8241
Beatos virtuvė

Velykinis keksas – stalo karalius

(81)
Reikės:
  • 200 g sviesto
  • 150 g liesos grietinės
  • 370 g cukraus
  • 40 g vanilinio cukraus miltelių
  • 2 citrinų žievelės ir 0.5 citrinos sulčių
  • 4 cm ilgio šviežio imbiero šaknies
  • 450 g miltų
  • 6 kiaušinių
  • 2.5 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnio druskos
  • Glaistui:
  • 3 cm ilgio šviežio imbiero šaknies
  • 1 citrinos sulčių
  • 200-220 g cukraus pudros
  • Pabarstukų ar dekoratyvinių velykinių kiaušinių papuošimui

Praėjusių metų Velykoms aš siūliau kepti Velykų pynę, o šiais –  kepinį žavų savo geltonumu, gerą, patikrintą, dosnų ir didelį keksą. Tokiai tešlai galime rasti įvairiausių būsenų ir formų, viskas priklauso nuo to kokiame inde pasirinksime jį kepti: galime daryti keksiukus, galime kepti pailgoje formoje, galime išlieti visai ploną ir susukti vyniotinį ir net mažus sausainėlius galima kepti. Ir aišku, galima iškepti toki uch keksą.

Svarbu, kad kepinys neprisiklijuotų prie kepimo formos sienų ir kad iškepus būtų įmanoma jį atplėšti…

Visos klasikinės pyragų kepimo knygos rekomenduoja kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ar sviestu patepti. Ar kepinys prikibs ar ne priklauso nuo dviejų dalykų: pačios tešlos, jei joje nėra riebalų arba jų mažai – šansų prikibti daugiau, ir formos dangos. Žinote, kad dabar jų visokiausių yra: didesnių, mažesnių, metalinių silikonių ir t.t. Aš savąjį keksą kepiau ne bet kokioje, o vat tokioje ypatingoje Kaiser kepimo formoje, kuri iš karto kepinį pakylėja į visai kitą lygį, jis įgauną tokią gražią ir patrauklią formą. Riebalais formos netepiau, nes ji jau padengta nelimpančia danga, o ir tešloje to riebumo iš sviesto pakako.

Beatos velyku_keksas formoje_mz

Tik negalvokite, kad mano virtuvėje viskas pavyksta iš pirmo karto. Kartais, ypač kai kūriu receptus naujai knygai, tenka papluštėti ne vieną kartą, o kartais pasitaiko, kad man pavyksta puikiai, o mano nuostabiajai lakūnei bandytojai Deimantei iškyla kokių nors klausimų. Tada mes suremiam galvas ir kaip kokios išprotėjusios mokslininkės galvojame kur čia šuo pakastas, ką galima pakeisti, kad būtų tobuliausias rezultatas.

Ir šį kartą, po trijų bandymų, kaitaliojant receptūrą, kiaušinių stovį, būvį ir sviesto kiekį pagaliau skelbiu geriausią, ištobulintą šventinio citrininio kekso receptą. Man, imbiero ir citrinos draugystė čia yra labiausiai tinkama ir dar ji tokia gaivi. Glaistas irgi citrininis, oi kaip vietoje.

Taigi dar kalbant apie formą, vieną tikrai pasilieku sau, (gamintojas vokiškas ir gerbtinas, tikrai niekas neprilimpa, neišbėga, puikiai iškepa ir t.t.) o kitą noriu jums padovanoti. Papasakokite kokį kepinį labiausiai mėgstate kepti?Ir kokie kepiniai jums dažniausiai nepavyksta..?

Bet gal pagaliau grįžkime prie velykinio kekso gaminimo…

  • Minkštą sviestą elektriniu gerai išsukite su cukrumi. Užtruksite bent 3 minutes.
  • Toliau plakdami po vieną išmuškite kiaušinius. Apsišarvuokite kantrybe, kol plakama masė taps puri ir lengva. Sudėkite grietinę, citrinos sultis ir žievelę bei smulkiai tarkuotą imbierą. Dar kartą išplakite.
  • Atskirame inde persijokite miltus, berkite žiupsnį druskos, kepimo miltelius ir vanilinio cukraus miltelius. Išmaišykite ir berkite į sviesto ir kiaušinių masę. Gerai išmaišykite, kad neliktų jokių gumulėlių. Minklė bus tiršta, tad šaukštą teks pasukti iš peties.
  • Pasiruoškite ir pilkite tešlą į kepimo formą. Aš kepiau “Kaiser” kepimo formoje su nelimpančia danga, todėl sviestu jos netepiau. Jei mažiau pasitikite savąja kepimo forma – patepkite ją riebalais ir supilkite tešlą.

