8241
Beatos virtuvė

Vilmos obuolių ir varškės pyragas

(236)

Tobulas žieminis pyragas, kuris nepavykti tiesiog negali...

Reikės:
  • 1 pakelio sviesto (180g)
  • 280 g miltų
  • 50+150+80 g cukraus
  • cinamono
  • 500 g 9 proc. riebumo varškės
  • 3 kiaušinių
  • 9 didelių obuolių (kiekis priklauso nuo kepimo formos dydžio)

Tobulas žieminis pyragas, kuris nepavykti tiesiog negali…

Pirmiausiai nulupu obuolius, išimu sėklytes.

Tada pasiruošiu varškę – įmušu kiaušinius, suplaku su 10 valgomų šaukštų cukraus, įdedu varškę, dar paplaku. Beje, varškę naudoju sausesnę, nes jei paimu šlapesnį variantą, tai kartais pyragas bekepdamas ir išbėga. Ir man labiau patinka gerai suplakta varškė, toks jau beveik kremas. Jei neturit mikserio ne bėda – galima ir rankom varškę paruošt, tada šis variantas bus panašesnis į gerą kaimišką pyragą.

Kai varškė paruošta puolu prie tešlos – sviestą apipilu miltais, greit pakapoju su peiliu, o kai nusibosta su juo švaistytis, pabaigiu pirštais trinti sviestą su miltais. Turi gautis toks purus smulkus sniegas, bet jei gausis kitaip irgi nieko baisaus – svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabalų. Tada į tą sniegą beriu cukraus ir vis paragauju, turi būt pakankamai saldu, bet ne per saldu.

Visą sniegą paskirstau į dvi krūveles, šiek tiek didesnę krūvelę suberiu į kepimo formos dugną ir tolygiai paskirstau, ant šio pagrindo supilu varškę, prieš tai ją dar šiek tiek pamakalavusi. Ant varškės supjaustau plonomis skiltelėmis obuolius (jei mėgstat,kad obuoliai bekepdami pavirstų į obuolienę, obuolius tarkuokite burokine tarka). Pjaustau iki pat kepimo formos viršaus, nes obuolių šitam pyragui niekada nebus per daug. Kai baigiu pjaustymus, apibarstau obuolius cinamonu ir dar šiek tiek cukraus (kiekis priklauso ar labai rūgštūs obuoliai, ar nelabai). Aš apiberiu obuolių viršų plonu sluoksniu cukraus ir įdedu nemažai cinamono. Kai jau tai atlikta, pyrago viršų užberiam plonu sluoksniu likusios tešlos. Geriau tešlos perteklių išmeskit,negu užberkit per storai, turi gautis toks traškus viršutinis sluoksnis kai iškeps, o ne storas sunkus paklotas.

Orkaite įkaitinu iki 180 laipsniu ir kepu pyragą valandą ant žemiausios pakopos,kad gerai iškeptų dugnas. Man šis pyragas skaniausias jau atvėsęs ar netgi kitą rytą ištrauktas iš šaldytuvo.

Iš tiesų tai čia viskas kaip Beatos aprašytas trupininis obuolių pyragas, tik supaprastintas ir su varške. Nepavykti jis tiesiog negali! Vilma

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (140 balsai, vidurkis: 4,20 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (236)
Komentarai
  1. radvileee parašė:

    Kiek maždaug cukraus reikia dėti į tešlą? 🙂

  2. Žiu parašė:

    Labai labai skanus pyragas. Idealus, beje, Lietuviškos virtuvės propagandai! :))

    http://ziupsnelisdruskos.blogspot.com/2011/01/kava-vaskes-ir-obuoliu-pyragas-bei-7.html

  3. vis del to pavyko!!!:) parašė:

    sveiki

    liuks pyragas paprastas kaip 2kart 2 skanus kaip kaip kaip…10kart10:))
    kepkit visi super skanu aisku vel gi del skonio nesigincijama:))) as kaip ji kepiau tai jau man buvo kile abejoniu ar jis man pavyks, varske mano namine …, kiausiniai irgi maisau as maisau ta varske o ji tokia skysta man gavos kaip lietiniu tesla, pilu as ja ant tu miltu o ant varskes obuolius tie obuoliai beveik paskesta toj verskej, nu galvoju shaize gausis, rasysiu pikta komentara kad gali ir nepavykti tas pyragas, bet ka jus galvojat pyragas kepa kepa ior iskepa nuostabaus skanumo nuostabaus gardumo aciuuuuuuuuuuuuu uz recepciuka:)

  4. Skaniausias pyragas koki esu kepusi:) parašė:

    Sveiki visi:) puikiausias skaniausias graziausias pyragas koki tik esu kada nors kepusi, mano patirtis nedidele, bet sis pyragas pranoko mano lukescius:) tikrai visiems rekomenduoju niam 🙂
    dariau is mazdaug 70 procentu kiekio ir gavosi tikrai nemazas:) o cukraus dejau i miltus 150 g:) jei kam aktualu:)

  5. Gata parašė:

    Puikus pyragas!

  6. artpocket parašė:

    Labai ačiū už receptą! Pyragas gavosi tikrai skanus, gražiai iškepė, beje, jis iš tokių „greit nykstančių“ :))

  7. pyragas parašė:

    Kiek gramu yra 2 puodeliai miltu?

    • pyraggas parašė:

      400-500 gramų priklausomai nuo puodelių dydžio

      • Sks parašė:

        Sveiki, pyragas tikrai gaunasi skanus. Bet tikrai NEDĖKITE 400-500G MILTŲ, nes bus ne toks skonis, čia iš mano patirties… UŽTENKA 300G MILTŲ. Cukraus į miltus sudėjau 150g, gavosi per vidurį saldumas. Obuoliai iškepė kuo puikiausiai, pjausčiau smulkiomis mažomis skiltelemis iki viršaus. Ačiū už receptą aš visada pirmoje vietoje išbandau Beatos receptus, labai mėgstu ją pačią ir jos veiklą

  8. kodel gi ne parašė:

    Na nezinau kaip jums, bet manau kad ziupsnelis druskos i bet koki pyraga yra tiesiog PRIVALOMAS… Tiesiog ispildo skoni galutinai.

  9. super :) parašė:

    Labai skanus pyragas, ir toks paprastas receptas 🙂 Ačiū už gerus patarimus 🙂

  10. Kristina parašė:

    Reiks begt i parduotuve pirkti obuoliu ir minkyt tesla si vakara 🙂

  11. Kepeja parašė:

    ACIU

  12. Skirma parašė:

    Bandžiau kepti šį pyragą. Tikrai kepiau su meile ir labai norėjau pavaišinti visus artimuosius. Bet mama(ji tikrai gera šeimininkė) „sudirbo“ mano pyragą. Jai pasirodė kaip varškės apkepas. Ko gero kitą kartą kepsiu paprastą biskvitinį obuolių pyragą, kuris jau ne kartą patikrintas.

  13. lina parašė:

    Puikus!

  14. SUPER PYRAGAS parašė:

    Labai skanus pyragas gavosi.Aciu uz puiku receptuka 🙂

  15. sandra parašė:

    Labai labai ačiū už receptą. Dar tokio skanaus ir paprastai pagaminamo pyrago nesu ragavusi 🙂

  16. Pyrago viršus? parašė:

    Mums taip pat pyragas labai patinka, ačiū Jums už receptą. Tik niekaip nepavyksta gražaus viršaus iškepti – arba sausi byrantys trupiniai, arba sausas trapus byrantis višus (jei tuos trupinius pradžioje su šaukštu sutrombuoju), arba padžiūvę obuoliai, jei kepu be trupinių sluoksnio. Jokio „traškaus višutinio sluoksnio“ kaip recepte. Ką aš ne taip darau? Ačiū!

  17. Inga parašė:

    Siandien kepiau, ir labai labai patiko! Ne tik man, o ir visiems gausios seimos nariams:)

  18. Ausra parašė:

    Nuostabaus skonio nepakartojamas pyragas 🙂
    Jau antra karta kepam ir nesulaukiam kada vel skanausim :))
    Receptas, kuri naudosim dar ne karta 10/10 !!!

  19. geras parašė:

    labai skanus pyragas isejo man patinka pyragai 🙂

  20. ieva parašė:

    Receptas super, labai dera varske su obuoliais!nuo siol tik ji ir kepsiu, aciu:)

  21. Kristinka parašė:

    Vakar kepiau si pyraga, ir pagal Beatos rekomendacija islaukiau iki sio ryto, nu koks skanus 🙂 atrodo kaip ka tik iskeptas! Labai super receptas! As dar i varske idejau kepimo milteliu gavosi tokia puri, sakyciau receptas labai primena draugystes pyraga, tik man atrodo, kad net skanesnis!

