Spausdinti

Paprastume slypi laimė, tiesa? Štai tokios paprastos, gardžios ir greitos vakarienės idėja. Vištienos blauzdelės išlieka labai sultingos, skonis subtilus, o ta rūkyta šoninė ar kumpis labai svarbus akcentas, nes sėkmingai suriša ir paryškina skonius. Tai jei šiaip kas šoninės vengiat, čia siūlyčiau jos neatsisakyti.

Vištienos blauzdelės su pievagrybiais

0
18
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Reikės:

2 šaukštų aliejaus
500 g viščiuko broilerio blauzdelių be kaulo
miltų apibarstymui
50 g šaltai rūkyto kumpio ar šoninės juostelių
300 g rudųjų pievagrybių
2 didelių svogūnų laiškų arba vieno svogūno
250 ml vištienos sultinio
1 šaukšto baltojo vyno acto
50 g šaldytų žirnelių
saujos petražolių
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname keptuvėje šaukštą aliejaus. Vištienos blauzdeles apibarstome druska, pipirais bei miltais iš abiejų pusių. Apkepame vištieną keptuvėje kol gražiai paruduoja iš abiejų pusių. Išimame iš keptuvės ir atidedame.

2

Nupjauname pievagrybių kotelius (jų šiam patiekalui nenaudosime) ir juos nusausiname. Supjaustome kumpį ar šoninę mažais kubeliais ir pakepiname kartu su pievagrybiais keptuvėje, kol suminkštėja. Taip pat išimame juos iš keptuvės.

3

Ir beveik jau pabaiga – supjaustome svogūną ar svogūno laiškus, supilame likusį šaukštą aliejaus į keptuvę ir pakepiname jame svogūnus apie 5 minutes. Supilame vištienos sultinį bei actą, leidžiame viskam suburbuliuoti ir tegul burbuliuoja sau 1-2 minutes.

4

Sudedame vištieną, šoninę, pievagrybius ir dar patroškiname apie 15 minučių.

5

Beriame ten pat šaldytus žirnelius, supjaustome smulkiai petražoles, suberiame ant vištienos, patroškiname dar 2 minutes ir jau serviruojame. Skanaus!

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Norėčiau paklausti kuo būtų galima pakeisti baltojo vyno atą? Ar būtinas būtent toks? Ačiū 🙂

  2. Ir visgi vištiena gavosi kitaip O nemaniau, kad galimą ją atrast dar naujai ačiūBuvo skanu
    Ir dar kartojau. O ir gaminas nesudėtingai

Rašyti komentarą