Beatos velyku keksas_pilama tesla_mz

  • Kepkite 190 laipsnių orkaitėjė 1 val. Jei pastebėsite, kad kekso viršus pradeda stipriai ruduoti, pridenkite jį kepimo folija. Patikrinti, ar keksas iškepė galite mediniu pagaliuku: jei įsmeigus į kepinio vidurį jį ištrauksite švarų ir neapsivėlusį tešla, keksas iškepęs.
  • Leiskite keksui atvėsti ir tuo tarpu pasiruoškite glaistą. Išmaišykite citrinos sultis su cukraus pudra, turi gautis tiršta, neskaidri masė. Jei masė skaidroka ar skystoka, įberkite daugiau cukraus pudros. Pasiekus tinkamą konsistenciją suberkite smulkiai sutarkuotą imbierą ir dar kartą gerai išmaišykite.
  • Uždėję tinkamo skersmens lėkštę ant kepimo formos viršaus apverskite ją ir leiskite keksui iškristi.
  • Liekite glaistą ant visiškai atvėsusio (nes priešingu atveju glaistas suskystės ir nutekės) kekso viršaus. Papuoškite pageidaujamas pabarstukais ar dekoratyvinėmis detalėmis.

Beatos velyku keksas_glajus_mz

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (18 balsai, vidurkis: 4,22 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (81)
Komentarai
  1. Laura parašė:

    Laba diena, Beata! Aš neseniai išmokau (taip taip – išmokau- pagaliau!) kepti plikytus pyragaičius – pirmąjį kartą, kaip juos šiek tiek atvėsusius ištraukiau iš orkaitės ir paragavau…. ooooo!!!!! 🙂 Norėjosi ir šokti, ir dainuoti ,….ir taip savimi didžiavausi :)) tada į vidų „išvirkščiau“ šiek tiek Rududu ir apliejau šokoladu.. na žodžiu – gavosi šedevras, bent jau man ir mano artimiesiams :)) tad ir šioms Velykoms iškepsiu tokių plikytu pyragaičių bokšteli.
    Na, o kas nesigauna.. hmmm…nemoku kepti morengu.. nepamyksta jie man nors tu ką.. 🙁 tai ir nekepu, nenoriu nuotaikos gadintis..
    p.s.
    Beata, man taaaaip reikėtu šios kepimo formos – bandyčiau joje kepti šitą tobulai atrodantį pyragą 🙂 oij kaip reiktu.. na tikiuosi man pavyks laimėti 😀 😀 prieš šventes juk būna stebūklų atsitinka 😀 😀

    Ačiū už puikų receptą!

    • Jurgita parašė:

      Taip taip, aš irgi apie morengų kepimo subtilybes norėčiau sužinoti. Pavyksta išplakti nuostabų plakinį, kuris laiko formą, bet iškepti niekaip. Nejau tikrai reikia juos džiovinti 3 valandas 100-120 laipsnių temperatūroje, praviroje orkaitėje??? Lauksiu patarimo.

  2. Gintarė parašė:

    Atsakymas vienareikšmiškas – trupininis pyragas.
    Dievas nedavė man trupinimo meno. Kad ir kaip būtų paprasta (rodos, imi ir padarai, miltai viską ištaisys). Nė velnio, trupininis pyragas yra mano virtuvinis košmaras!

  3. Jurgita parašė:

    Labas Beata,
    Aš anksčiau nemokėdavau kepti keksų ir keksiukų, bet dabar puikiai pavyksta, gražiai iškyla ir susprogsta, kaip tai būdinga keksams. Labai norėčiau šios formos, nes kepu paprastoje formoje. O Velykom būtų šaunu iškepti tokį gražų keksą ir dekoruoti kaip vištelės lizdelį su margučiais. Sėkmės ir laukiu naujos Jūsų knygos.

