8241
Beatos virtuvė

Viduklės koldūnai

(86)
Reikės:
  • 1 kg koldūnų reikės:
  • Tešlai:
  • miltų 380 g
  • vandens 130 g
  • 1 kiaušinio
  • druskos
  • Įdarui:
  • kiaulienos (geriau riebesnės) 430 g
  • cukraus (žiupsnelis)
  • 1 kiaušinio
  • pipirų
  • druskos
  • pusė kepinto svogūno
  • Padažui:
  • rūkytos šoninės, svogūnų, grietinės

 

Štai tokį receptą atsivežė malonioji Vita iš Viduklės ir, patikėkite, tikrai buvo labai įdomu pamatyti ir sužinoti, kaip gaminti koldūnus. Iš tiesų, kiek šeimininkių – tiek receptų. Vita tešlą minko iš karto ir gana ilgai, kol ji pasidaro minkšta ir elastinga. Taip pat labai svarbu nepadaryti jos per kietos, nes jei padarysite per kietą, daugiau vandens neįpilsite, bet jei bus šiek tiek per skysta visada kočiodami pridėsite daugiau miltų. Taigi, čia reikia jausmo ir kantrybės. Aš tešlą daryčiau taip pat, tik galbūt nepulčiau iš karto minkyti. Manau, reikia leisti jai pagulėti 10-15 minučių, nes per tiek laiko glitimas pats išbrinksta ir pradeda formuotis, mažiau reikės minkyti, nors minkyti tešlą taip pat yra malonus procesas. Tešla turi būti minkšta, bet ne per minkšta, ir elastinga. Išminkę leiskit jai pagulėti, kad atsipalaiduotų ir pailsėtų, taip ji mažiau trauksis. Žodžiu, bandykite, kvieskite namiškius ir organizuokite koldūnų raitymo varžybas kaip Viduklė koldūnų šventėje.

Tešlą iškočiojame plonai, dedame mažus gabaliukus mėsos, su taurele spaudžiame. Užspaudžiame su taurele, tada juos viens du kaip mėnuliuką už ausų pasiimate ir sukabinate jam ausis. Gana sunku žodžiais nupasakoti, jei taip neišeis, tai tiesiog dėkite po šaukštelį, užspauskite ir užraitykite kraštelius arba užspauskite.

Nieko neatsitiks, jei jūsų bus didesni ir galbūt labiau tradicinės formos, tik, aišku, juos virti reikėtų ilgiau, nes Vita virė juos vos keletą minučių…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (122 balsai, vidurkis: 3,86 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (86)
Komentarai
  1. Aurelija parašė:

    vakar pamaciau kaip juos gaminote, nekantrauju pabandyti, vakarienei bus koldunai 🙂

  2. Super koldunai :) parašė:

    Koldunai fantastiski, prisidareme iki soties 🙂 Nuostabaus skonio 🙂
    Labai aciu uz recepta 🙂

  3. Ievukas parašė:

    sveikia Beata, kai pamaciau kaip gaminat koldunus iskart ju uzsimaniau , tai nusprendziau ju pasigamint:) jie netik atrodo skanus bet ir yra begalo skanus,aciu uz labai skanu recepta:)

  4. vidukles koldunai parašė:

    vidukles koldunai labai skanus as juos pagaminau vokieciu seimai tai jie sake kad tokius skanius valgo pirma karta gyvenime be abejones uzsinorejo recepto aciu tau beata uz tokius nuostabius receptus ne tik koldunu bet apskritai

  5. Daiva parašė:

    Nuostabūs koldūnai! Šeimai be galo patiko, lengvai gaminasi, o kas svarbiausia skonis tai mmmm…!

  6. erika parašė:

    siandien bandysiu gaminti situos kalduniukus…

  7. maminas parašė:

    mano didysis sūnus sakė, kad kaip parduotuviniai, o jam tai yra labai gerai 🙂 .Na o man tai labai skanu ir gan greitai gaminami ir svarbiausia žinome ką įdėjome į vidų 😉

  8. VĖJUKAI parašė:

    O tikrų VIDUKLĖS kodūnų Jūs galite paskanauti šalia Viduklės , automagistralėje Kaunas-Kaipėda, esančioje kavinėje VĖJUKAI.

