8241
Beatos virtuvė

Žemaičių blynai kitaip

(22)

Kaip mano draugė sako, turbūt patys šeimyniškiausi sekmadienio blynai. Vietoj įprasto mėsos įdaro - kepenėlės, o bulvės špinatų žaluma ir sveikata pasipuošusios.

Reikės:
  • Įdarui:
  • 1 svogūno
  • sviesto kepti
  • 400–500 g kepenėlių
  • 1 šaukšto balzaminio acto
  • Blynams:
  • 6–8 didesnių bulvių
  • 1 šaukšto lydyto sviesto
  • 1 šaukšto grietinės
  • 1 šaukšto grietinėlės
  • 50 g špinatų (šaldytų ar šviežių)
  • 2 kiaušinių
  • druskos, pipirų
  • 3 šaukštų miltų
  • rapsų aliejaus kepti

Ruošiame įdarą:

  1. Keptuvėje išlydome sviestą ir pakepiname smulkintą svogūną, kol lengvai apskrus.
  2. Paruošiame kepenėles – išpjauname riebalus ir jas šiek tiek pasmulkiname,  verčiame į keptuvę su svogūnais. Pakepiname apie 10–15 min., o pabaigoje paskaniname balzaminiu actu.
  3. Pakeptas kepenėles pasmulkiname peiliu ar sumalame mėsmale.

Gaminame blynų masę:

Blynų masę galime gaminti tradicinę iš virtų bulvių sutrintos masės. Aš šį kartą noriu nuspalvinti savuosius ir panaudoju jiems likusią dalį Marisos įdarytoms bulvėms paruošto įdaro. Jei norite pasigaminti tik šių blynų ir žalių, darykite taip:

  1. Su lupenomis išsivirkite bulves ir jas nulupkite. Bulves sumalkite mėsmale ar sugrūskite grūstuve. Dalį bulvių masės atidėkite, o į kitą pilkite lydyto sviesto, po šaukštą grietinės ir grietinėlės, dėkite saują špinatų (jei šaldyti – atšildykite ir nuvarvinkite, jei švieži – susmulkinkite), pasūdykite, paskaninkite pipirais ir išmaišykite.
  2. Kai jau paruošėte žaliąją masę – dėkite ją draugėn prie atidėtų maltos bulvių masės, muškite kiaušinius, dar galite pridėkite druskos ir miltų bei lengvai išmaišykite šaukštu.

Lipdome blynus:

  1. Atgnybiame gabalėlį bulvių masės ir jį lengvai paplojame delne. Į viduriuką dedame šaukštą įdaro, o jį užklojame kitu atgnybtu ir paplotu gabalėliu bulvinės masės. Lengvai apspaudžiame kraštus ir paplojame tarp delnų, kad viskas suliptų, o blynas gražiai suapvalėtų.
  2. Apkepame abi blynų puses rapsų aliejuje.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,56 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (22)
Komentarai
  1. Guoda parašė:

    Laba diena,

    puikus blynų receptas! Tačiau labai norėčiau sužinoti šokoladainio su burokėliais receptą iš kepinių laidos. Dėkoju.

  2. nijole parašė:

    manau labai skanu, reikes pabandyti

  3. Sibile parašė:

    Labas Beata,
    Gaminau Jusu bulviu pirstelius su zuvyte ir porais…
    Viskas super tik bekepant jie gavosi ne pirsteliai o blyneliai..siek tiek pasileido!
    Skonis pasaka!
    Gal del to ,kad UK bulves kitokios??

  4. Siga parašė:

    Gaminau šiuos blynukus, mmm… labai skanus.

  5. Laima parašė:

    Laba diena, Beata,

    Jūs šioje laidoje naudojote baltus ornamentuotus(vienas didžiulis) indus. Sakykite, kur tokių galėčiau įsigyti? Man patinka jūsų stiliaus puodai ir indai- kvepia jaukumu. Atleiskite už keistą klausimą.

    • Beata Nicholson parašė:

      mano indai yra rinkinys iš visur, iš bobutės spintos iš turgų irparduotuvių, turiu nemažai iitalla indų čia suomių gamintojas, jie turi keletą parduotuvių Vilniuje tikrai Oze

  6. Milda parašė:

    Na ka pirma kart kepiau bynus panasius I zemaiciu, skanu, buvo taciau man labai lipo prie ranku tai buvau truputi susinervinus tai pyliau miltu daugiau, taciau man nepadejo, tikveliau issiaiskinau, kad reikejo rankas pasitept aliejumi=) vyrui blynai labai patiko

  7. Regina parašė:

    Bandziau. 100 balu. Verta pasiterlioti virtuveje

  8. Justina parašė:

    Puikūs blynai.. visas idėjas semiuosi is Jūsų… nuostabu 🙂

  9. Monika parašė:

    Nieko gero nesigavo 🙁 tesla be proto lipo prie ranku: nepadejo nei miltai, nei aliejus…

  10. Irvyda parašė:

    Sveiki, išbandžiau receptą, labai paprasta, sveika ir labai skanu 🙂

  11. Virginija parašė:

    As manau nuo mociutes laiku lyg krakmola dedavo ,o kiausiniu ne ,kiek atsimenu.arba tik kiausinio trinius.

  12. Virginija parašė:

    prasom nesupykt.Kiekvienas savaip..

  13. Virginija parašė:

    Kepiau pagal jusu recepta su miltais tiktai limpa…

  14. Inga parašė:

    Mielos moterys, limpa del to, kad bulves netinkamos. Jei jos bus netinkamoa niekas nepades. Pas mus NO.kur as gyvenu buvo taip man karta nutike- niekas negelbejo. Kitus kartus puikiai.

  15. marius parašė:

    Skanus ir gavosi viskas puikiai

  16. Brigita parašė:

    O gal delnus mazumele pavilginti vandeniu ir nelips taip☺️

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.