  4. Asta parašė:

    Sveiki 🙂
    Nors konkursuose nedalyvauju niekad, bet kai toks prizas tiesiog negaliu sau leisti nepabandyti!
    Virtuvėje sukiotis iš tiesų labai mėgstu, o jei tai susiję su saldumynais – galiu iki nakties gaminti su plačiausia šypsena! 🙂 Išskiriant kepinius iš kitų gaminių, drąsiai galima teigti, kad keksiukai yra vienas mylimiausių mano kepinių. Kiekvieną kartą gaminant vis sugalvoju, kaip juos paįvairinti ir kokių sudedamųjų dalių pridėti 🙂
    Prisiminti nepavykusius kepinius sunkoka ir nežinau ar dėl to, jog mano savarankiška patirtis maisto gaminimo srityje nėra itin ilga, ar dėl pasirenkamų gaminti receptų (matyt turiu gerą „akį“ :D). Turbūt labiausiai nepavykęs kepinys, kuris skubėjimo metu pasitaikė jau du kartus – vyro mylimiausi griliažiniai sausainiai. Taip, būtent juos man pavyko sukepinti jau porą kartų.

    Tikiuosi, kad ir keksiukų giminaitis didysis keksas mūsų virtuvėje „apsilankys“ iškeptas naujoje formoje 🙂

  5. Donata parašė:

    Sveika, Beata,
    Dėkoju už receptą,jau manau žinau kuo nustebinsiu gimines per Velykas! 😀

    Pas mus virtuvėje karaliauja visiems žinomi keksiukai! Privalumas tas, kad kepa išties trumpai, o užsinorėjus kokio nors saldėsio visada po ranka yra jiems produktų, o jei dar šaldytuve būna kokių uogienų – išvis pasaka! 🙂
    O, bet, tačiau, kad ir kaip mylėčiau trupininį pyragą, dažniausiai jo tenka paskanauti tik nusipirkus iš kepyklėlės, nes kiek kartų bandyta, tačiau vis nepavyksta – tai per plonas, tai per storas, tai neužtenka trupinių padaryt, tai pridega uogienė 😀 Vis viliuosi, kad įvyks 8-asis pasaulio stebuklas ir man pavyks iškepti trupininį pyragą! 😀

  6. Kotryna parašė:

    Beata, daugiausiai kepu pyragus pyragėlius – daug daugiau laiko praleidžiu virtuvėje prie saldžių patiekalų nei prie sriubos puodų 😀 tik va kartais kaip tyčia pyragas ima ir subliūkšta tuomet, kai turi būti gabenamas į svečius 🙁 dabar atradau tortų kepimą, malonumas ir gaminti ir valgyti 🙂 ši keksinė atrodo tobula, tikiuosi pagaliau pavyktų Velykų proga svečius pavaišinti idealių formų keksu, o ne subliūškusiu pyragu!

  7. laima parašė:

    Laba diena miela Beata. Jus tikriausia nepatikesit, bet labiausia as mekstu kepti kaip tik keksus, nes neissivaizduoju kaip galetu nepavykti, JIE anot ragautoju FANTASTISKI . Labai gaila as saldumynu nemekstu, (man skaniausias pyragas DESRA ).Artimieji giria ir tortus tik viena problema apsoliuciai neturiu FANTAZIJOS juos papuosti ir taaaaip pavydziu toms kas tai moka. Vienu zodziu aciu uz nauja kekso recepta per velykas nustebinsiu seimyna. O kepim forma tikrai yspudingai atrodo.

  8. Evelina parašė:

    Sukiojimasis virtuvėje, naujų patiekalų gaminimas ir degustavimas – mūsų šeimai vienas iš puikiausių laiko praleidimo būdų. Tikriausiai todėl, kad nuo pat pirmųjų gyvenimo dienelių, augome (aš ir mažoji sesutė) matydamos mamą vis bandant naujus receptus, eksperimentuojant virtuvėje ir lepinant šeimą vis naujais, ir viena už kitus skanesniais kepiniais, patiekalais…Todėl ir aš, kai tik atsiranda laisva minutėlė, skubu į virtuvę ir..ilsiuosi. Ilsiuosi, galėdama kepti ir nudžiuginti šeimą. Labai dažnai, ypač savaitgaliais, gaminame visa šeima kartu. Manau, kad gaminimas ir valgymas kartu – yra vienas iš esminių šeimą vienijančių elementų. Mėgstame kepti viską iš eilės: nuo pagrindinių patiekalų iki įvairių desertų, tačiau aš asmeniškai atsiskleidžiu konditerijos srityje. O, kad nesisektų kažkas, tai gal taip nebuvo..(???) Aaai, nors vieną nepasisekimą turėjau..Susigalvojau išsikepti (pagal jūsų receptą) arbatinių sausainukų, o „švirkšto“ neturėjau, todėl gavosi vientisa tešla..:)))) Gaminame dažniausiai pagal Jūsų receptus.