  22. oxyte parašė:

    Kepiau siandien si pyraga, gavosi laaaaaaaaabai skanus! Super receptas! As seniau kepdavau is tokios pat teslos trupiniu varskes su persikai pyrga, tai labai panasus.

  23. beatrice parašė:

    Po vienos šiltos ir saulėtos Beatos laidos šaltą rudens šeštadienio rytą nesusilaikiau 😀 ir iškepiau gardųjį ir gražųjį Vilmos obuolių ir varškės pyragą- tikrai skanus! Ačiū Vilma, ačiū Beata! Gaminau pagal Beatos tele receptą, bet mano pyragas pasirodė storesnis… Kokio diametro kepimo formą reiktų naudoti? Ir nors improvizacija virtuvėje privaloma :), bet… kiek valg.š. grietinės reikia įdėti, gaminant varškės masę?

    • Beata Nicholson parašė:

      Varškė buna skirtinga, jei labai sausa, tai dėkite daugiau, nei skysta mažiau, aš dedu šiek tiek….ir torto forma buvo 24 cm…jei mazesne t.y. 20 tai tikrai storas išeina…bet ji labai lengva kepti ir kvadratineje formoje

      • beatrice parašė:

        Manoji irgi buvo 24 cm., na ne veltui sakoma, kiek šeimininkių, tiek pyragų 😀 Tiesa, jei įdomu, vietoje varškės aš dėjau rikotą, na ir 3 valg.š. grietinės. Ir dar, kai rašiau, kad pyragas skanus, tai dar nežinojau, kad kitą dieną ištraukus iš šaldytuvo, jis, kaip ta pelenė pavirs skaniausiu tortu!!! Merginos- jūs burtininkės!

  24. Kas per padas??? parašė:

    Ar niekam neuzkliuvo sito pyrago padas? Kai valgai, tai ir jauciasi kas ten ideta : tik riebus miltai…. Virsus nerealiai skanus, bet kai liezuvis uzkliudo tuos burnoje byrancius miltus, tai truputi gadina bendra skoni. Gal galima kazkaip patobulinti ta pada???

  25. Aukse parašė:

    Niu ka ir as bandau gaminti si pyragiuka, nes labai skaniai pasirode, kai pamaciau kepant per laida Beata 🙂 na minusiuku jau matau, gavosi per skysta varske, ir miltu pritrukau 🙁 tai nezianu kas gausis..pamatysim po valandzikes 😀

  26. Sada parašė:

    As taip pat kepu si pyraga, bet ji dariau pagal TV laida, tai ten i varske Beata dejo grietines, tik nesake kiek, o cia ziuriu visai nera greitines, tai kazi ar man neisbegs ta varske????, nes as idejau irgi is akies grietines, kokius 4 saukstus.

  27. Vilmos obuolių ir varškės pyragas parašė:

    O gal i tesla reiketu deti kepimo milteliu?

  28. Sugundet :) parašė:

    Pamaciau laida su sio pyrago gaminimu ir susigundziau kept. Kadangi turiu saldzius obuolius, galvoju ant trupininio pagrindo deti siek tiek rugscios uogienes (pvz juodu serbentu). Parasysiu, kas gavos 😉

  29. Airina parašė:

    Mergaites, pameginkite i visa sita reikala ideti ir bananu!!! super!!!

  30. brigge parašė:

    Nerealus piragas!!! jJi kas ir abejojat kept ar ne, tai kepkit drasiai!!! Tikrai nerealaus skonio. Tik darykit viska pagal recepta ir viskas gausis puikiai. Aciu Beatai.
    Beja jai kam kiltu klausimu del produktu kiekio tai:
    I miltu ir sviesto misinuka 4 v.s. nekaupini cukraus;
    I varske 3 v.s. 30%riebumo grietines(recepte grietine neparasyta, o Beatos laidoje grietine dedama )

  31. Jurate parašė:

    Aciu uz receptuka, kepu, bet uzmirsau nulupt obuolius……..Kazi ar iaseis…..

  32. Nieko gero parašė:

    „Tobulas žieminis pyragas, kuris nepavykti tiesiog negali…“
    Labai idemiai ziurejau laida, uzsirasynejau visus produktus, viskas atrode super skaniai, deja nepavyko… 🙁
    Kadangi nebuvo nurodyta keik deti grietines dejome is akies – o jos pasirodo visai nereikia, varske skysta, atidarius forma viskas tiesiog issiskirste kas sau i atskirus gabalus… Daugiau tikrai net nemeginsiu jo gaminti…

    • Pritariu parašė:

      Visiskai sutinku, kepiau 1.5 valandos pakankamai aukstoje temperaturoje, tai isemus virsus visai nebuvo trapus, o visa pyraga teko kabinti sauktu:( kadangi pilna skyscio buvo…o ir skoniu nebuvo toks ypatingas, kiek buvo isgirtas…

    • indra parašė:

      O be reikalo… Juk ne visada viskas pavyksta iš pirmo karto… Pyragas nuostabus 🙂

  33. dimgaile parašė:

    padas per saldus gavosi 🙁 gerai, kad ragautojai mano baisiausiai tolerantiski, tai sukirto ir toki 🙂 o varskes ir o buoliu derinys…mmmmm- tobulas 🙂

  34. fausta parašė:

    Šis pyragas pakėlė mano, kaip namų šeimininkės(šiuo metu) reitingus :))))

  35. Loreta parašė:

    Nemėgstu gaminti, bet kai pamačiau Beatos laidos metu gaminamą Vilmos varškės ir obuolių pyragą negalėjau nepamėginti!
    GAVOSI NEREALIAI SKANUS! Šeima nieko kito nepripažįsta! Bendradarbėms taip pat patiko! AČIŪ VILMAI IR BEATAI!

  36. Nijole parašė:

    Kaip galejo nesigaut,dar paprastesnio recepto nebuvo,vakar iskepiau pirma karta,siandien ragavom,labai skanus pyragas,jau puses nera,kepsiu dar daug kartu!!!!!!!!!

  37. dėl pyrago parašė:

    Sveiki. O kodėl recepte nėra nurodyta grietinės, o kai peržiūrėjau filmuotą medžiagą, ten dedate grietinės?

  38. Indre parašė:

    Laaaaaabai skanus pyragas:) Valgai ir negali sustot. Du žmonės nualpo nuo tokio gero skonio teko antra doze nešt pyrago ,kad atsigautų. :))))))))

  39. Bony parašė:

    Pas mane greiciausiai dvi kaires rankos 🙂 man sitas gardesis taip pat nepasiseke 🙁 obuoliu ir varskes perdengime issiskyre skystis. rasau abu, nes nesu tikra ar cia varskes nuopelnas, ar obuoliu. todel varske man taip pat „pabego“. o ir padas netobulas gavosi. lyg ir dejau du puodukus miltu, bet greiciausiai puodukas puodukui nelygus. siaip skanus. ir laaaaabai sotus. bandysiu dar kart.. nors obuoliu pyragas Nr.1 – Beatos knyga Nr1 su kepyru… paprastas, bet del kefyro man isskirtinis 🙂

  40. Bony parašė:

    pastovejo mano avangardas saldytuve per nakti ir galiu dabar pasakyti is kur tas skystis. as baisiai bijau tu „miltiniu“ pyragu, nes niekada man skanus nesigauna. tai si karta ant virsaus uzdejau ne 5 drozles sviesto, o dvigubai – kad neliktu jokiu girgzdejimu tarp dantu 😀 siandien negaliu jo praryti, sviestas net vemti vercia 🙁 ot geriau padariau 😀

    • gygg parašė:

      pas mane irgi to skyscio pribego, nezinau ka daryti, toks istizes tas viduriukas dabar.. ;/
      Ka jus daret?