    • Teresė parašė:

      Tikrų Viduklės koldūnų jau yra ir pačioje Viduklėje, naujai atsidariusioje kavinėje/ užeigoje (prie pagrindinio kelio, gera matosi per miestelį važiuojant, gatvės pavadinimo neprisimenu). Padavėja sakė, kad pas juos dirba originalioji virėja Danutė iš senosios Viduklės valgyklos, kuri ir išgarsėjo koldūnais.

    • Labai skanu parašė:

      Teko ragauti. Iš tiesų labai skanūs. 🙂

  9. Renata parašė:

    Super skanu, jau gaminsiu antrą kartą

  10. Nijolė parašė:

    aš į faršą visada dedu česnaką, ką tik prigaminau, labai patiko tešla

  11. Siga parašė:

    Labai puiki tesla gaunasi, gaminsiu jau kazkelinta karta. Aciu uz recepta 🙂

  12. praktikuojanti parašė:

    atrodo,ai kas cia juk tik koldunai…bet tikrai puikiai gavos,tesla pats tas-nei per kieta,nei per minksta.Isegiau receptuka i savo knygute 🙂 paprasta,bet labai skanu!

  13. klaustukas parašė:

    o mesyte dedate zalia i koldunus ar pries tai pakepinat?…chm

  14. Geranta parašė:

    na nzn,as turbut nemoku, bet man tesla gavos kiek kietoka, nors 1:1 pagal recepta dariau…..

  15. juste parašė:

    tokius koldunus seniai gaminu

  16. Renata parašė:

    šitų koldūnų skonis superinis. Aš jau ne kartą juos dariau ir vis neatsibosta. Ačiū už receptą.

  17. Raimonda parašė:

    o kaip idara tiksliau paruosti? mesa smulkiai pjaustyti ar malti? viska pakepti ar kaip?

  18. nijole parašė:

    super koldūnai, aš dar česnakiuko įdedu ir su sultinuku ir be ,kas kaip nori

  19. Erika parašė:

    Sitie koldunai fantastiski,labai labai skanus. Daznai juos gaminu ,siandien taip pat gaminsiu

  20. Ausra parašė:

    isbandyta:)super kolduniukai!

  21. birute parašė:

    Beata,niekaip nesuprantu kam įdarui reikalingas kiaušinis?Kad įdaras būtų kietesnis?

  22. Inga parašė:

    Visada pasitikiu Beatos receptukais ir šį išmėginau – taip pat puikus. Dariau su extra miltais. Puiki tešla leidau jai pastovėti šiek tiek- super. Aš padikepinu sviguniukus ir šiekvtiekvpakepinu mėsytę labai nedaug visai gerai.

  23. Gabrielė parašė:

    Nerealiai skanūs, katik prisidariau 😉 dėkui už nuostabų receptuką Beatai 😉

  24. ieva parašė:

    Gaminau daug visokiausiu koldunu, bet tik siuos norisi gaminti dar karta. Super. Aciu uz recepta 🙂

  25. Juolė parašė:

    Labai paprasta ir lengva 🙂 mano 5-metis bosas įvertino aukščiausiu balu 🙂

  26. Milda parašė:

    O būtinai kiauliena? Ar galima pakeisti kalakutienos faršu? ačiū 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Žinoma, kad galite pakeisti mėsą. Tik siūlyčiau kalakutieną susimalti pačiai ir dar turėkite omeny, kad kalakutiena sausesnė, tai gal įdėkite greitinės ar sviestuko į įdarą.

  27. Ieva parašė:

    Išbandžiau receptuką ir aš, labai patiko ir man, ir vyrui, ačiū Beata!
    O gal ir su varške tokius galima būtų daryti, kaip patartumėte varškės įdarą daryti? Ar tešlą tokią pat palikti? Ačiū 🙂

  28. Roberto parašė:

    Tesla super! Idara dariausi kita tai reikejo teslos recepto 🙂 Aciu uz receptuka.

  29. dovile parašė:

    Beata ar galima uzsisaldyti?

