8241
Beatos virtuvė

Vištienos blauzdelės su pievagrybiais

(18)
Reikės:
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 500 g viščiuko broilerio blauzdelių be kaulo
  • miltų apibarstymui
  • 50 g šaltai rūkyto kumpio ar šoninės juostelių
  • 300 g rudųjų pievagrybių
  • 2 didelių svogūnų laiškų arba vieno svogūno
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 1 šaukšto baltojo vyno acto
  • 50 g šaldytų žirnelių
  • saujos petražolių
  • druskos, pipirų

Paprastume slypi laimė, tiesa? Štai tokios paprastos, gardžios ir greitos vakarienės idėja. Vištienos blauzdelės išlieka labai sultingos, skonis subtilus, o ta rūkyta šoninė ar kumpis labai svarbus akcentas, nes sėkmingai suriša ir paryškina skonius. Tai jei šiaip kas šoninės vengiat, čia siūlyčiau jos neatsisakyti.

Įkaitiname keptuvėje šaukštą aliejaus. Vištienos blauzdeles apibarstome druska, pipirais bei miltais iš abiejų pusių. Apkepame vištieną keptuvėje kol gražiai paruduoja iš abiejų pusių. Išimame iš keptuvės ir atidedame. Nupjauname pievagrybių kotelius (jų šiam patiekalui nenaudosime) ir juos nusausiname. Supjaustome kumpį ar šoninę mažais kubeliais ir pakepiname kartu su pievagrybiais keptuvėje, kol suminkštėja. Taip pat išimame juos iš keptuvės. Ir beveik jau pabaiga – supjaustome svogūną ar svogūno laiškus, supilame likusį šaukštą aliejaus į keptuvę ir pakepiname jame svogūnus apie 5 minutes. Supilame vištienos sultinį bei actą, leidžiame viskam suburbuliuoti ir tegul burbuliuoja sau 1-2 minutes. Sudedame vištieną, šoninę, pievagrybius ir dar patroškiname apie 15 minučių.  Beriame ten pat šaldytus žirnelius, supjaustome smulkiai petražoles, suberiame ant vištienos, patroškiname dar 2 minutes ir jau serviruojame.

Skanaus!

vistiena su grybais

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (16 balsai, vidurkis: 4,06 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Iveta parašė:

    O blauzdeles geriau su odele gaminti ar galima ir be?

  2. Gintare parašė:

    Kaip skanu! Dar vienas super Beatos receptas:)

  3. Ivona parašė:

    Be galo skanu! Aciu uz recepta!

  4. Rima parašė:

    Norėčiau paklausti kuo būtų galima pakeisti baltojo vyno atą? Ar būtinas būtent toks? Ačiū 🙂

  5. jolanta parašė:

    super skaniai gavosi, isbandziau si receptuka siandien 😉

  6. Ernesta parašė:

    dar tokios skanios vistienos nesu valgius… rekomenduoju visiem, super receptukas 😉

  7. Rasa parašė:

    Labai puikus receptas! Vyras liko patenkintas

  8. Ausra parašė:

    Labai geras receptas, patiko tiek man paciai, tiek vyrui!!! Rekomenduoju pabandyt visoms! 😉

  9. inga parašė:

    O del ko reikia pilti acta? Ka jis suteikia?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Inga, šiek tiek acto maistui suteikia malonios rūgšties ir gaivaus aštrumo, priklausomai nuo to, koks ir su kokiais produktais bus naudojamas, gali subalansuoti rūgštumą su saldumu.

  10. Milda parašė:

    Naudojant sultinį kubeliais,kiek dėti į 250ml vandens?

  11. Do parašė:

    O kas labiausiai tiktu garnyrui?galvoju apie orkaiteje keptas buoviu skilteles

  12. Jolanta parašė:

    Ir visgi vištiena gavosi kitaip O nemaniau, kad galimą ją atrast dar naujai ačiūBuvo skanu
    Ir dar kartojau. O ir gaminas nesudėtingai

  13. Oksy parašė:

    O su kuo skaniau patiekti su ryziais, bulvem, makaronais, ar kazkuom kitu skanu

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.