Spausdinti

 

 

 

Vištiena abrikosų ir slyvų padaže su bulvių-morkų koše

0
komentarai
20
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Vištienai:

450 g vištienos broilerių filė juostelių
2 morkų
100 g džiovintų slyvų
100 g džiovintų abrikosų
1 šaukštelio ciberžolės
1 šaukštelio kmynų
300 ml grietinėlės
aliejaus
druskos, pipirų
petražolių papuošimui

Bulvių-morkų košei:

5 bulvių
2-3 morkų
30 g sviesto
200 ml pieno ar grietinėlės
2-3 šaukštai grietinės
1-2 šaukštelių acto
1-2 šaukštelių acto
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pirmiausia užvirkite puode vandenį ir nuskuskite bulves ir morkas. Dabar supjaustykite jas. Morkas dėkite į verdantį vandenį pirmiausia, pavirkite 5-10 minučių ir tada sudėkite bulves. Virkite, kol išvirs.

2

Slyvas ir abrikosus gerai nuplaukite ir palikite vandenyje.  Nuskuskite morką ir sutarkuokite plonais griežinėliais.

3

Vištienos filė juosteles pasmulkinkite, supjaustykite į mažesesnes juosteles.

4

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus, suberkite kmynus ir ciberžolę ir pakepkite, kol pakvips. Suberkite morkas ir vištieną, išmaišykite ir pakepkite apie 2 minutes.

5

Nupilkite vandenį nuo abrikosų ir slyvų ir suberkite jas į keptuvę, viską gerai išmaišykite.

6

Supilkite grietinėlę, įberkite druskos bei pipirų pagal skonį. Troškinkite dar apie 10 minučių.

7

Kai bulvės ir morkos išvirė, supilkite pieną, įdėkite sviesto, grietinės, acto. Sutrinkite rankite trintuve ar blenderiu. Pasūdykite pagal skonį.

8

Patiekite košę kartu su vištiena. Ji puikiai tinka prie visų paukštienos patiekalų arba pati gali tapti vakariene.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Iki šito recepto maniau, kad nemėgstu saldžių dalykų maišyti su sūriais, bet pamėginau ir nei kiek nenusivyliau!!! Ačiū, Beata, receptėlis super. Būtinai kartosiu 🙂

  2. Labai skanu. Tik gretinele man gavosi tokia kaip sutraukta. Ar ji tokia ir turi buti?( As naudojau grietinele be laktozes)

  3. Sveiki, miela Beata,

    Ar tiktų, jeigu vištieną pakeisčiau kalakutiena. Aišku, ir viena, ir kita yra paukštiena, bet vis dėlto ne tas pats 🙂

    Dėkoju!

  4. Sveiki, gavosi labai saldžiai, o pagaminau dviguba norma, vyras nevalgys 🙁 kaip galečiau salduma numušti? Ideti kokiu grybu, daržoviu? Druskos tai bet kada galiu ideti, bet noreciau jos kuo mažiau… Help!!!

Rašyti komentarą