  9. Elena parašė:

    Labas Beata,
    labiausiai namiškiams patinka (o reiškia geriausiai gaunasi) medaus tortas iš plonų minkštų lakštų perteptų paprastu jogurtiniu arba grietininiu kremu. Antras labai mėgiamas mūsų kepinys – keksas: ir didelis ir mažas, ir miniatiurinėse spalvotose formelėse, ir papuoštas, ir nepuoštas 🙂
    labiausiai nemoku- nesigauna įvairūs kepiniai iš daržovių. Tikuosi, kad jūsų knygos dėka pavyks tai nugalėti.
    žaviuosi jūsų gebėjimu net paprastus dalykus pateikti žavingai. Jūs apdovanota nuostabia dovana- nuoširdumu. Linkiu jums nepavargti 🙂

  10. Jurgita parašė:

    Laba diena, Beata:) Kaip tik šiandien kalbėjom apie Velykinius saldumynus. Man geriausiai gaunasi draugės kažkada pasiūlytas šokoladinis keksas (tiesą sakant, mes jį vadinam kitaip, bet nenoriu, kad mane palaikytų rasiste:)). Bendradarbė net kaimiškus kiaušinukus man neša, kad tik jį kepčiau, sako: šalin dietas, griekas būtų tokio nevlgyt:) Per Velykas aš jį papuočiu M$M’ sais, kur su rie6utuku viduj…Man irgi kažkaip geriau gaunasi saldesni patiekalai, nei sriubos ar kepsniai…

  11. Simona parašė:

    Sveiki,
    išbandysiu šį receptuką kepdama mini keksiukus – manau, galima ir taip?:)

  12. Lina parašė:

    Laba diena, Beata,
    Kadangi mano šeimyna labai mėgsta saldumynus, tai kepu jų daug ir visokiausių. Kai daug kartų kepi pagal tą patį receptą, pradedi pastebėti, kad įdedi kažką ir savo. Svarbu, kad šeimynai SKANU 🙂
    Nemoku kepti sufle, nepavyksta, ir puošti gražiai ir įdomiai tortų. Bet, tikiuosi, kada išmokti ir džiuginti šeimyną ir draugus savais šedevrais 🙂
    O keksinės labai norėčiau, nes neturiu. Kepu tik įvairiausius keksiukus. Didelis keksas LABAI ĮSPŪDINGAI IR VILIOJANČIAI ATRODO! 🙂
    Labai laukiu naujos Jūsų knygos, nes auga, tuoj metukų sulauksianti mažylė, kuriai skanus maistelis labai patiktų.
    Didelės sėkmės! 😉

  13. Rasa parašė:

    Laba diena 🙂 velykinio kekso receptas nuostabus! butinai bus isbandytas ar timiausiu metu 🙂 Labiausiai megstu kepti mielines bandeles nesvarbu su kokiu idaru bebutu (seimai aisku geriausios su mesiskais idarais) 🙂 taip pat labai daznai su malonumu isbandau vis nauja keksiuku recepta 🙂 vienas naujausiu ir i megstamiausius kepinius isirasiusiu – plikyti pyragaiciai 🙂 Deja, deja esu susipykusi su biskvitu kepimais, nezinau ar vis dar recepto tinkamo neatrandu, ar kazka visgi pati netaip darau, bet man jie visuomet padoriai neiskyla 🙁 (dazniausiai iskyla kekso vidurys – gaunasi didziule kupra, o krastai zemi 🙁 )
    P.S. labai laukiu naujosios knygos 🙂

  14. Neringa parašė:

    Laba diena, Beata,
    Mano stichija – mieliniai gaminiai. Bandelės su varške, pynutės su razinomis, vyniotiniai su aguonomis ar cinamonu… Žodžiu, ką turiu šaldytuve, tokį įdarą ir darau. Močiutė mane taip išmokė. Pavyksta visada. Ir sūnus su dukra dar būdami paaugliais ir matydami, kaip čia viskas gerai gaunasi, taip pat išmoko juos kepti.
    O dabar dukra susidomėjo keksais ir keksiukais, taigi kekso forma laaabai būtų reikalinga.

