Štai tokį receptą atsivežė malonioji Vita iš Viduklės ir, patikėkite, tikrai buvo labai įdomu pamatyti ir sužinoti, kaip gaminti koldūnus. Iš tiesų, kiek šeimininkių – tiek receptų. Vita tešlą minko iš karto ir gana ilgai, kol ji pasidaro minkšta ir elastinga. Taip pat labai svarbu nepadaryti jos per kietos, nes jei padarysite per kietą, daugiau vandens neįpilsite, bet jei bus šiek tiek per skysta visada kočiodami pridėsite daugiau miltų. Taigi, čia reikia jausmo ir kantrybės. Aš tešlą daryčiau taip pat, tik galbūt nepulčiau iš karto minkyti. Manau, reikia leisti jai pagulėti 10-15 minučių, nes per tiek laiko glitimas pats išbrinksta ir pradeda formuotis, mažiau reikės minkyti, nors minkyti tešlą taip pat yra malonus procesas. Tešla turi būti minkšta, bet ne per minkšta, ir elastinga. Išminkę leiskit jai pagulėti, kad atsipalaiduotų ir pailsėtų, taip ji mažiau trauksis. Žodžiu, bandykite, kvieskite namiškius ir organizuokite koldūnų raitymo varžybas kaip Viduklė koldūnų šventėje.
Tešlą iškočiojame plonai, dedame mažus gabaliukus mėsos, su taurele spaudžiame. Užspaudžiame su taurele, tada juos viens du kaip mėnuliuką už ausų pasiimate ir sukabinate jam ausis. Gana sunku žodžiais nupasakoti, jei taip neišeis, tai tiesiog dėkite po šaukštelį, užspauskite ir užraitykite kraštelius arba užspauskite.
Nieko neatsitiks, jei jūsų bus didesni ir galbūt labiau tradicinės formos, tik, aišku, juos virti reikėtų ilgiau, nes Vita virė juos vos keletą minučių…
Koldunai fantastiski, prisidareme iki soties 🙂 Nuostabaus skonio 🙂
Labai aciu uz recepta 🙂
sveikia Beata, kai pamaciau kaip gaminat koldunus iskart ju uzsimaniau , tai nusprendziau ju pasigamint:) jie netik atrodo skanus bet ir yra begalo skanus,aciu uz labai skanu recepta:)
vidukles koldunai labai skanus as juos pagaminau vokieciu seimai tai jie sake kad tokius skanius valgo pirma karta gyvenime be abejones uzsinorejo recepto aciu tau beata uz tokius nuostabius receptus ne tik koldunu bet apskritai
vidukles koldunai tai jega
Nuostabūs koldūnai! Šeimai be galo patiko, lengvai gaminasi, o kas svarbiausia skonis tai mmmm…!
siandien bandysiu gaminti situos kalduniukus…
mano didysis sūnus sakė, kad kaip parduotuviniai, o jam tai yra labai gerai 🙂 .Na o man tai labai skanu ir gan greitai gaminami ir svarbiausia žinome ką įdėjome į vidų 😉
O tikrų VIDUKLĖS kodūnų Jūs galite paskanauti šalia Viduklės , automagistralėje Kaunas-Kaipėda, esančioje kavinėje VĖJUKAI.
Tikrų Viduklės koldūnų jau yra ir pačioje Viduklėje, naujai atsidariusioje kavinėje/ užeigoje (prie pagrindinio kelio, gera matosi per miestelį važiuojant, gatvės pavadinimo neprisimenu). Padavėja sakė, kad pas juos dirba originalioji virėja Danutė iš senosios Viduklės valgyklos, kuri ir išgarsėjo koldūnais.
