8241
Beatos virtuvė

Vištienos pyragas su bulvių kepurėle

(11)
Reikės:
  • 250 g vištienos
  • 400 g šaldytų ar šviežių apvirtų daržovių mišinio (brokoliai, žiediniai kopūstai, pupelės, žirniai, kukurūzai...)
  • 3-4 didelių bulvių
  • 100 g pievagrybių
  • 1 svogūno
  • 40 g miltų
  • 0,5 l vištienos sultinio
  • 0,5 šaukštelio malto muskato riešuto (nebūtinai)
  • 1 šaukštelio kario miltelių
  • 0,5 šaukštelio garstyčių miltelių arba šaukštelio garstyčių
  • 70 g sviesto
  • mėgstamų prieskonių vištienai kepti
  • Druskos
  • Pipirų

Vištiena – nemirštanti vakarienių klasika, tik į klasiką kartais norisi pažiūrėti kitaip. Šis daržovių ir vištienos troškinys puikiai tinka norint sunaudoti vakar keptos vištos likučius ir greičiau nei per valandą nustebinti alkanuosius subalansuotu patiekalu.

Jei vakar vištienos į meniu neįtraukėte, pradėkite gamybą nuo jos paruošimo.  Vištieną gausiai padengiame prieskoniais (druska, pipirai, saldi paprika, karis…), susmulkiname ir apkepame keptuvėje, kol iškeps. Jei norite sveikesnio varianto – kepkite orkaitėje, garuose ar virkite – kaip jums skaniausia. Iškepusią vištieną atidėkite į šalį, 50 g sviesto ištirpinkite didelėje keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir apkepinkite, kol suminkštės. Grybus supjaustykite griežinėliais ir berkite į apkepusius svogūnus. Kai grybai suminkštės, į keptuvę po truputį, maišydami, suberkite miltus. Sumažinkite ugnį ir maišydami kepkite daržoves apie 2-3 minutes, kol jos tolygiai pasidengs miltais ir šiek tiek apskrus. Maišydami lėta srove supilkite sultinį, pabarstykite druska, pipirais, kariu, muskatu ir garstyčiomis. Padidinkite ugnį ir nuolat maišydami, užvirkite troškinį. Kai troškinys pradės tirštėti, sumažinkite ugnį , sudėkite vištieną ir daržovių mišinį. Gerai išmaišykite. Bulves nuskuskite ir supjaustykite 3-5 mm storio riekelėmis. Kepimui skirtą indą ištepkite sviestu, supilkite troškinį, ant viršaus sudėliokite bulvių „stogelį“. Bulves aptepkite likusiu lydytu sviestu ir dėkite į 200 °C karšumo orkaitę 30-35 min, kol bulvės suminkštės.

Skanaus!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (29 balsai, vidurkis: 3,66 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Eglė parašė:

    Tai jau tikrai, kad subalansuotas. Myliu vištienos patiekus ypač su daug daržovių. 🙂 Būtinai gaminsim! 🙂

  2. Paula parašė:

    Kaip spalvinga ir skanu! 🙂

    https://enjoybypaula.com

  3. Vitalija parašė:

    Pagaminau – nuostabiai skanu! Puikus patiekalas savaitgaliui. Aciu uz recepta 🙂

  4. Jolanta parašė:

    Gaminu antra karta! Labai skanu, net vyrui, kuris nemegsta troskintu darzoviu, labai patiko! Dekui uz recepta!

  5. Rita parašė:

    Labai skanu!
    Dariau su šaldytais žirneliais, morkom, pupelėm ir cukinija (grybų nedėjau), gavosi superinis troškinys 🙂

  6. Ingrida parašė:

    Sakykite, ar cia butina miltai?

  7. Brigita parašė:

    Daug gaminu pagal jusu receptus- nuekada neteko nusivilti, bet zinokit, sitas patiekalas mano mazoje seimoje hra favoritas, vyras lyg nieko daugiau jau nebezino Vyras liepe jums, Beata, padekoti, kad mane ismokinote gaminti

  8. Sandra parašė:

    Pasaka! Nuostabus receptas, aciu Beata uz pasidalinima

  9. Justina parašė:

    Labai skanu

  10. Vilija parašė:

    Šeimyna pirščiukus apsilaižė. Labai skaniai gavosi. Beata, ačiū!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.