  15. Dalia parašė:

    Laba diena, miela Beata,
    Mėgstu savo mergaites (jų turiu tris) ir jų antrąsias puse palepinti skanėstais.
    Kai jos išėjo iš namų ir ėmė gyventi savarankiškai, buvo visai praėjęs noras gaminti. Tada atradau savaitgalius ir šventes, kai galiu džiuginti jau gausesnę šeimyną, o kai ką gaminti su savo mažąja anūkėle Aukse. Mėgstu kepti prabangų šokoladinį pyragą su obuoliais (tikrai nuostabus skonis). Jis niekada neatsibosta. Su Auksyte vyniojame mielines roželes. Kepame mažus keksiukus. Tokia keksinė tikrai praverstų.
    Norėčiau išmokti vynioti varškės vyniotinį. Vis vyras prisimena, koks skanus buvo senais laikais Kuršėnų kepykloje iškeptas.
    Sėkmės ir gražių švenčių Jums ir Jūsų artimiesiems:)

  16. Aušra parašė:

    Laba diena,
    geriausiai sekasi ir labiausiai patinka kepti keksiukus, dažniausiai naudojuosi tavo receptu su aguonomis bei bananais, tik labai dažnai vietoj bananų (arba kartu su jais) dar įmaišau ir moliūgų (smulkiai „sublenderiuoju“ juos), gaunasi labai skanūs – minkšti, šlapi ir saldūs keksiukai – juos jau pamėgo ir draugai ir bendradarbiai 🙂
    Labiausiai nesiseka iškepti orkaitėje sultingos mėsos, ypač kiaulienos; labai dažnai ji gaunasi per sausa.. 🙁
    Ši kekso kepimo forma atrodo tiesiog laaaabai viliojančiai 🙂
    Dėkui ir sėkmės visuose tavo projektuose!

  17. Rasa parašė:

    Laba diena, Beata,
    Aciu uz recepta, kaip tik zadu kepti keksa, turiu avinelio forma ir sis receptas bus kaip tik 🙂 Deja, mano forma yra tokio metalo, prie kurio visi kepiniai prilimpa… As ja ir sviestu, ir miltais barstau, bet visa laika yra baime, kad avinelis bus nelabai panasus i avineli…
    Na laimeti tokia forma tai butu tikras Velykinis stebuklas ! Graziu Jums svenciu, sekmes kuriant naujus receptus !

  18. Vilija parašė:

    Laba diena, Beata,
    Labai mėgstu keksiukus, o nieko nėra skaniau už naminius, anksčiau man jie niekaip nesigaudavo, tai per daug iškildavo, tai subliūkšdavo, bet dabar po daugybes bandymų, o gal ir atradus tiesiog stebuklingas silikonines kepimo formas,viskas pavyksta tiesiog puikiai. Ir savaitgaliais savo gausią šeimyną pradžiuginu skaniais naminiais keksiukais, džiaugiasi ir vaikučiai ir vyras.
    Dėkoju Jums už dar vieną puikų receptą, būtinai pabandysiu.
    Pirmą kartą apsilankiau Jūsų puslapyje, ir galiu pasakyti, labai patiko. Šiltas, mielas ir gražus. Susidomėjau ir kiaušinių dažymais natūraliais dažais. Anksčiau dažydavau tik svogūnų lukštais. Būtinai pabandysiu.
    Sėkmės Jums 🙂

  19. Violeta parašė:

    Sveiki,

    nors ir labai megstu saldumynus taciau mano megstamiausias kepinys yra balta duona su mocarelos suriu ( jei idomu galeciau pasidalinti receptu, pagal kuri duonos tesla galima per 30 min paruosti). Beda tik ta, kad is teslos iskepu 3 kepalus, taciau per puse valandos ju nelieka…
    Na o vienintelis dalykas kurio niekaip nepavyksta iskepti yra lietiniai blynai! Taciau man labai pasiseke, kad mano vyras moka juos vartyti, tad ir lietiniu pastaruoju metu ant musu stalo netruksta 🙂
    P.S. Labai dziaugiuosi ir laukiu Jusu naujos knygos!
    P.P.S. Kekso formos irgi labai noreciau 🙂