  30. rasa parašė:

    Tobuli koldunai..as prisigaminu dviguba doze.uzsaldau.visada turiu kuo swecius pavaisinti…..gaminu tik pagal si recepta…

  31. Ugne 12 metu parašė:

    labai skanu! sita beatos daar siendien ziuru tv3 beatos virtuve su cepelinai 🙂

  32. Anželika&Rolandas parašė:

    koldūnai nerealūs…dar nespėjom paragauti…nes labai jau seksualus receptas:)

  33. Migle parašė:

    Labai gerai pavyko
    Aciu uz puiku recepta!!!!!
    Idaras puikiai tinka ir kalakutienos farsas ir visiskai nebutina deti kiausinio;-)

  34. Evelina parašė:

    Labai skanūs. puiiiiiikus recpas :DDD

  35. Gabija parašė:

    Nevalgau kiaulienos… 🙁 O jei su kalakutiena gaminsim, tai bus labai toli nuo Viduklės koldūnų skonio? 🙂

  36. Lina parašė:

    Ir man deja tesla gavosi kietoka, nors visu ingridientu dejau idealiai tiek, kiek parasyta recepte:(

  37. Irma parašė:

    Laba diena, ar galima deti vien jautienos farsa? ar mesyte turetu buti zalia? aciu

  38. Dalia parašė:

    Ačiū už puikų receptą!!!

  39. indre parašė:

    turetu buti skanus

  40. Rasa parašė:

    niekaip nesuprantu kiek cia to vandens, juk jis matuojamas mililitrais ne gramais. cia ka vandeni svert reikia?

  41. Jūratė parašė:

    Ačiū Beata už puikų receptą. Vyras nustebo, kai pasakiau, kad gaminsiu koldūnus. Žino, kad jų nemėgstu.. Galiu pasakyti, kad gavosi labai skanus, dabar ir aš mėgstu koldūnus :)))

  42. Antanas parašė:

    Koldunai jau puode,laukiam,laukiam:)

  43. Artūras parašė:

    Atsiprašau, bet kiek minučiu rekomenduotumėte virti šiuos koldūnus?

  44. Aušra parašė:

    Super receptukas…

  45. Viktorija parašė:

    Nuostabūs koldūnai!!!! Nuo šiol,šie koldūnai visada gyvuoja pas mus namie.AČIŪ,Beata,už tikrai labai gera receptą. 🙂

  46. Gerda parašė:

    Mielieji, koldūnai su aviena yra dieviškai skanu. Siulau pabandyti pasigaminti. Nepagailekit juoduju pipiriuku. Aviena – stipri mesa, mėgsta astriau 😉

  47. Lina parašė:

    Jau ne karta esu nusivylusi Beatos pateiktais receptais, o sitas galutinai sunervino. 🙁 Darau koldunus ne pirma karta, tik norejosi isbandyti taip isgirta recepta. Kazkokia katastrofa. Speju vanduo miestuose skiriasi ..

  48. Tatjana parašė:

    Ar vanduo turi buti siltas?

  49. Inga parašė:

    Kodel ingridientu negalima ivardint ne g, o ml??? Tai apsunkina viska

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Inga, galima ir taip, ir anaip, kažkam mieli gramai, kažkam ml. Kitą kartą kad būtų lengviau, pasidairykite, internete labai daug matavimo vienetus konvertuojančių online įrankių.

  50. Rita parašė:

    Miela Beata, aciu Jums uz recepta. Koldunai gavosi puikus, labai patiko anukeliams. Svedijoje koldunu nera, nebent lenku ar rusu parduotuvese. Todel vel ruosiu dviguba norma, isvaziuodama pridarysiu koldunu ir uzsaldysiu jiems.

  51. Lina parašė:

    Tesla kieta kaip akmuo gavosi nors minkiau gera pusvalandi

  52. Irma parašė:

    Pagaliau turiu puikiai atidirbta recepta koldunu teslai!!! 🙂

  53. Receptas parašė:

    O tai kaip gaminti? Nera nieko parasyta…. kaip tesla uzmaisyti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Sveiki, sumaišykite visus ingredientus, skirtus tešlai – miltus, vandenį, kiaušinį ir druską. Minkyti reikia gana ilgai, kol tešla pasidaro minkšta ir elastinga, svarbu, kad nebūtų per kieta. Išminkiusi tešlą, aš dar leidžiu jai pailsėti ir pagulėti, tuomet mažiau traukiasi. Na, o tada plonai kočiokite.