  41. asssssssss parašė:

    man tai neaisku kokioje temperaturoje tiksliai kepti parasyta ikaitinti iki 180 laipsniu ir kepti ant zemiausios pakopos tai vadinasi jei pa smane zemiausioji pakopa 50 laipsniu kepti ant 50? kazkas nerealau… ar nereisk valgyti „zalio“ pyrago :DDDD

    • Agnė parašė:

      žemiausia pakopa reiškia ne laipsnius, o tiesiog orkaitės apačią. t.y. pyragas dedamas į žemiausią „lentynėlę“

  42. Aqua parašė:

    Na ka , kepa mano pyragelis orkaitei, laukiu nesulaukiu, o siaip tai labai lengvas ir paprastas receptukas, tikiuosi skaniai iseis, tik dabar prisiminiau, jog uzmirsau, ant pyrago virsaus uzbarstyti cukraus, kad virsus traskus gautusi, bet gal nieko tokio nebus 🙂

  43. nemetanti maisto parašė:

    ir aš dar prieš 2 savaites nusižiūrėjau šį receptą, kaip tinkamą užsilikusiai varškei ir gesti bepradedantiems kaimo obuoliams sunaikinti. kol prisiruošiau kepti , tai obuoliai supuvo , tačiau prie naikintinos varškės prisidėjo manų košės likučiai nuo savaitgalinių pusryčių. Ir ką gi- gavosi superinis „kremas“!, nors vietoj 500 g varškės ėmiau gal tik trečdalį, kita- košė. viskas neblogai gavosi, tiesa į „sniegą“ užmiršau cukraus įdėti , bet skanu ir taip labai sotu.. net iš išvaizdos gražus gavosi (obuolius ne tarkavau, o pjausčiau, vietomis net raudonos odelės palikau dėl grožio), tad bandysiu ir dar kartą, gal jau pagal originalą..

  44. Viktorija parašė:

    Receptas patiko ir nuo siol bus vienas is mano firminiu. Virsus man irgi gavosi kaip smelis, bet tai skonio nesugadino, tryse surijom pyraga is vieno prisedimo, pilvai skaudejo. Kita karta desiu siek tiek maziau miltu i tesla, kad nesigautu virsus kaip smelis. Nors tas vadinamas smelis man buvo skanus. Kepiau ilgai, na pusantros valandos tai tikrai, nes virsus parudaves buvo tik siek tiek. Is kvapo (pradejo svilti padas, bet nesudege) pajutau kad uzteks kepti. Kai paragavau karsta, pyragas buvo skanus ir panasus i apkepa, kai valgem salta, pyragas buvo labai labai labai skanus. Mano svecias pasigedo jame razinu.

  45. Viktorija parašė:

    Kepiau viena pakopa zemiau nei vidurys. Gavosi.

  46. Ernesta parašė:

    Labas Beata 🙂 na zinok su siuo pyragu tu mane labai nustebinai :)geraja prasme, zodziu atejo mano drauge ir sako paragauk ,buvau nusiteikusi skeptiskai ,nes jo valgis nera pats gardziausias ,bet tas pyragas net jai pavyko puikiai ,aciu tau uz puikius receptus :)) laukiu nesulaukiu kokiu gardumynu pasiulysi Kaledu proga 🙂

  47. lina parašė:

    O du puodeliai miltu tai, cia espreso puodeliai, arbatos ??? 🙂

  48. vaida parašė:

    Ir aš kepiau šį pyragą. Buvo skanus, tačiau tikėjaus kažko įspūdingesnio 🙂

  49. pyragas parašė:

    Man labiau patinka tikslesni receptai, gal tada ir rezultatas geresnis… Skonio reikalas, bet man sis receptas – nieko ypatingo, te atleidzia man sito pyrago gerbejos…

  50. Super pyragas parašė:

    Kepiau jau du kartus, visi sveite ir net ausys linko.Tikrai tobulas:)Pagyrus , jau ir kaimynes ir bendradarbes pabande, ir tikrai liko labai patenkintos:) Dekui uz toki saunu receptuka:)

  51. Puikus:) parašė:

    Labai idomus pyragas, greitai pagaminamas, tik cukraus man per daug, siandien isbandziau, tai vienas is daugybes mano ismegintu pyragu, kuris tikrai paliko gera ispudi ir nuostabu obuoliu ir cinamono kvapa, kuris labai susildo salta rudens vakara. Kepkite drasiai, puikus pyragas, ir nereikia buti virtuves asei kad jis pavyktu, puikumelis:)….

  52. Milda parašė:

    Laba diena,
    ka reiskia: ,,Ir kepame ant zemiausios pakopos“?:) is anksto aciu.

    • Akvilė parašė:

      Kepame ant žemiausios pakopos orkaitėje, tai gi šonuose yra pakopos ant kurios nori kepti savo šedevrą 🙂

  53. Jurgucka parašė:

    Kiek cukraus deti i varske? ar tikrai 10 saukstu? as dejau 4s ir tai man per saldus gavosi, na gal ant obuoliu padauginau. Dar vienas dalykas man nesusmego, nesukrito obuoliai. Naudojau 24 cm forma, kepiau 180 laipsniu orkaitej, 1.5 val, Gal orkaites funkcija pasirinkau ne ta? virsutinis apatinis kaitinimas.

  54. Laura parašė:

    Labai skanus pyragas. Grietines nedejau, nes dariau pagal recepta ir apie grietine tik is komentaru suzinojau tik prisedusi parasyt atsiliepima. Pyragui regis nieko netruko, idealus tik kaip jau kazkas minejo greit nykstantis:))). Labai aciu uz receptukus. Labai patinka laida tik gaila kad tv3 play nelabai gerai rodo:(. Ismokom sestadieni prisisukt zadintuva kad nepraleisti tiesiogines laidos ir laukiam nauju ideju ir receptuku kiekviena savaite su nekantrumu!
    Jau gaminom Cenakus, skumbres reikala, kiauliena obuoliu sultyse, burokeliu sriuba, varskes spurges ir va siandien pabandem Vilmos pyraga. Visi patiekalai puikus 10/10.:))) Dar karteli Aciu:)))

  55. Zivile parašė:

    O cia mano“improvizacija“Vilmos obuoliu ir varskes pyrago tema.
    Teslos pagrindas-miltai 400gr,margarinas ar sviestas 200gr,kiausiniai 2,cukraus apie 150-200gr,kepimo milteliu 1saukstelis.Miltus sumaisau su kepimo milteliais,sviesta sutarkuoju i miltus,kiausinius gerai isplaku su cukrumu ir viska supylus i miltus gerai sumaisau.Gaunasi tokia tvirtoka tesla,jei labai limpa prie ranku galima dar idet miltu.Toliau 2/3 dalis teslos kloju i apvalia forma ir kepu 15min 180C orkaiteje.Likusi dalis teslos maiselyje keliauja i saldikli.Kol pyrago“padas“kepa,imuosi kitu sudedamuju daliu.
    5oogr Varskes(stengiuosi naudot sausesne,kartais teka palikt sietelyje kad nusivarvetu) sumaisau su 2kiausiniais ir cukraus dedu pagal skoni kad saldumo uztektu.Kartais dar idedu vanilininio.
    3 didelius obuolius sutarkuoju stambiai ir dar kartais idedu cukraus,jeigu rugstus.Dar labai megstu i obuoliu mase idet daaaaug cinamono.
    Ant iskepto“pado“ dedu obuoliu mase,tada varske(kartais pamirsus sudedu atvirksciai).Apslakstau dar vysniu uogiene ir ant virsaus uztarkuoja likusia dali susalusios teslos.Viska kepu 180C orkaiteje dar apie 60min.

  56. Viktorija iš Klaipėdos parašė:

    30 min.kepiau viduriniame lygyje
    20 min.žemiausiame lygyje
    20 min.vėl viduriniame
    Reikia palaukti kol atšals, neimti iš formos iš karto, o prieš išimant šonus su peiliu atlipinti nuo kepimo indo sienelių – tada neištiš.
    Dėjau mažiau miltu, bet vistiek viršus panašus į smėlį, bet tas smėlis skanus 🙂
    Grietinė man skonio nepakeitė.

  57. Aida parašė:

    Labai skanus šis pyragas, aš kepu labai panašų, tik vietoj obuolių dedu ant varškės įdaro juoduosius serbentus trintus su cukrumi. Skanumėlis… Bandžiau ir Beatos receptą su obuoliais, labai skanu, bet su serbentais dar skaniau.

  58. Puikumelis! parašė:

    Pyragas kuo puikiausiai iskepė! Labai greita, labai skanu ir laaaabai estetiškai atrodė 🙂 Ačiū už receptą 🙂 Beje, kita kartą bandysiu su konservuotais persikais arba kriaušėmis.. Man, varškės manjakei, šis receptas idealus! 🙂

  59. debiloidas parašė:

    nepatiko

  60. kate parašė:

    labai patikooooooooooooooo

  61. Amigo parašė:

    Pyragas labai puikus, galimos ir inprovizacijos. Kepame tris kartus per men. ir neatsibosta. Labai greitas, nebrangus, sveikas ir skanus nuu sakyciau saunus, paparastas o tai reiskia genialus pyragius

  62. parašė:

    o man šiaipsau, be varškės man skanesnis, daugiau tokio nesinori kepti:(

  63. Akvilė parašė:

    Tikrai TOBULAS gardėsis… Mmmm…

  64. ieva parašė:

    Laba diena Beata!
    Nerandu kur parashyti, tad rasau Jums cia, Tikiuosi Perskaitysit!!!
    Stebiu visas Jusu laidas, Ir stai turiu jums klausima. As esu po operacijos (isoperavo Tulzi su akmenuku) Dabar gydau Kasos organa. Labai prasau patarimo,ka galeciau pasigaminti kuciom 12 patiekalu kai negaliu riebiai, viskas turi buti minksta,svelnu, ir nedirgintu mano Kasos. Aciu !

