8241
Beatos virtuvė

Vištienos sparneliai „Tulpės“ traškia plutele

(4)
Reikės:
  • 900 g viščiuko broilerio sparnelių „Tulpės” (stambiausia sparnelio dalis su kaulu)
  • 100 g sviesto
  • 70 g maltų džiūvėsėlių
  • 70 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 šaukšto Provanso žolelių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 nubraukto šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • „Ajoli“ padažui:
  • 100 ml aliejaus
  • 50 ml pieno
  • 1 skiltelės česnakų
  • ½ citrinos sulčių
  • 1 nugriebto šaukšto garstyčių
  • druskos
  • saujelės smulkintų krapų šakelių

Galite taip ruošti ir paprastas blauzdeles… ir net vištienos ar kalakutienos krutinėlės gabalėlius

Įjungiame kaitiname orkaitę iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Sviestą ištirpiname. Kitame dubenyje sumaišome džiūvėsėlius, sūrį, Provanso žoles, druską ir pipirus.
Kauliukų galiukus apvyniojame folija, kad jie kepdami nedegtų. Sparnelius suvilgome tirpintu sviestu ir apvoliojame sūrio bei džiūvėsėlių mišiniu. Pašauname į orkaitę ir kepame 30 minučių, kol gražiai apskrus.
Sumaišome padažą: aliejų, pieną, česnako skiltelę, garstyčias ir krapus sutriname ir suplakame maisto smulkintuvu ar elektriniu kokteilių plaktuvu. Padažą pasūdome, paragaujame, pagardiname citrinų  sultimis.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 4,54 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Asta parašė:

    Chikenai

  2. Naglis Daunoravicius parašė:

    Skanu ir palyginus greita !

  3. Samanta parašė:

    Sveiki, ar paruoštu padažu tiesiog aplieti jau iškepusią vištieną? 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.