitę pusvalandžiui.

10

Pyragą skaniausia valgyti su virtais žirneliais ar kitomis troškintomis daržovėmis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. sveika, Beata, o gal galėtumei įdėti vakar laidoje kepto pyrago receptą?
    ačiū

  2. sveika, Beata, o gal galėtumei įdėti vakar laidoje kepto pyrago receptą?
    ačiū

  3. siandien gaminau pietums,galiu pasakyti kad man ir vyrui patiko,ypač kada košė apskrunda ,įmantriai paprastas patiekalas,manau kad drąsiai galima pasiūlyti svečiams,tik daryciau atskiruose kepimo indeliuose,ačiū BEATA, už įgyvendinamus patiekalus

  4. O kas cia naujo gyvenantiems Anglijoj? Kiekvienam pube, parduotuvej gali nusipirkt sita pyraga.

  5. labuka,kepiau vakar zuvies pyraga,ir draugu pasikvieciau,gavosi super,nerealiai skaniai 🙂 aciu Beatai uz recepta:)

  6. Nerealiai gardu! siandien pietums gaminau, visa seimyna labai isgyre 🙂 kita karta dar daugiau bulviu koses deciau, nes kai apskrunda, tai suuuper 😉 aciu uz recepta

  7. Ar butina deti salieru kotu? As ju nelabai megstu, ar galima juos pakeisti, ar ju nesijaucia pyrage? Aciu

Rašyti komentarą