8241
Beatos virtuvė
mazintoss 51

Virtinukai su varške ir peletrūnu

(0)
Reikės:
  • 750 g kvietinių miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 1,5 stiklinės vandens
  • 2 šaukštų aliejaus
  • Įdarui:
  • 500 g varškės
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukštelio džiovinto peletrūno
  • žiupsnelio cukraus
  • žiupsnelio druskos

Virtinukų pasaulyjeeeeee….arba Lietuvoje, Sirutiškyje, Kėdainių rajone, yra tokia vieta su labai aiškia kryptimi: gaminti rankų darbo, kokybiškus virtinius iš vietinių produktų. Tiksliau 17 rūšių virtinių/koldūnų. Rekomenduoju nuvažiuoti ir patiems įsitikinti. 

Taigi, miltus sumaišome su druska, vandenį sumaišome su aliejumi ir supilame po truputį į miltus. Suminkome tešlą ir leidžiame jai pastovėti, uždengtai švariu rankšluošiu ar įsuktai į maistinę plėvelę apie pusvalandį. Įdarui sumaišome visus ingredientus.

Dabar nusiteikiame gan ilgam ir kruopščiam darbui. Tešlos gabalėlį iškočiojame plonai, stikline ar puodeliu išspaudžiame apskritimą, į jį dedame šaukštelį įdaro ir kruopščiai užlipdome ar suspaudžiame pirštais, šakute, tinka įvairūs būdai, kaip jums gražiau. Pabarstome šiek tiek miltų ant vienos pusės, kad nepriliptų prie lentelės/lėkštės ir dedame ant lentelės. Ir taip, kol nebeliks tešlos.

Verdame dideliame puode su pasūdytu vandeniu tol, kol išplaukia į paviršių. Tada dar paverdame keletą minučių ir ištraukiame. Patiekiame su grietine.

mazintoss 52

Visą laidą apie Kėdainius ir šiuos virtinius …. galite pažiūrėti lnkgo svetainėje štai čia.

Ši laida yra projekto „Lietuvos gamtos ir kultūros paveldo objektų (išteklių) pristatymas vietinio turizmo rinkoje“ (Nr. 05.4.1-LVPA-V-812-01-0003) dalis. Laidą inicijuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, ji nansuojama pagal 2014–2020m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.

Print Friendly

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.