8241
Beatos virtuvė

Vištiena Cacciatore arba labai greitas itališkas vištienos troškinys

(41)
Reikės:
  • 2 vištienos kojelių
  • 4 sparnelių (ar vištienos krūtinėlės, ar šlaunelių)
  • 1 stiklainio „Beatos virtuvės“ padažo „Tikras italas”
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnų
  • 4 morkų
  • 1 cukinijos
  • 3 bulvių (jei norite viso puodo vakarienės)
  • 250 ml vandens
  • druskos, pipirų
  • 5 skiltelių česnako
  • 1 lauro lapo

Paskutinį kartą kai dariau šį patiekalą, gaminimui turėjau lygiai 10 minučių. Pašoviau į orkaitę ir išskubėjau į mokyklą susirinkti vaikų, o grįžę ant stalo jau radom nuostabų troškinį.  Cacciatore yra labai populiarus vištienos troškinys iš Italijos. Tai vištiena troškinta pomidorų padaže su alyvuogėmis ir kaparėliais, ar ančiuviais ir raudonu vynu. Tik aš pasirinkau supaprastintą variantą, o greitoji pagalba – trintų pomidorų padažas „Tikras italas“ – atskubėjo į pagalbą iš karto su visais Viduržemio regiono prieskoniais. Tik lauro lapą į troškinimo puodą papildomai įdėjau.

Galite viską apkepti atskirai keptuvėje arba viename puode. Greičiau bus, jei atskirai keptuvėje apskrudinsite vištienos gabaliukus. Vištieną pasūdome ir pabarstome pipirais. Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir apskrudiname vištienos gabaliukus iš visų pusių.

Supjaustome svogūnus, morkas, česnaką susmulkiname. Į puodą, kuriame viską troškinsime, pilame aliejų, dedame svogūnus ir lengvai juos pakepiname. Lengvai apskrudusią vištieną taip pat dedame į šį puodą. Dabar tik suberiame ant viršaus morkas, cukijinas, sudedame česnako gabaliukus. Pilame padažą „Tikras italas” ir dar papildomai vandens. Dedame į puodą lauro lapą ir supjaustytas bulves (ant viršaus).

Uždengiame puodą ir viską troškiname ant silpnos ugnies apie valandą arba dedame į orkaitę (160C) ir troškiname ten 1,5 valandos. Pabaigai papildomo aromato ir grožio suteiks sauja smulkiai supjaustytų petražolių ir baziliko.

Vistiena Cacciatore_troskinys

Labai visiems patiks, o pagaminimui tikrai užtruksite tik 10 minučių.

Žodžiu, padažų ieškokite šiame sąraše: http://www.beatosvirtuve.lt/beata/kur-galima-isigyti-beatos-padazu-darzo-choras-tikras-italas-ir-ponas-pomidoras/

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (41)
Komentarai
  1. rima parašė:

    Dingo cukinijos eigoje 😉 Ar nuo manęs tik pasislėpė?

    • Jūratė parašė:

      Nedingo, yra parašyta: ,,Dabar tik suberiame ant viršaus morkas, cukijinas, sudedame česnako gabaliukus.“

  2. Vilma parašė:

    Gerb. Beata o kodėl neprekiaujate savo el. parduotuvėje šiais padažais? kaip būtu patogu……..

  3. Vida parašė:

    O Mazeikiuose, ar prekiaus kas nors Beatos padazais? Taip knieti isbandyti.

  4. Jurgia parašė:

    O cukiniją reikia apkepti ar ne? Ar ją tiesiog su visomis sviežiomis daržovėmis sudedame?

  5. Ingrida parašė:

    Sveiki, Beata. Norėjau paklausti ką galima naudoti vietoje padažo, nes deja nėra galimybės jo įsigyti, nes gyvename ne Lietuvoje?

  6. Zivile parašė:

    Sveiki, as taip pat noreciau suzinoti kaip butu galima padaza pakeisti nes deja ne Lietuvoje gyvename? Gal yra kas panasaus UK? ACIUKAS

  7. ausra parašė:

    Deja…kur anksciau buvo galima rasti ideju pietums ir siaip idomiu receptu teliko savireklama ir savo produktu stumimas.

  8. Indre parašė:

    Miela Beata,

    Kodel neprekiaujate siais nuostabiais padazais ir kituose prekybos centruose?