  65. As kepu panasu pyraga su persikais dideleje blekuteje: 200gr sviesto, 175gr cukraus, 4 kiausiniai, 225gr miltu, 2a.s.kepimo milteliu,5v.s. pieno. Ismaisius kepu blekuteje 180°C – 10 min. Po to maisau 3 kiausiniai, 150gr cukraus, vanilinis cukrus, 250gr varskes, 250gr grietines. Sumaisyta mase uzpilu ant apkepto pagrindo. Isdelioju ant virsaus persikus (apie 3 skardines po 850ml). Po to atskirame inde sumaisau 125gr miltu,60gr cukraus ir 90gr sviesto ir uztrupinu ant pyrago virsaus. Kepu 180°C 35 min. Pyragas labai skanus!
    Manau pabandyti vietoje persiku deti obuolius.

  66. Skaiste parašė:

    Nuostabus pyragas visiems labai patiko ir isstume tradicini obuoliu pyraga 🙂

  67. Kompetentinga vedėja parašė:

    O aš žaviuosi ne tik Beatos receptais. Aš žiūriu laidą dėl vedėjos. Manau,jai labiausiai reikia pagyrų ne už receptus, o už tai ,kaip Ji viską pristato. Ar kas nors pastebėjo, kokia šiluma šeimai atsispindi Jos laidose. Komentarai gaminant tobuli. Dėl to žmonės ir žiūri , ir gamina. Išties patinka juk Beata, tiesa? Paparastai ir aiškiai, šiltai. Su meile tiems, kuries gamini- anytai,vyrui, vaikams. Graži šeima- graži laida. Ir,atrodo.nieko sudėtingo- bet reikia meilės. Ačiū.

  68. vila parašė:

    O aš žaviuosi ne tik Beatos receptais. Aš žiūriu laidą dėl vedėjos. Manau,jai labiausiai reikia pagyrų ne už receptus, o už tai ,kaip Ji viską pristato. Ar kas nors pastebėjo, kokia šiluma šeimai atsispindi Jos laidose. Komentarai gaminant tobuli. Dėl to žmonės ir žiūri , ir gamina. Išties patinka juk Beata, tiesa? Paparastai ir aiškiai, šiltai. Su meile tiems, kuries gamini- anytai,vyrui, vaikams. Graži šeima- graži laida. Ir,atrodo.nieko sudėtingo- bet reikia meilės. Ačiū.
    Atsakyti

  69. Vika parašė:

    Man sis pyragas – tai toks anglisko apple crumble pusbrolis 🙂 tik….skanesnis! ir vienintelis mano kepamas pyragas, kuris visada pavyksta. vilmai valio!

  70. Rita parašė:

    Puikus pyragas. Nesunku pagaminti ir patiks tikrai jei ne visiems, tai daugumai 🙂 . Nėra per saldus, įdomesnis nei paprastas pyragas.
    Aš varškę sutryniau su blenderiu, gavosi toks kremas, super. Manau nesutrinta varškė būtų ne taip skanu.

  71. ula parašė:

    kepu jau senai,tik i tesla dedu tik trynius,vietoj obuoliu obuoliene ir kai jau iskepa,ant virsaus dedu isplaktus su cukraus pudra baltimus ir dar trumpam pasaunu i orkaite,kol truputi paruduoja,kepu torto formoj,super torciukas

  72. E. parašė:

    Labai skanus puikus ir lengvai kepamas pyragas:) visiems labai patiko, tik gal kiek cukraus vyriskiai maziau pageidauja:)) Labai siltos, mielos Jusu laidos, Beata. Viska labai gerai, suprantamai isaiskinat paprastam zmogui, kuris ne kasdien virtuvej ir sukasi ar yra pradedantysis kaip as 😀 Jusu gera nuotaika ir sviesi laidos aura tiesiog skilnda is ekrano:)

  73. Laura parašė:

    Noriu paklausti, kiek reikia dėti cukraus?

  74. vaida parašė:

    Pirmą kart gyvenime kepiau pyragą viena ir buvau žiauriai pakylėta – jis gavos nerealiai skanus! Kadangi neturėjau kvietinių miltų, teko juos pakeisti ruginiais, bet jie taip pat puikiai čia dera 🙂 nesveikai savimi didžiuojuos ir labai džiaugiuos, kad atradau šitą receptą. Iškepiau Kalėdoms, nudžiuginau šeimą ir visi buvo nepaprastai patenkinti rezultatu :)) ačiū!

  75. Nike parašė:

    Sveikos panikes,

    as va irgi kepu si pyrageli, dariau viska kaip nurodyta. Va jis dabar kepa ir girdziu kaip teska, nesuprantu kodel,gal obuoliai sultis leidzia? jis man nesukrenta kaip turetu buti o tik spirga :S
    nezinau kame cia saknys,gal patarsit kazka?

  76. Daiva parašė:

    Pyragas gavosi fantastiskas, nors mano kepimo patirtis visiskai skurdi. Aciu uz nuostabu recepta! Kita karta bandysiu deti maziau sviesto, nes pyragas ne tik skanus, bet ir labai sotus 🙂

  77. Renata parašė:

    Pats skaniausias pyragas koks tik gali but su varske ir obuoliais 🙂 tapau pagirta tarp kolegu su siuo pyragu ir garbinama lyg pati sauniausia kulinare ta diena 🙂 smagu 🙂

  78. Guoda parašė:

    Beata, nelabai įsivaizduoju, ar čia Anglijoj jie varškės turi, ką pasiūlytumėt vietoj jos čia naudoti? Arba galbūt žinote, kur galėčiau rasti jos nusipirkti?

    • Beata Nicholson parašė:

      yra yra tos varškės kiek tik nori, aš naudoju visur tikrai randama šlapią variantą cottage cheese, tada liesa varškė kremo / košelės pavidalo yra quark, taip pat curd cheese dežutėse tokiose tikrai puikiausiai tinka…

      • Nesklandumai is uz anapus parašė:

        Parasiau komentara, o tik tada auksciau paskaiciau. Cottage cheese musu parduotuvese irgi yra, tik kad jis tokiais kamuoliukais sukrites.. Gal negerai pyragui? O jokiu quarku ir curdu pas mus nebuna. Gal bandysiu dar su riccota ir maziau kiausiniu eksperimentuoti..

  79. Lina parašė:

    Sveika, Beata! Nors varškės išgirtąjį pyragą kepiau Kalėdoms ir jis buvo skaniai sudorotas ir pagirtas, tačiau dabar noriu paklausti, kodėl pyrago padas gavosi toks pasikaramelizavęs, truputį sukietėjęs? Ar aš perkepiau? Ar tas padas turi būti lengvai pjaunamas, nes maniškį reikėjo pjauti išsišiepus. O visi kiti „aukštai“ gavosi minkšti, skanūs. Viršų papuošiau išplaktais kiaušinio baltymais, trumpam įdėjusi pyragą į orkaitę, kad tie baltymai pagelstų. Vėliau papuošiau spanguolėmis.

  80. Nesklandumai is uz anapus parašė:

    As gyvenu ne Lietuvoje ir tokiu prasmatniu dayku, kaip varske musu parduotuvese nera 🙁 Visokiems varsketukams ir pn. puikiausiai sutinka ricotta, na o sitam pyragui visa ricotta isplauke ir teko valgyti saukstu. Aisku, suvalgem, negi ismesi, ane? 🙂 Bet gal kas turit koki patarima, ka daryti, kad idaras nepasileistu.

  81. klausimėlis parašė:

    va, štai jauna ir nepatyrusi bandysiu gaminti šį taip išgirtą pyragą.
    ir iškilo klausimas: o su kuo geriau gaminti? su įprasta varške ar tinka varškė tarsi sutrinta, suspausta, iš tų tokių pakelių tarsi sviestas? kuo skirtųsi rezultatas? vaikino šeimai gaminsiu mirusio žmogaus metinių proga, nenoriu susimauti..

