8241
Beatos virtuvė

Vyšnių ir migdolų keksiukai (muffinai)

(21)

Dalį miltų čia pakeičiame migdolais, tai muffinai išeis tokie šlapoki ir minkšti, žodžiu, neišpasakytai skanūs…

Reikės:
  • 2 kiaušinių
  • 120 g sviesto
  • 200 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 g maltų migdolų
  • 200 g grietinės/arba riebaus jogurto, arba pusę per pusę
  • Vanilės
  • 200-250 g vyšnių

Labai greitai pasidaro šitie muffinai, labai greitai ir aprašau, nes visai neturiu laiko. Žodžiu, ateina šiandien draugė aplankyt, taigi reikia kažkuo vaišint prie arbatos. Namie – sauja vyšnių. Jei būtų visas bliūdas, tai nereikėtų kepti muffinų. Dar namie yra šaldytų vyšnių ir labai daug maltų migdolų, nes prieš dvi dienas iš esmės apsiprekinau savo mėgstamoj riešutų ir kitų gėrybių parduotuvėj. Muffinų receptas toks pats beveik, kaip ir anksčiau aprašytų, tik prisideda malti migdolai ir vyšnios. Tikrai labai skanūs, nes tie migdolai daro stebuklus…

Kaip paruošti:

  1. Sviestą ištirpinti, sumaišyti su cukrumi, grietine/jogurtu, kiaušiniais, vanile…
  2. Miltus, migdolus ir kepimo miltelius keletą kartų persijoti į nemažą dubenį.
  3. Skystus produktus įpilti į sausus, greitai pamaišyti, įmesti vyšnias, pabarstyti viršų pjaustytais migdolais ir cukrumi (jei norite) ir kepti apie pusvalandį arba kol iškeps…. 190-200 C orkaitėje.

Kadangi dalį miltų čia pakeičiame migdolais, tai muffinai išeis tokie šlapoki ir minkšti, žodžiu, neišpasakytai skanūs… Na, bent jau man jie tokie pasirodė…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 4,08 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (21)
Komentarai
  1. Ligita parašė:

    Miela Beata,
    Suglumau rinkdamasi keksiukų formas. Jūs naudojate tefloninę formą.( Bet juk jose kepti nesveika, kaip teigia įvairios reklamos). Gal galite parasyti kokios firmos formą naudojate . Apie silikonines skaiciau daug atsiliepimų, bet didziausias argumentas jas turėti, tai vietos taupymas:) Gal jus zinote daugiau ir konkrecios informacijos. KĄ pasirinkti???? Daug svarsčiau ir, sakau jei i teflonine formą vis tiek klojamas popierinis „sijonelis“, tai gal tokia skarda nekenkia.
    Labai laukiu komentaro 🙂

    LIGITA

    • Beata Nicholson parašė:

      Pirma karta girdžiu apie teflonines formas…man atrodo čia silikono praminininkai sugalvojo….Aš turiu metaline, net be jokio teflono, visada kepu joje, idedu popierinius sijonelius, jei ju neturiu itiesiu kepimo popieriaus sulanksčius, galite keksiukus ir mazuose puodeliuose kepti jei jie atsparus karščiui

  2. Ligita parašė:

    Dėkoju už nuoširdų komentarą:)

    LIGITA

  3. Rugilė parašė:

    Sveiki, norėčiau paklausti, o kiek reikia dėti vanilės? Vieną standartinį pakelį, ar daugiau? Ir jeigu neturi vyšnių, ar čia tinka mėlynės? 🙂

  4. Edita parašė:

    Nuostabus keksiukai! Siandien issikepiau :). Aciu uz puiku recepta.

  5. Lina parašė:

    sako, tobulumui nėr ribų. Bet šie keksiukai – max tobuli! Su avietėm – irgi puikiai! Ačiū, Beata, jau taip užkuteno gomurį!

  6. Aušra parašė:

    Sveiki, labai skanūs gavosi keksiukai, tik nežinau gal ką ne taip dariau, bet man jie, deja, neiškilo. Tešlos pyliau iki pusės maždaug, kai uogos dasidėjo pakilo šiek tiek aukščiau nei pusė formelės. Ir kepimo miltelių dėjau būtent tiek kiek nurodyta recepte. Dar viena bėda, labai keksiukai prilipo prie keksiukų popieriaus, nuimant lieka nemažai tešlos ant popieriaus. Patarkite ką kitą kartą daryti kitaip? Dėkoju.

    • Beata Nicholson parašė:

      oi keksiukų kibimas prie popieriaus dažna bėda, priklauso nuo popieriuko dažniausiai….dėl iškilimo, skirtingai suprantame iškilimą, bet bet kokiu atveju nepadvigubėja tešla ugteli maždaug trečdaliu, ar truptui mažiau

  7. Egle parašė:

    Kepant Keksus – ar skystus produktus i miltus pilti, ar miltus isijoti i skystus produktus? Ar tai turi reiksmes? Kaip geriau daryti?

  8. Greta parašė:

    Sveika, Beata 🙂
    Nuostabus receptas, tačiau ar galima vyšnias pakeisti braškėmis?

    • Giedre parašė:

      Manau, jog galima. Kaip Beata anksčiau ir komentavo, kad tinka mėlynės. Braškės su migdolais irgi turėtų super gautis. 🙂

  9. mackinukas parašė:

    vysnios sviezios ar dziovintos?

  10. Regina parašė:

    Aš mėginau kepti keksiukus su juodaisiais serbentais, kuriuos apvoliojau krakmolu. Puikus skonis! Ačiū, Jums, miela Beata.

  11. silvija parašė:

    nu va… o man visiskai neiskilo… 🙁 ir net neisivaizduoju ka ne taip padariau…

  12. Nemieska parašė:

    Tobuli keksiukai. Kepu dazniausiai su juodaisiais serbentais. Puikiai dera ta ju rugstele.

  13. Laima parašė:

    Sveiki, noriu pasiteirauti , kaip keksiukus laikyti, kad kuo ilgiau išliktų švieži? Žadu šiuos keksiukus kepti ketvirtadienį, o valgys svečiai šeštadienį, ar jie bus vis dar pakankamai švieži?

  14. Viktorija parašė:

    Beata, sakykite, ar butu galima migdolu miltus pakeisti kuom nors?
    Aciu 🙂

  15. Dovile parašė:

    Kepiau ir as siuos keksiukus, Na gavosi tiesooog tobuli!!! Aciu uz puiku ir labai paprasta receptuka!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.