  54. Diana parašė:

    Gavosi puikiai darysiu vel,vyrui pridarysiu uzsienyje yra gales ten budamas kirsti, jam labai patiko aciuuuuuuu

  55. Rūta parašė:

    Visada tešlą darydavau „iš akies“, todėl kartais gaudavosi vienoki, kartais kitoki… Perskaičius komentarus dėl „per kietos tešlos“ suabėjojau ar verta, bet pabandžiau ir NEREALU! Ideali vandens ir miltų proporcija! Dabar tešlą koldūnams gaminsiu tik taip ir ne kitaip :)) O kam nesigauna – tiesiog nepatingėkit paminkyt 😉

  56. Aukse parašė:

    Rašau antrą kartą.
    Pirmą kartą nepavyko. Akmeninė, neiškočiojama tešla gavosi.
    Tada nusipirkau kitokių, specialiai picoms skirtų miltų. Juose daugiau glitimo, todėl picų tešla būna tampri, lengvai formuojama. Ir tada pavyko! Stebuklingos konsistencijos ir skonio tešla! Tiesa, aš šliūkštelėjau į minkymo mašiną kelis papildomus šaukštus vandens, nes atrodė, kad nepakenktų. Kitokių koldūnų daugiau niekada nebevirsiu.
    Kam per kieta tešla gaunas, ieškokit kokybiškesnių miltų. Na ir pora papildomų šaukštų vandens išbandykit.

    • Violeta parašė:

      Kaip tik ruošiuosi gaminti šiuos koldūnus,nes tikrai labai skanūs.O man jeigu gaunasi per kieta tešla,ivynioju į drėgną rankšluostuka, suminkštėja

  57. Oksana parašė:

    O koks padažo receptas?

  58. Rita parašė:

    Vidukles koldunu teslos receptas tiesiog puikus!Daug metu gaminu tesla pagal si recepta,nors esu isbandziusi daugeli kitu.Sis yra pats paciausias!!!Aciu!

  59. Aliona parašė:

    Jus esate visiškai teisi! Bandžiau kitus receptus, bet visad grįžtu prie šio ❤️ niam niam….

  60. Ausra parašė:

    Cia vidukles koldunai??? As galvojau, kad jie kazkaip ipaty ngai gaminami, o cia pasirodo paprasti koldunai 30metu tik taip gaminami:) nusivyliau norejau kazko naujo 🙂

  61. Alina parašė:

    LABAI skanus receptas. Vaikams ypač patiko, nes jie pas mus yra lepunėliai.. 🙂

  62. Edvinas parašė:

    Belenkokio gerumo koldūnai išeina. Praktiškai gaminu kiekvieną savaitgalį. Šeimynai labai patinka

  63. Vaida parašė:

    Aš į tešlą vietoj vandens pilu kefyrą. Tešla superinė gaunasi ir labai skani

  64. As parašė:

    Nesamoningas receptas. Kiek sykiu nedariau is beatos receptu , niekad nesigauna. Visur kitur kur darau viskas ok. Sis kartas paskutinis, kai atsidarau beatos tinklapi. Nezinau kaip kam gali cia gautis kai gramas i grama, o tesla kietu kieciausia… nuostabius komentarus raso matomai draugai ir gimines ‍♀️

    • Beata Nicholson parašė:

      Na tešla tikrai yra tvirta, bet nežinau, ką padarėte ne taip, kad gavote „kietų kiečiausią“… Tokiu atveju patarčiau trumpai (apie 10 minuičų) ją pailsinti uždengus maiastine plėvele – taip paskui bus lengviau kočioti kai atsipalaiduos gliutenas. Daugybė šį receptą išbandžiusių žmonių gyrė ir džiaugėsi skoniu, tai manau ir jūs pabandykite suteikti antrą šansą šiems koldūnams.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.