  82. hmm parašė:

    pasibandžiau namie iškepti. dėjau du sluoksnius obuolių, bet kadangi per kiek apsvilo, vienas sluoksnis sunyko, tai per mažai obuolių išėjo 😀 bet labai labai neblogas. išėjo traškus viršus. mmm. geras receptas. reikės vėl bandyti kepti

  83. Nese parašė:

    „Tobulas žieminis pyragas, kuris nepavykti tiesiog negali…“
    Tai, kad beveik tiesa. Pirma karta pavyko is pirmo karto, kas man pasitaiko retai:)) Aciu uz recepta:)
    Pastebejimas bandancioms: jei neturite pakankamai varskes, kaip mano atveju, galite ideti ir Philadelphijos, rezultatas visai geras, varskinis sluoksnis patapo toks svelnus ir kreminis. Pritariu kai kurioms, kad recepte cukraus kiekis nurodytas didele doze, as naudojau maziau ir manyciau, galetu buti ne toks saldus. Geriau suzaisti ant skoniu kontrasto, ir jeigu obuoliai nepakankami rugstus, tai pvz kokios uogienes ideti.

  84. Violeta parašė:

    Skaitant Vilmos obuolių pyrago receptą, atkreipiau dėmesį į obuolių paruošimą. Juos reiktų pasiruošti iš anksto ( geriau rūgštesni obuoliai)- tešlos sluoksnis, varškės ir obuolių. Viską darome kiek galint greičiau, kad skystis nepatektų ant tešlos – tuomet, jai sudrėkus ji gali blogai iškepti, susmegti.
    Verti dėmesio Živilės (11-11-21) ir Ulos (2011-12-21) patarimai.

  85. Giedre parašė:

    vakar kepem si pyraga, bet kazkodel pridege sonai:( gal reikejo patepti riebalais ar kokiu kepimo popierium iskloti skarda?
    jei ne tie sudege sonai, tai laaabai skanu:)

  86. skanu parašė:

    sviestą geriausia sutarkuoti į miltus burokine tarką, tada neireiks švaistytis peiliu 🙂

  87. Marija parašė:

    Tas padas gavosi tikrai keistas – miltai…kaip zali kokie. gal perdaug dejau? ir virsus niekaip neapskrudo 🙁 Kita vertus ryte, sis kepinys igavo visai kitoki skoni 🙂

  88. Simona parašė:

    sveiki, o ši pyragą galima kepti stiklinėje kepimo formoje? Stačiakampio formos

  89. wildlifesin parašė:

    Ką tik pašoviau į orkaitę, laukiu puikaus rezultato, dėjau 2 kiaušinius, pabijojau tris, ir tai gavosi tokia skystą, tai dabar belieka tik laukti (:

  90. wildlifesin parašė:

    Pyragas visiškai pavyko! Siūlau drąsiai kepti, man šiek tiek cinamono perdaug, bet mama sakė, kad skonis labai geras, dėkui už receptą (:

  91. o man parašė:

    nesigavo man tas sniegas 😀 tai kas gavos ta sudejau nezinau kaip cia bus 🙂 bet kita karta turbut sviesta geriau tarkuoti…

  92. Mantė parašė:

    Pavyko pyragas nuostabiai! Tėveliai sužavėti. Ačiū už receptą. Bandžiau ir kitus receptus – puikūs, nepernelyg brangūs. Stebuklai slypi paprastume 🙂 Ačiū už visus patarimus, kurie man, gyvenančiai Didžiojoje Britanijoje labai praverčia ieškant reikiamų produktų (pavyzdžiui varškės…). Linkiu nesustoti!

  93. Karolina parašė:

    O aš tai turėjau labai daug mamos darytos rūgštesnės obuolienės ir galvojau, kaip čia ją panaudojus.. nusprendžiau pabandyti šį receptą su obuoliene vietoje obuolių, tai tik cukraus ant viršaus ne daug dėjau, vos vos pabarsčiau, visa kita taip pat. O obuolienės sukrėčiau nemažai – net 0.75 L stiklainį. Gavosi super geras rezultatas, labai labai skanu 🙂 draugai, bandę variantą su įprastais obuoliais ir obuoliene balsavo pastarojo naudai 🙂

  94. Giedrė parašė:

    Nuostabiai skanus pyragas !!!! Ir taip paprasta padaryti.
    Labai labai ačiū už receptą 🙂

  95. Asta parašė:

    Pyragas tikrai skanus, bet nesupratau ar taip turi buti ar padariau ka nors ne taip;/ pyrago virsus gavos toks miltinis tiesiog valgai ir jauciasi virsus miltai… Gal per daug miltu ant virsaus uzbarsciau nors viska dariau tiksliai viska pamatuodama.

  96. Virginija parašė:

    Labas,pyraga dabar kepu tikiuosi bus skanus,tik norejau paklausti kodel nesigavo miltai su sviestu,galbut miltu per daug idejosi? gavosi sukibe atskiri gabalai,koki kieki gramais atitiktu 2puodeliai miltu?:)pyragas manau visdelto bus skanus,tiesa piraga pirma kart kepu,nes nesutariu su miltais:)jeigu iseis galbut teks dazniau kept pyragus,aciu uz atsakyma ir recepta:)

  97. Toma parašė:

    Labai labai skanus, ir aš maniau, iš pradžių, kad nepavyks ir išbėgs, bet gavosi suuuper 🙂 o naudojau tepamą varškę( maximoje yra 9,…%, lenkiška), tai ir plakti nereikėjo ir super išėjo :))

  98. vitalija parašė:

    labai skanus pyragas . ir gaunasi jis puikiai.jei skysta varske idedu manu sauksta,obuolius as pjaustau plonom skiltelem.kas rasot apie kepimo miltelius,pamastykit, kam jie reikalingi,juk norisi desertu vaikams kur nera visokiu nereikalingu priedu.

  99. Neaisku parašė:

    Labai noreciau isbandyti si pyraga, nes dievinu viska, kas su varske ir obuoliais. Taciau idomu paklausti tu, kas ji jau kepe ir kam jis pavyko – kokie vis delto tikslesni produktu kiekiai, pvz., kiek cukraus i varske (nes kazkas komentaruose minejo, kad 10 saukstu lyg ir per daug) ir kiek teslai. Kokio tirstumo turetu gautis varskes mase (jei tarkime naudojame skystesne varske, nes sausos tiesiog tuo metu neturime), kad kremas neisbegtu? Kiek ml yra puodelis? Idomu, ar pavyktu varskes kremas, jei i ji dar iberciau razinu? Dekoju uz nuomones ir patarimus, o Beatai – uz pasidalinta recepta:)

    • Beata Nicholson parašė:

      kremas pavyktu, jei idėsite razinų, dėl šlapumo tai reguliuokite įdėdama šaukštą miltų…bet kiaušiniai padeda varškei sutvirtėti

      • Teresė parašė:

        na man labai patiko šis pyragas, kepiau jau daug kartų, visada viską dėjau iš akies ir dabar turiu savo nustatytas šio pyrago normas. Pvz: į kiaušinių dedu tiek, kiek pakelių varškės, o cukraus į tešlą dedu 4 šaukštus, o į varškę cukraus dedu pagal obuolių rūgštumą 🙂 kepimo miltelių dedu į tešlą 1 šaukštelį. kepu apie 1 val 20-30 minučių. Žodžiu- labai skanu, ir man skanu tik šaltas, valgyti darbe prie kavos su kolegėmis, tiek karštas- vakare prie arbatos su ledais 🙂 tikrai labai geras receptas. Ačiū Beata ir Vilma :)*

  100. ne12 parašė:

    puikus pyragas!
    siūlau visiems išbandyti ! 🙂

  101. Lina parašė:

    super lb patiko

  102. Laura parašė:

    Penktadieni ir as kepiau si pyraga :)) tiesa, truputi patingejau daryti tesla, tad vietoj dugno sudejau pirktinius bemieles teslos lakstus, o ant virsaus tiesiog uztarkavau. I varske supyliau visa indeli kondensuoto saldinto pieno vietoj cukraus ir gavosi liux 🙂 tikrai nebuvo per saldus 🙂 tiesa, obuoliai susmego i varske….. ka reikia daryt, kad nesusmegtu? as pjausciau isilgais gabaliukais

  103. Renata parašė:

    Pyraga kepu gan daznai. Patarimas kad trupiniu tesla butu kaip sniegas i puoda supilu miltus o salta sviesta tarkuoju su burokine tarka tiesiai i miltus , po to rankomis ispurenu , gaunasi tikrai kaip sniegas.

