8241
Beatos virtuvė

Žiediniai kopūstai, batatai ir vištienos kepsnys su gremolata

(0)
Reikės:
  • 200 g žiedinių kopūstų (kelių šakelių)
  • 125 g batatų (maždaug 1 nedidelio)
  • 150 g vištos krūtinėlės
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio raudonėlių
  • 0,5 šaukšto citrinų sulčių
  • druskos, pipirų
  • Gremolatai:
  • 0,5 šaukšto acte marinuotų kaparėlių
  • saujelės petražolių
  • 1 šaukštelio citrinų žievelių tarkių
  • 0,5 šaukšto citrinų sulčių
  • 1 mažos česnako skiltelės, jei mėgstate
  • druskos pagal skonį

Jau rašiau, kokį renesansą pasaulio šefų virtuvėse išgyvena žiediniai kopūstai, tad nesikartosiu. Gal tik užsiminsiu, kad šiame patiekale žiediniai kopūstai skanesni yra kepti, o ne virti.

Vakarienę paruošti paprasta – sudedamąsias dalis suguldysite ant skardos, o kol jos keps orkaitėje, pasiruošite žalią itališką padažą gremolatą. Jis ypač mėgstamas su mėsos kepsniais, be to, ryškiu, aromatingu ir gaiviu skoniu apdovanoja ir kitus patiekalus.

Iš nurodytų ingredientų kiekio išeis soti vakarienė vienam, todėl jei gaminate šeimai ar draugams, visko dėkite daugiau.

1 porcija – 460 kcal

Tinka vakarienei

Eiga: batatą labai gerai nuplauname ir supjaustome skiltelėmis. Žiedinį kopūstą supjaustome plonais, bet ne smulkiais gabalėliais, tarsi riekelėmis. Daržoves apibarstome druska, pipirais, raudonėliais ir pašlakstome šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Kitą dalį paliekame vištienai. Daržoves paskleidžiame ant kepimo skardos.

Vištienos gabalėlį įpjauname, pašlakstome citrinų sultimis, pabarstome druska ir pipirais, taip pat pagardiname raudonėliais ir pašlakstome likusiu alyvuogių aliejumi. Pirmiausia šauname daržoves į 190 °C temperatūros orkaitę ir kepame 10 minučių, po to prie daržovių dedame mėsą ir dar kepame 20 minučių.

Pasiruošiame gremolatą: kaparėlius ir petražoles smulkiai sukapojame, citrinos žieveles nutarkuojame, česnaką sutriname. Pasiruoštas sudedamąsias dalis sumaišome su aliejumi. Išeis tirštas rūgštaus skonio padažas. Paragaujame – jei per rūgštu, įdedame šiek tiek druskos, ji neutralizuoja rūgštumą.

Į lėkštę dedame žiedinius kopūstus, ant jų batatų skilteles, pjaustytą vištieną ir gremolatą.

mazyles 5

Idėjos:

  • Jei dabar šviežių daržovių sezonas, prie šio patiekalo nepraleiskite progos suvalgyti dubenėlio žalių salotų su šviežiais agurkais.
  • Jei vakarienę ar pietus valgys ir vaikai, pasiūlykite jiems jogurto ir prieskoninių žolelių padažo su šlakeliu citrinų sulčių.

Pirkinių krepšelį vištienos kepsiui rasite čia.

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.