8241
Beatos virtuvė

Vištiena, ridikėliai, burokėliai ir tahini – mano naujos sezoninės salotos iš JD meniu

(1)
Reikės:
  • 250-300 g vištienos arba kalakutienos krūtinėlės
  • prieskonių vištienai:
  • paprikos arba „Berbere“ mišinio (yra „Santa maria“ miksas)
  • trupučio kario miltelių
  • česnako granulių
  • druskos ir pipirų
  • aliejaus vištai iškepti
  • 1 didesnio virto ar kepto burokėlio
  • 2 nedidelių agurkų
  • ryšelio ridikėlių
  • gūželės salotų
  • saujos krapų
  • Tahini padažui:
  • 100 ml natūralaus jogurto arba kefyro
  • šaukštelio tahini pastos
  • pusės citrinos sulčių
  • 1-2 šaukštų vandens
  • druskos
  • pusės skiltelės česnako (nebūtinai)

Ši porcija dviems, vienam bus gerokai per daug.

Aš kažkaip pasistengsiu koncentruotai pasakyti, ką noriu, nesileisdama į ilgus pasakojimus, kuriuos labai mėgstu. Apie tai, kaip faina vakarieniaut su šeima ir kad dirbti su šeima gera taip pat. Tai va, salotų galima prisikurti kokių tik nori. Aš pristatau jums tokias fusion sveikas salotas, kuriose yra dvi mano meilės: burokėliai ir ridikėliai. Kadangi aš vis dar valgau mėsą, tai bus „či air“ vištiena arba kalakutiena, na, ką pasirinksite. Ir dar pristatau vieną savo prielankumą – tai sezamų pasta tahini. Ją valgyti sveika, ji labai skani ir turtinga baltymais. Ir dar šiose salotose yra krapai, nes lietuviška vasara be krapų yra ne vasara. Štai ir visa istorija, o šios salotos gimė gaminant ir kuruojant naują pavasarinį „Jurgis ir Drakonas“ meniu. Jei prieš tai buvo tos, na, žiauriai geros salotos su grikiais ir moliūgais, tai dabar grikius išleidžiam ilsėtis, moliūgai tegul auga iki rudens, o mes imkimės ko nors gaivesnio. Vis dėlto, vien salotų lapais gyvas nebūsi, tai todėl čia yra ir višta, ir burokėliai (natūralus saldumas), ir ridikėliai su agurkais, ir salotomis (natūralus gaivumas ir traškumas), ir tahini pastos bei jogurto padažas, kuris tikrai pamalonins mūsų naujovių troškimą. Pasidarykite namie, o jei būsite JD, ten jų vardas – sezoninės Beatos virtuvės salotos. Iš tiek ingredientų gausite dvi salotų porcijas.

Burokėlį išverdame arba iškepame. Vištieną ar kalakutieną supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais, pabarstome prieskoniais ir druska. Šiaip, prieskoniuoti vištą galite ir tik druska, pipirais, raudonėliu, pavyzdžiui, ir čensaku, irgi labai gardu. Jei turim laiko, leidžiame pasimarinuoti, jei ne, kepam iš karto gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Iškepa greitai, maždaug per dešimt minučių, priklauso, aišku, kokio storumo yra mėsos gabaliukai.

Salotas nuplauname, nudžioviname, suplėšome. Agurkus, burokėlius ir ridikėlius supjaustome. Pasidarome padažą: dedame šaukštelį tahini sezamų pastos, spaudžiame citrinos sultis ir, jei mėgstame, dedame pusę sutrintos česnako skiltelės. Supilame jogurtą ir sumaišome, skonis turi būti tvirtas.

Ant salotų dedame vištieną, pašlakstome padažu ir pabarstom krapais. Man labai skanu. O vegetarai, jei valgot sūrį, tai dėkite pakeptą halumi (toks sūris) – nerealiai skanu, arba pakeptą lietuvišką varškės sūrį… Arba jei valgytojas – veganas, tai avokadas tiks.

Print Friendly

Komentarai
  1. Violeta parašė:

    Labai skaniai atrodo, reiks pasigaminti

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.