  104. Ramune parašė:

    o aš sviestą kepiniuose pakeičiau aliejumi-vietoje 200 g sviesto, pilu apie 100 ml aliejaus-bent man tai super suveikia ir labai tikiuosi, kad sveikiau 🙂
    bandysiu šį pyragą kepti su aliejumi 🙂

  105. Regina parašė:

    Pyragas patiko;] tik virsu uzdengt tasla nepavyko;] neuzteko teslos,ir kepimo indas vidutinis.

  106. Greta parašė:

    pyragas, tikrai išskirtinio skonio. Kaip tortas.
    Visiem patiko. Viskas gavosi iš pirmo karto.
    Ačiū.

  107. Indra parašė:

    Nieko naujo nepasakysiu – ogi tik, kad be galo skanus sitas pyragas! 😉

  108. Lina parašė:

    skanumėlis! (:

  109. krist parašė:

    kokioje skardoje reiktu kepti šį pyragą? 🙂

  110. krist parašė:

    Tobulas skonis :))

  111. Eiginta parašė:

    Na, skonio reikalas, bet nelabai musu seimai sis pyragas patiko, esam ragave tikrai geresniu….

  112. Milda parašė:

    Labai skanus pyragas, vakar nusivežiau į gimtadienį, tai per 5 min nuo stalo dingo. Tik aš į varškę vietoj cukraus dedu puse indelio kondensuoto pieno, man taip skaniau

  113. Raimonda parašė:

    labai skanus pyragas:) 10 balu:)

  114. vaida parašė:

    aciu uz recepta,daug esu kepus bet tokio dar ne,kaip tortas,skanus,sotus.Nieko neismetu viskas gaunasi puikiai,jei varske skystesne deti du tris saukstus miltu,obuoliu taip pat maziau nes mano forma mazesne,sekmes.

  115. Egle parašė:

    Katik issikepiau ir as 🙂 Dar labai karstas, taciau paragautas kasnelis patiko. Norejau parasyti del to „slapumo“, apie kuri rase gal ketvirtadalis komentatoriu. Kadangi pirma pasigaminau pyraga ir idejau ji kepti, o tik poto pasiskaiciau komentarus, tai susiduriau su problema, kad pas mane jis eme cirsketi, o atidziai pasiziurejus per orkaites stikla buvo galima iziureti kazkoki verdanti skysti, pakilusi net virs obuoliu. Aisku, galiu kaltinti truputuka „patezusius“ obuolius ar ypatingai skysta su daug grietines pasidaryta varskes idara. Ir jau dabar pamaniau, kad viskas gausiu skysta, su visomis dalimis atskirai pyraga – kose. Tiesiog padidinau truputeli temperatura iki 200 laipsniu ir vietoj 1,5 valandos kepiau beveik 2 valandas. Rezultatas – skystis turbut isgaravo, ar tiesiog sukepe, pyragas pradzioje pradejes kilti, is tiesu susmego, o varske sukietejo. Virsus kaip bebutu keista man nesusvilo, o skoni aprasysiu veliau kai jau bus galima bent kasni kramtyti ir nuryti.
    Taip kad visoms, kurios ssusidure su skystumo problema, kepkite ilgiau ir truputeli aukstesneje temperaturoje. Galu gale juk ir orkaites visu skirtingos, pvz. : pas mane dujine.

  116. Rasa parašė:

    Laba, nelabai supratau šito ‘Tada pasiruošiu varškę – įmušu kiaušinius, suplaku su 10 valgomų šaukštų cukraus, įdedu varškę, dar paplaku.’ Ar į varškę įdėti varškę ? Patikslinkit prašau 🙂 dėkoju

  117. Laura parašė:

    Praejusiais metais kepiau si pyraga tik teslos negaminau, pabijojau, kad nesigaus ir viskas gavosi liuks 😀 kepiau is dvigubos normos, taciau ta pacia dieno to giganto nebeliko 😀 siandien tik ka pries 5min idejau I orkaite pagal originala kept 🙂 obuoliu pritrukau, bet tikiuosi, kad nuo to jis netaps nemegstamu, nes tai isties puikus pyragas 🙂

  118. Ieva parašė:

    O sviestas turi buti saldytas?

  119. Donata parašė:

    labai skanus

  120. Aušra parašė:

    ką tik iškeptas, nerealus, tėtis sako, tokio galima ir persivalgyt :))))))

  121. neringa parašė:

    Labai skanus pyragas,visiem labai patiko,tik isamesnis receptas yra -skanusrp.blogspot.com/2013/…/trupininis-obuoliu-ir-varskes-pyragas.ht…‎

  122. Egle parašė:

    Toks paprastas ir toks nerealiai skanus! 😀 Reiks penktadieni iskepti mamai paskanauti… 🙂

  123. Rita parašė:

    Pyragas gavosi tobulas! Darydama maniau, kad nesigaus, nes varškė labai skysta gavosi, bet kai iškepė.. pyragas liko išgirtas ir greit suvalgytas, rekomenduoju! jis tikrai negali nepavykti!:)

  124. Vaida parašė:

    Šiandien išbandžiau šitą puikaus pyrago receptą, gavosi tiesiog tobulas!!!

  125. Rugilė parašė:

    Tai ar reikia dėti grietinės ar ne?

  126. Laura parašė:

    Kazkodel man nesigavo 🙁 istrupa tesla, visi kazkokia trupineliais. Na skanumo tai skanu, bet vaizdo nera. 🙁

  127. zita parašė:

    Labai paprastas ir skanus pyragas.Kepu dažnai visi labai patenkinti niamnia…..ačiū už receptą.

  128. Evelina parašė:

    Man lb skanus, tik ziauriai saldus – kita karta desiu daug maziau cukraus 🙂

  129. Inesa parašė:

    Tikrai tobulas, labai skanus pyragas! Turejau tik viena pakeli varskes ir mazai obuoliu, tai dar idejau braskiu, gavosi super, 10 balu! Aciu uz recepta!

  130. Giedrė parašė:

    Labai skanus pyragas,viskas puikiai gavosi ir ypač skanus kitą dieną.Ačiū už paprastą ,lengvai pagaminamą ,bet neprastą pyragą 🙂

  131. Ella parašė:

    Pyragas gavosi rodos toks, koks ir turejo gautis – niekas nesubego, sniegelis ant virsaus nemiltuotas, zodziu, atitinka foto. Mano pastebejimas butu tik toks, kad kita karta nedvejodama ant obuoliu deciau rududu – taip kepu iprasta obuoliu pyraga. Obuoliai buvo rugstus, puse ju tarkavau, puse pjausciau kubeliais, dejau is akies apie puse stiklines cukraus. Tai pat, dejau apie 10 saukstu cukraus I varske ir truputi apelsinu ekstrakto, taciau pyragui truksta saldumo. Darysiu dar bent karta tikrai, nes nebrangus, gaunasi didelis, todel saltiems vakarams tikrai nuostabus.

  132. Lisa parašė:

    Labai skanus pyragas, nuostabus. Kepiau su namine varskyte, skanumelis

  133. Inga parašė:

    Labai skanus pyragas, tik į varškę dėjau 5 šaukštus cukraus, nes įtariau, kad 10 įdėjus gausis labai saldus, taigi 5 buvo pats tas.. taip pat kepiau ne valandą, o 1,5 ir 200 C. Karšto neatidarinėjau, o iš formos išėmiau kitą dieną, kai jau atšalo taigi viskas išliko savo vietoje sustingo puikiausiai

  134. kajus parašė:

    mmm, labai skanus dar tokio skanaus pyrago neesu ragaves! 😛

  135. Toma parašė:

    Sveiki! Kepiau šį pyragą, viskas pavyko puikiai. Skanu. Tačiau vienas klausimas: valgant jaučiasi cukraus grūdeliai. Taip turi būti? Skoniui tikrai nekenkia, tiesiog įdomu ar dar kam taip buvo 🙂

    Trupiniams naudojau rudąjį cukrų. Ar čia galėtų būti priežastis?

  136. Grėtė parašė:

    Pyragas puikus ir trumpaamzis, nes be galo skanus!
    Beeeet… Labai gaila, jog gerbiama recepto autore neatskleidzia „sniegelio“ paslapties. Abejoju, jog peiliu besimosikuodama ji sniegeli gavo, o jei ir gavo, tai matyt rugseji uzmaisytas, o i orkaite pasautas pyragas butu tik Kaledoms. „Sniegeli“ gauname cukru, miltus ir sviesta supyle i dubeni ir sutryne blenderiu, kitaip trintuvu. Trupinine tesla iseina tobula ir is tikruju primena sniega. Galbut autore to pati dar nebuvo isbandziusi (tikiuosi) kitaip gaila, jog ji to nepaminejo, nes keletui musu puikiuju seimininkiu sis pyragas nesigavo del per didelio isrugu kiekio varskeje, o tobulas sniegelis ta visa dregme sutraukia i save, turbut logiska, jog peiliu ar rankomis sutrynus teslos ingridientus gausis dideli gabalai, kurie to dregmes pertekliaus nesugers taip gerai, kaip daug mazyciu „snaigiu“. Rekomenduoju visoms trupinine tesla ruosti trintuvu, nes rezultatas nepriekaistingas!