Teko ragauti. Iš tiesų labai skanūs. 🙂
Vejuku kavineje skanesni koldunai,o jei darr kepti tai mmmm skonis neapsakomas 🙂
Super skanu, jau gaminsiu antrą kartą
aš į faršą visada dedu česnaką, ką tik prigaminau, labai patiko tešla
Labai puiki tesla gaunasi, gaminsiu jau kazkelinta karta. Aciu uz recepta 🙂
atrodo,ai kas cia juk tik koldunai…bet tikrai puikiai gavos,tesla pats tas-nei per kieta,nei per minksta.Isegiau receptuka i savo knygute 🙂 paprasta,bet labai skanu!
o mesyte dedate zalia i koldunus ar pries tai pakepinat?…chm
na nzn,as turbut nemoku, bet man tesla gavos kiek kietoka, nors 1:1 pagal recepta dariau…..
man irgi klaikiai kieta gavos. nei iškočiot, nei sukramtyt po to 🙁
tokius koldunus seniai gaminu
šitų koldūnų skonis superinis. Aš jau ne kartą juos dariau ir vis neatsibosta. Ačiū už receptą.
o kaip idara tiksliau paruosti? mesa smulkiai pjaustyti ar malti? viska pakepti ar kaip?
super koldūnai, aš dar česnakiuko įdedu ir su sultinuku ir be ,kas kaip nori
Sitie koldunai fantastiski,labai labai skanus. Daznai juos gaminu ,siandien taip pat gaminsiu
isbandyta:)super kolduniukai!
Beata,niekaip nesuprantu kam įdarui reikalingas kiaušinis?Kad įdaras būtų kietesnis?
Visada pasitikiu Beatos receptukais ir šį išmėginau – taip pat puikus. Dariau su extra miltais. Puiki tešla leidau jai pastovėti šiek tiek- super. Aš padikepinu sviguniukus ir šiekvtiekvpakepinu mėsytę labai nedaug visai gerai.
Nerealiai skanūs, katik prisidariau 😉 dėkui už nuostabų receptuką Beatai 😉
Gaminau daug visokiausiu koldunu, bet tik siuos norisi gaminti dar karta. Super. Aciu uz recepta 🙂
Labai paprasta ir lengva 🙂 mano 5-metis bosas įvertino aukščiausiu balu 🙂
O būtinai kiauliena? Ar galima pakeisti kalakutienos faršu? ačiū 🙂
Išbandžiau receptuką ir aš, labai patiko ir man, ir vyrui, ačiū Beata!
O gal ir su varške tokius galima būtų daryti, kaip patartumėte varškės įdarą daryti? Ar tešlą tokią pat palikti? Ačiū 🙂
Tesla super! Idara dariausi kita tai reikejo teslos recepto 🙂 Aciu uz receptuka.
Beata ar galima uzsisaldyti?
Tobuli koldunai..as prisigaminu dviguba doze.uzsaldau.visada turiu kuo swecius pavaisinti…..gaminu tik pagal si recepta…
labai skanu! sita beatos daar siendien ziuru tv3 beatos virtuve su cepelinai 🙂
koldūnai nerealūs…dar nespėjom paragauti…nes labai jau seksualus receptas:)
Labai gerai pavyko
Aciu uz puiku recepta!!!!!
Idaras puikiai tinka ir kalakutienos farsas ir visiskai nebutina deti kiausinio;-)
Labai skanūs. puiiiiiikus recpas :DDD
Nevalgau kiaulienos… 🙁 O jei su kalakutiena gaminsim, tai bus labai toli nuo Viduklės koldūnų skonio? 🙂
Ir man deja tesla gavosi kietoka, nors visu ingridientu dejau idealiai tiek, kiek parasyta recepte:(
Laba diena, ar galima deti vien jautienos farsa? ar mesyte turetu buti zalia? aciu
Ačiū už puikų receptą!!!
turetu buti skanus
niekaip nesuprantu kiek cia to vandens, juk jis matuojamas mililitrais ne gramais. cia ka vandeni svert reikia?
Ačiū Beata už puikų receptą. Vyras nustebo, kai pasakiau, kad gaminsiu koldūnus. Žino, kad jų nemėgstu.. Galiu pasakyti, kad gavosi labai skanus, dabar ir aš mėgstu koldūnus :)))
Koldunai jau puode,laukiam,laukiam:)
Atsiprašau, bet kiek minučiu rekomenduotumėte virti šiuos koldūnus?