    Norisi dazniau isigyti, bet gyvename labai toli nuo visu cia isvardintu IKI 🙁

  9. irma parašė:

    Man nuotrauka sukele itarimu. Ar patroskinus 1.5 val orkaiteje mes turesime taip atrodancias cukinijas? Cia nuotraukoje jos atrodo kad patroskintos 5 min…

    • r.babausyte parašė:

      Troškiniai, nors ir skanūs, paprastai nėra fotogeniški. Manau, čia šviežiomis cukinijomis papuošta. Pafotošopinta. Visi nori gražiai nuotraukose atrodyti 😉

  10. Svetlana parašė:

    Miela, Beata,
    norėčiau jus informuoti, kad Kaune, Lukšio g., IKI parduotuvėje ant lentynos, vietoj jūsų padažų, paprastai būna TUŠČIA VIETA arba geriausiu atveju būna tik „Ponas pomidoras“. O kad būtų pasirinkimas visų 3 padažų yra tekę matyti tik 1 kartą :(. Visus jūsų padažus jau išragavom, visi 3 labai labai skanūs, bet norėtūsi, kad būtų lengviau juos įsigyti…

  11. Inga parašė:

    Deja, Banginio IKI nesu šių padažų mačiusi, nors einu gana dažnai.

  12. Ieveta parašė:

    O ar galima padaza ‘Tikras Italas’ pakeisti arba pasigaminti patiems?

  13. Ieva parašė:

    Draugo įvertinimas – TOBULA, tikrai vertas dėmesio receptas, labai skanu:))

  14. Asta parašė:

    Pavyko, buvo skanu, tik per daug vandens įpyliau. Padažas iš stiklainėlio skystokas, jei gaminate sandariame puode, nedaug išgaruoja.

  15. Gertrūda parašė:

    O keliems suaugusiems sio patiekalo uztektu pavalgyt? Ieskau idejos Velyku pietums. Busim 4 suauge ir 1vaikas

    • Beata Nicholson parašė:

      miela Gertrūda, vertinkit pagal apetitą, nes 2 kojelės ir 4 sparneliai, tai gali užtekti keturiems asmenims..bet galit ir šiek tiek daugiau įdėti sparnelių.

  16. Elena parašė:

    Be galo skanus receptas, kirtom pilnom burnom tiek mes su vyru, tiek mūsų 14 mėnesių mažylė 🙂

  17. Sandra parašė:

    Sveiki, o galiu naudot vistienos krutinele? Ar cia nlb gera ideja? 😀

  18. Rūta parašė:

    laukiu dabar prie puodo kol išsitroškins…taip pat vietoj Beatos padažo padariau tikrą marmaliūzę…alyvuogių aliejuj
    ištirpinau kelis ančiuvius, pripyliau porą šaukštų kaparėlių pasiskrudint…gerą saują žalių alyvuogių perpjautų pusiau…tada šliūkštelėjau raudono vyno ir leidau pagaruoti viskam…tada suleidau skardinę smulkintų pomidorų ir RIMI pardavinėjamą itališkų patiekalų pomidorų padažą su bazilikais… pamaišiau, pabarsčiau džiovintais bazilikais… na visai nieko 🙂 dabar viskas pagal receptą troškinasi…o aš va laukiu savo improvizacijos finalo 😀

    • Rūta parašė:

      ir gavosi tikrai labai skaniai ir įdomiai.. tikrai pabandykit, kas nerandat originalių Beatos padažiukų….

  19. Elena parašė:

    Sveiki,
    Pasaka, o ne troskinys!!! Vyras kartojo 3 kart ir sake miegot nuejo su ta mintim, kad ryt vel noresiu:))) tikrai fantastiska! Itraukiau i „daznai“ gaminamu patiekalu sarasa:)) aciu!!!!

  20. Artūras parašė:

    Kovo 8 proga pagaminau savo žmonytei…Ačiū, Beata, už šitą nuostabų recepta..norisi jo valgyt dar ir dar..nerealu 😉

  21. Andreja parašė:

    O su vistienos file gausis?

  22. Julija parašė:

    Suzavejo, kad paraset, jog pagaminti trunka, tik 10 min.Vuolia, man tas labai tinka !!!Rezultas: suo pavedziotas,virtuve svari, gardi vakariene paruosta.Aciu Jums uz puikia deja !!!

  23. Vida parašė:

    Tobulas troškinys. Visiems šeiminykščiams labai patiko,matyt bus dažnas patiekalas (:

  24. Raimonda parašė:

    Jei troškini otkaitėje stikliniame puode ar reikia uždengti? Norėtųsi, kad apkeptų, kaip nuotraukoje….o tai pavyksta turbūt tik atidengus kepant?

  25. Karina parašė:

    Mielos moterys,si padažą galite rasti ir maximose jei gerai paieškosite

  26. Egle parašė:

    Labai sudomina patiekalas,ryt bandysim ji gaminti tik abejoju ar rasiu to padazo:)

  27. Eden parašė:

    Esu iš tų, retai rašančių komentarus. Tačiau pagaminus šį patiekalą dešimtą kartą, nusprendžiau, kad reikia pasidalinti tuo 🙂 Tikrai labai labai skanus troškinys. Mano vyro oficialiai paskelbtas – mėgstamiausias !!! Rekomenduoju pabandyti visiems, kurie dar nebandė.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.