  137. Rasa parašė:

    Labai ačiū uz receptuką, ką tik iškepiau gavosi super skanu 🙂

  138. Agne parašė:

    Beprotiškai skanus pyragas! Ačiū, Beata, už nuostabius receptus, dar nei karto neteko nusiviltiĄ

  139. Kamilė parašė:

    Kepu pyragus dažnai ir visad man jie gaunasi tobuli… Bet vakar sumaniau iškepti pyragą pagal šį receptą. Atėjus laikui traukti iš orkaitės, pamačiau sriubytę, paskaičiau komentarus ir padidinau kaitrą, rezultatas – apdegęs viršus, sukritęs pyragas, sugadinta nuotaika. Kažkas šitam recepte nutylėta 🙂

  140. Gintarė parašė:

    Sveiki, Beata,

    Sakykite, ar pyragas nepavyks jei dėsiu tik du kiaušinius?:) Tarp valgytojų yra alergiškas kiaušiniams, bet nustatėme, kad pyraguose įmaišyti du kiaušiniai reakcijos nesukelia:) tad ir klausimas gana neįprastas:)

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Gintare, oj žinoma, kad pavyks, plius minus kiaušiniai, kad sutvirtintų varškę. Jei ji atrodys kiek per šlapia, galite vieną kitą šaukštą įdėti piene išmirkytų manų kruopų. Skanaus!

  141. Eva parašė:

    Aciu uz nuostabiausia mano gyvenime valgyta pyraga!!! Mmmm…:))

  142. Skaistė parašė:

    Puikus, nuostabus pyragas! :)) Greitai dingo. Viską dariau pagal rekomendacijas (ne per daug miltų, ne per skysta varškė, ant obuolių viršaus ne per daug sviesto ir miltų sniegelio). Skanutis.
    Ačiū Vilmai, ačiū Beatai!!!

  143. Rasa parašė:

    labai skanus pyragas, šiandiena ji kepiau. Bet buvau priversta šiek tiek pakoreguoti receptą 🙁 mat susiruošusi kepti pastebėjau kad miltu turiu tik 180 gramų, tad likusią dalį įdėjau rupių ruginių miltu, su baime laukiau rezultato, bet žinokit savotiškai skanus gavosi 🙂

  144. lijana parašė:

    labai dziaugiuosi siuo receptuku, labai lengva paruosti. mano pyragelis jau orkaiteje jau kepa, manau kad gausis gerai, aciu beatai uz saunius receptus!!!!!!!!!!

  145. Ruta parašė:

    Kepu, ziuresiu kas gausis. Kol kas neaiskumai tokie: aiskinausi del tu puodeliu, tai skirtinguose saltiniuose radau labai skirtingus variantus 😕 Dejau mazdaug 150gr, tai kazkokie miltai, na, gal kai iskeps, bus normaliai. Ir varske gavosi labai skysta. Obuoliu sluoksnis nepadoriai storas. Ziuresiu, paciai idomu kas gausis 😀

  146. Ruta parašė:

    Iškepė normaliai, varškė kieta, net nesitikėjau, obuoliai susmuko, tešla irgi gavosi. Visai nieko pyragas, toks naminis prie arbatos 🙂 aciu uz recepta

  147. Egle parašė:

    Klausimelis!!! Ar galima naudoti Philadelphia vietoje lietuviskos varskes? Aplink nera nei lietuvisku nei lenkisku parduotuviu, o isgirto pyrago baisiai noriu.

  148. Kristina parašė:

    Negaliu pasakyt, kad nesigavo (na iskepe, sustingo gerai, nesugriuvo- ar tai didelis pasiekimas?). Negaliu pasakyt, kad neskanus. Kaip ji galima butu aprasyt, kokiai kategorijai priskirt? Gal maisto kategorijai, jei isalkes (nes ne per sladus), bet ne skanumynu, desertinei. Klausiu saves, kaip galejau taip iklimpt ir patiket, kad gali but skanus (turejau savo abejoniu del smelinio pamato ir obuoliu-varskes kombinacijos)..Ta reklama tikriausiai..Neisivaizduoju, kaip cia zmonem jis gali atrodyti nuostabus ar tobulas??!! O dar labiau profesionalui sioj srity- Beatai??!! (na, is jos receptu dar nieko nesu bandzius..) Reklama jos gerai draugei?
    Gerai, kad kepiau grupei zmoniu, kitaip butu teke paciai ji suvalgyt ar ismest:( Padalinau ji i 16 daliu, nes valge kazkur 13 zmoniu. Keli sumurmejo, is mandagumo tikriausiai, kad skanus, bet nei vienas nepaeme antro gabaliuko, o vienas net paliko savo nesuvalges! Aisku, sakau su ironija „gerai“, ne, tai vos ne nokautas, kai mano pyragus visi tiesiog akimirksniu suryja! Taigi apibudinsiu ji ne kaip neskanus, bet „TIKRAI NERA SKANUS“!
    Verta ji butu paragauti nekepta, ta varskes ir obuoliu mase (aisku, nepatartina del zaliu kiausiniu), tai patikekit, stebuklo neivyktu iskepus. Jis butu to paties skonio: gaizus ir beskonis misinys su saltais obuoliais (jei valgytumet salta)..Beata dejo net 2 saukstus cinamono savo video. Labai tikiuosi, kad ne skoniui pagerinti! Tai butu jau labai apgailetina pastanga..Aisku, as tiek daug cinamono nedejau; butu tikrai blogas variantas isejes.. Gerai, kad nedejau 9 % riebumo varskes, kaip nurodyta recepte, bet manau, ir su 30% (vietoj 15%) nebutu daug skanesnis gavesis. Daugiau cukraus? Aisku geriau, nei daugiau cinamomo, bet ir tai ne iseitis. Gal kondencuotas pienas su cukrumi kazka pakeistu i gera puse.. Beje, 250 g miltu ant 180g sviesto pakanka tai trupiniu-sniego masei. Tai, aisku, irgi nera skaniausia pyrago dalis. Gerai, kad maciau, kad kazkas komentaruose skundesi, kad per daug, kad sausa.. Kuo maziau tikriausiai, tuo geriau. Daug paprasciau, o gal ir skaniau butu sutrupinti geresniu sausainiu vietoj sios mases. Nezinau, zmones, bandykit savo rizika, bet man tai pirmas ir paskutinis kartas.

  149. sima parašė:

    Na man, kaip ir daugeliui, BĖGO PYRAGAS. Komentaruose prisiskaičiau, kad bėga, tai profilaktiškai porą šaukštų manų kruopų į varškę įmaišiau, bet kas iš to. Privarvėjo skaidraus skysčio ant orkaitės dugno, pradėjo svilt, virtuvė dūmų pilna-vos orkaitę atradau apgraibom. Bėda 🙂
    Spėju ten sviestas iš trupinių bėga, nes jie po varške nespėja iškept ir pradeda tirpt. Ar nebūtų geriau juos vienus apkept, o tada varškę ir visa kita kraut?
    Kitą kart kepsiu paprastoj keptuvėj (neatsegamoj), išklojus ją kepimo popierium- nebus pro kur bėgt 😉

  150. Indrė parašė:

    Super! vaizdas toks pat kaip ir nuotraukoje, skonis – tobulas. Kepsiu tikrai dar ir ne kartą. Ačiū už receptą!

  151. Raimonda parašė:

    super pyragas jau ismokau ji kepti nebeziurint i recepta;) A C I U Beatai;)

  152. L parašė:

    Taip skaniai gavosi,kad net nesitikėjau,kad pati kepiau 😀 Draugui gimtadienio proga, labai patiko ir sotus ir skanus 🙂 AČiūū 🙂

  153. Indrė parašė:

    Ojėj !!! Neesu pyragų kepėja, bet perskaičius tiek pagirų šiam , nutariau pabandyti. Šokinėjau iš laimės kad gavosi taip skaniai!!!!!! Niekas neišbėgo, viskas iškepė. SUPER. Laukiu kada gryš namiškiai įvertinti 🙂 Ačiūūūū už nuostabų receptą!!!!

  154. Laura parašė:

    O labai blogai būtų jei daryčiau be obuolių?