Super receptukas…
Nuostabūs koldūnai!!!! Nuo šiol,šie koldūnai visada gyvuoja pas mus namie.AČIŪ,Beata,už tikrai labai gera receptą. 🙂
Mielieji, koldūnai su aviena yra dieviškai skanu. Siulau pabandyti pasigaminti. Nepagailekit juoduju pipiriuku. Aviena – stipri mesa, mėgsta astriau 😉
Jau ne karta esu nusivylusi Beatos pateiktais receptais, o sitas galutinai sunervino. 🙁 Darau koldunus ne pirma karta, tik norejosi isbandyti taip isgirta recepta. Kazkokia katastrofa. Speju vanduo miestuose skiriasi ..
Miela Lina,
Blogam sokejui ir kepure maiso… 😉
Ar vanduo turi buti siltas?
Kodel ingridientu negalima ivardint ne g, o ml??? Tai apsunkina viska
Miela Beata, aciu Jums uz recepta. Koldunai gavosi puikus, labai patiko anukeliams. Svedijoje koldunu nera, nebent lenku ar rusu parduotuvese. Todel vel ruosiu dviguba norma, isvaziuodama pridarysiu koldunu ir uzsaldysiu jiems.
Tesla kieta kaip akmuo gavosi nors minkiau gera pusvalandi
Pagaliau turiu puikiai atidirbta recepta koldunu teslai!!! 🙂
O tai kaip gaminti? Nera nieko parasyta…. kaip tesla uzmaisyti?
Gavosi puikiai darysiu vel,vyrui pridarysiu uzsienyje yra gales ten budamas kirsti, jam labai patiko aciuuuuuuu
Visada tešlą darydavau „iš akies“, todėl kartais gaudavosi vienoki, kartais kitoki… Perskaičius komentarus dėl „per kietos tešlos“ suabėjojau ar verta, bet pabandžiau ir NEREALU! Ideali vandens ir miltų proporcija! Dabar tešlą koldūnams gaminsiu tik taip ir ne kitaip :)) O kam nesigauna – tiesiog nepatingėkit paminkyt 😉
Rašau antrą kartą.
Pirmą kartą nepavyko. Akmeninė, neiškočiojama tešla gavosi.
Tada nusipirkau kitokių, specialiai picoms skirtų miltų. Juose daugiau glitimo, todėl picų tešla būna tampri, lengvai formuojama. Ir tada pavyko! Stebuklingos konsistencijos ir skonio tešla! Tiesa, aš šliūkštelėjau į minkymo mašiną kelis papildomus šaukštus vandens, nes atrodė, kad nepakenktų. Kitokių koldūnų daugiau niekada nebevirsiu.
Kam per kieta tešla gaunas, ieškokit kokybiškesnių miltų. Na ir pora papildomų šaukštų vandens išbandykit.
Kaip tik ruošiuosi gaminti šiuos koldūnus,nes tikrai labai skanūs.O man jeigu gaunasi per kieta tešla,ivynioju į drėgną rankšluostuka, suminkštėja
O koks padažo receptas?
Vidukles koldunu teslos receptas tiesiog puikus!Daug metu gaminu tesla pagal si recepta,nors esu isbandziusi daugeli kitu.Sis yra pats paciausias!!!Aciu!
Jus esate visiškai teisi! Bandžiau kitus receptus, bet visad grįžtu prie šio ❤️ niam niam….
Cia vidukles koldunai??? As galvojau, kad jie kazkaip ipaty ngai gaminami, o cia pasirodo paprasti koldunai 30metu tik taip gaminami:) nusivyliau norejau kazko naujo 🙂
LABAI skanus receptas. Vaikams ypač patiko, nes jie pas mus yra lepunėliai.. 🙂
Belenkokio gerumo koldūnai išeina. Praktiškai gaminu kiekvieną savaitgalį. Šeimynai labai patinka
Aš į tešlą vietoj vandens pilu kefyrą. Tešla superinė gaunasi ir labai skani
Nesamoningas receptas. Kiek sykiu nedariau is beatos receptu , niekad nesigauna. Visur kitur kur darau viskas ok. Sis kartas paskutinis, kai atsidarau beatos tinklapi. Nezinau kaip kam gali cia gautis kai gramas i grama, o tesla kietu kieciausia… nuostabius komentarus raso matomai draugai ir gimines ♀️
vakar pamaciau kaip juos gaminote, nekantrauju pabandyti, vakarienei bus koldunai 🙂