  155. Renata parašė:

    AČIŪ Beata ir Vilma!

  156. Asta parašė:

    Ačiū už receptą. Kepiau su anansiniais obuoliais. . Beje cukraus į varškę dėjau tik 3 šaukštus vietoje 10-ies. Į tešlą apskritai labai mažai . Man ir taip dar saldoka. 🙂 Labai skanus ir greitai pagaminamas pyragas. Tiesa cukrų ėmiau vanilinį ( pačios gamybos su natūralia vanile).

  157. Auksė parašė:

    Miela Beata, kepiau šį pyragą ir tas „sniegelis“ tiesiog ištirpo, tiek nuo viršaus, tiek nuo apatinio sluoksnio. Ką daryti, kad kitą neištirptų?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Aukse, reiškia labai sultingi ir šlapi obuoliai jūsų, jie ir sugėrė viską. Jei matote, kad taip yra ir kitą kartą, sutvirtinkite šiek tiek obuolius manų kruopomis.

  158. kristina parašė:

    Gavosi labai riebus, nors sviesto dejau tik puse pakelio. Gaila.

  159. Klausimelis parašė:

    O būtina dėti cinamono?

  160. Rita parašė:

    Ir visgi.. Nemaniau, kad esu prasta pyragu kepeja, taciau ir pati nustebau – nepavykti jis tikrai TIKRAI gali..

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Rita, na tikrai visko būna ir man, ir jums, ir visoms kepėjoms 🙂 Žinot, tik negaliu pasakyti, kodėl jis nepavyko – čia jau toks legendinis, sakyčiau, receptas, ir daugybė žmonių aplink mane jį išbandę, na ir pavyksta…

  161. Klaipėdietė parašė:

    Daug kas rašo, kad nepavyko sniegas. Man jis gavosi puikus ir žinot kodėl? O gi todėl, kad pasišvaisčiusi peiliu estafetę perdaviau savo anūkams. Jie savo mažais pirštukais pagamino tikrų tikriausią sniegą.

  162. Vėja parašė:

    Labai skanus pabandem ir pavyko labai skanus

  163. Vaida parašė:

    Šiandien išmėginau ir gavosi superinis pyragas 🙂 ir net nekapojau su peiliu visiškai tešlos. Iškart tryniau tarp rankų. Ir tas „sniegas“ kuo puikiausiai gavosi. Labai Ačiū už receptą. Tikrai kepsiu dar ne kartą!

  164. Vaida parašė:

    Labai geras, tik man apačia neiškepė.. Bet vistiek skaniai suvalgėm, kepsiu dar ir dar kartą, tik nezinau kaip padaryti, kad padas iškeptų… :/

  165. Justina parašė:

    Sveiki! Isbandziau pyrago recepta ir likau labiau nei patenkinta ❤️

  166. eva parašė:

    super super super, balta cukru pakeiciau rudu FARIN. jis gavosi toooks skanus su karameles prieskoniu. mmmm ……gaila bet laabai greitai dingo!kepsim dar!

  167. Indre parašė:

    Kodel recepte nurodoma 10 saukstu cukraus, jei, kaip suprarau is komentaru, tiek yra per daug??? As kepiau pyraga su 10 saukstu cukraus. Dabar vesta – ko gero bus metamas lauk. Gaila, kad receptas klaidinantis.

    • R. parašė:

      Mes kepam ir dedam 4-5 šaukštus cukraus, pilnai pakanka, jei mėgstat saldžiai, galit ir 6, bet daugiau tikrai nereikia…

  168. Ausra parašė:

    Kazin jei as vietoj obuoliu ideciau mandarinu. Nepagadinciau reikalo? Su obuoliais lb skanu ir ne karta kepiau bet norisi kazko kito. O ir mandarinu turiu rugsciu. Noris sunaudoti

  169. Giedrė parašė:

    Vienas iš labiausiai mylimų pyragų-apkepų. Visada labai skanu, ir niekada neužtenka nusinešti į darbą – šeimyna suvalgo per vieną dieną. Niam.
    Ačiū, Beata, už puikius receptus!!!

  170. Evelina parašė:

    Nežinau kiek kartu jau kepiau, pats skaniausias ačiū už recepta

  171. Arturas parašė:

    Nepavyko viskas būtų gerai, bet padariau per sausa „sniega“ ir gavosi ne tešla- o sausi miltai… Bet bandysiu kitąkart

  172. Sandra parašė:

    Puikus receptas. Pyragas super. Drėgnas, viršuje traškutis … Dabar ir kolegės keps 🙂

  173. M parašė:

    Sveiki. I varske 4-5 v.š. cukraus deti, o kiek i miltus?

  174. Zemyna parašė:

    Kepu dažnai pyragus ir ypač mėgstu jūsų puslapį nes visad viskas 100%pavyksta.Ieskau tobulo Obelių ir varškės pyrago, bet šis visiškai nepavyko, manau dėl produktų kiekiu netikslumo, puodeliai puodeliam nelygus, du puodeliai miltų pasirodė daug, bet dariau taip kaip sako recepte, taip pat nepaminėta kokio dydžio turi būti kepimo formą? , gili ar ne? Kepiau 1.5val neiskepe, visiškai neiskepe pyrago vidurys, obuoliai nesukepe,miltų ir svieto sniegas liko sniegu.Beje kokia varškė, sakoma palakti mikseriu ar blenderiu, kad būtų kremine, pirkau jau paruošta kremine varške.Ieskosim toliau, bet tikrai šis pyragas gali ir nepavykti

    • Beata Nicholson parašė:

      Ačiū, Žemyna, kad pasidalijote patirtimi, miltų kiekį patikslinau gramais, tikėtina, kad trupiniai neiškepė, nes buvo per sausi. Šio pyrago ingredientai skirti 24 cm skersmens apvaliai formai, pripildysite ją iki viršaus. Galbūt pyragu buvo sunkiau iškepti dėl mažesnės formos ir storesnio sluoksnio, storiau pjaustytų obuolių. Paskatinti kepti pyrago viduj nesuskrudinant viršaus galite uždengdami jį folija. Svarbu neužmiršti, kad jau paruošta kreminė varškė paprastai būna gerokai drėgnesnė ir laisvesnė nei pertrinta rupi varškė, tai taip pat gali būti problema

  175. Nijolė parašė:

    Kristinai,kurios pyragus,kaip ji pati tvirtina,visi tiesiog akimirksniu suryja,o pagaminto pagal šį receptą neįmanoma valgyti,turiu pasakyti-arba esi tiesiog žiopla boba arba tavo kraujagyslėmis teka ne kraujas, o tulžis,kuriuo ir persunktas visas tavo komentaras.AMEN.

  176. Dzastina parašė:

    Beata, ar galima vietoje baltu miltu deti pilno grudo miltus?

    Aciu uz atsakyma!

  177. Aistė parašė:

    Gavosi tobulas. Paskaičius komentarus bijojau, kad kas nepavyks, bet gavosi viskas tikrai toooobulai. Kitą kartą dėsiu dar daugiau obuolių, nes itkria jų čia nebūna per daug dėkui už receptą ❤️

  178. Liepa parašė:

    Ar tinka alyviniai obuoliai?

  179. Liepa parašė:

    Ar galima dėti alyvinius obuolius?

  180. Dalia parašė:

    Gal kas bande kepti su rabarbarais vietoj obuoliu? Kazin ar gautusi taip pat skaniai?

  181. Monika parašė:

    Labai skanus pyragas! Sudėjus į skardą atrodė, kad per skystas ir bijojau, kad neiškeps, bet puikiai iškepė, greitai neliko, visiems labai patiko 🙂 šiandien pyragų dienai šeima užsiprašė, kad vėl iškepčiau 🙂

  182. Sigita parašė:

    Vietoj obuolių dėjau rabarbarus gavosi super Ačiū

  183. Estera parašė:

    Na kad palengvint trupiniu gamyba, tai sviesta as su burokine tarka sutarkuoju, tada uzpylus miltu ir cukraus rankom tarp pirstu trinu. Dar kokoso drozliu dadedu i trupinius, o i varske apelsino zieves itarkavus visiska tokia gaivi pasaka gaunasi.

  184. Nijolė parašė:

    Jau 10 metų kepu šį pyragą. Kartais noriu kitokio, bet vėl grįžtu prie šio, nes mano šeima mėgsta, svečiams patinka. Šiandien vėl kepsiu (gal cukraus dėsiu mažiau, o obuolių daugiau).
    Ačiū Beatai už patarimus maisto gaminime.

  185. Miglė parašė:

    Ačiū Labai patiko, tiek man, tiek bendradarbiams, kartosim dar ne kartą

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.