  20. Irena parašė:

    Aš mėgstu kepti visokius skanumynus, nors nesu įmantrių saldėsių specialistė. Dažnai kepu įvairius keksiukus (visų mėgstamiausi – su spanguolėmis), sausainius (dažniausiai – imbierinius), pyragus, iš kurių ant mūsų stalo dažniausiai puikuojasi datulių ir obuolių pyragas, šokoladinis pyragas arba Pavlova (morenginis tortas). Va, Pavlova yra toks įdomus dalykėlis, kuris man ir sekasi, ir ne. Sekasi, nes visada būna toks skanus, kad liežuvį nuryti galima, o nesiseka, nes, nors ir viską darau griežtai pagal receptą (kas man labai nebūdinga ir yra tikra kančia), dar biekada nepavyko iškepti Pavlovos su nesutrūkinėjusiu paviršiumi. Na, bet užtepu plaktos grietinėlės, papuošiu vaisiais ir sutrūkinėjimo nebesimato. 🙂

  21. Reda parašė:

    Labas, Beata. Nors mes ir nesam pažįstamos, tačiau Jūs tapote mano šeimos ir šeimininkavimo dalimi 🙂 Bandau pačios kurtus receptus ir tikrai pradžiuginu savo šeimą tiek saldumynais, tiek košėm, sriubom ir karštais patiekalais. Šioms Velykoms pasirinkau kepti Beatos Velykinę babkę, bet žinau, kad tikrai bus ir antras skanėstas-tai šis puikus keksas. Ir visai nesvarbu, kuri laimėsim šią formą…svarbu, kad ir toliau Jūs džiugintumėt puikiais receptais, o mes juos su meile gamintume 🙂 Dideles Jums sekmės 🙂

  22. Esmeralda parašė:

    Labas,Beata.Esu vyresnes kartos moteris,todel,kaip sakant,maciusi ir salto ir silto,todel,negaliu sakyti,kad esu didele Tavo gerbeja.Tiesiog,esu ta,kuri megsta gaminti pati,o labiausiai,gal megstu pati ir skaniai pavalgyti :))) Sis bruozas-atsinestinis.Mamos seimos moterys,visos buvo geros seimininkes,mokejo pavaisint ir svecia,ir vyskupa.Kaip sakant,esam ir prie svecio,ir prie peciaus :).Tik,nepagalvok,boba giriasi.Visai ne.Kulinarija-mano arkliukas..Ir dukra,gyvenanti Porte,gamina tokius skanumynus,kad stebina draugo artimuosius.Pati esu paruosusi ne vienerias vestuves,ivairius balius,bet va,nedraugauja su manim…….nesijuok…ne saldumynai,o varske !!!! niekaip neiskepu varskeciu.Atrodo,viska padarau normaliai,o va,sitie,nepasiduoda,nors tu ka 😀 Taigi,artejanciu Sv.Velyku proga,Tau ir Tavo seimai linkiu nauju potyriu,atradimu,sveikatos,artimuju meiles ir Dievo palaimos.Graziu,stipriu marguciu.Su pagarba 🙂

  23. Irma parašė:

    Laba diena,
    Na mano istorija tokia, kad aš moku(galiu sakyti-tobulai)kepti tik jūsų,Beata, bananinius keksiukus….
    Tai ir kepu.. Jau vaikams atsibodau juodai! O va jeigu man patikėtumėt šitą kepimo formą….tai bent nustebinčiau šeimyną!!!!!!

  24. Migle parašė:

    Laba diena, Beata! Esu didele Jusu gerbeja ir esu isbandziusi jau ne viena Jusu gamini, dar ne vienu nenusivyliau!! Ypac patiko sokoladinis lazdyno riesutu pyragas:)ir daugelis kitu skanestu:)as tik norejau pasiteirauti, ruosiuosi Velykoms kepti si nuostabiai fantastiskai ir neapsakomai skaniai atrodanti Velykini keksa kuri taip ir norisi suvalgyti tiesiai is nuotraukos:) tikiuosi jis ganetinai slapias viduje kai iskepa? Apvalios formos jam kepti neturiu,bet naudoju prancuzu Le Creuset gamybos puodus idomu ar galeciau ji iskepti siame puode (beabejo jo neuzdengus dangciu) ir ka galeciau ikisti i kekso vidury,kad keksas butu su skyle viduje???:) kuo greiciau laukiu Jusu atsakymo. Grazios likusios dienos ir silto bei jaukaus vakaro!!

    • Beata Nicholson parašė:

      hmmm Migle, dėl to ką galėtumėt įdėti į vidų tai man sunku pasakyti, todėl, kad niekada nesu taip dariusi, iškepsite malonų biskvitą ir paprastoje formoje, be skylės viduryje…

      • Migle parašė:

        Didelis Dekui uz greita atsakyma:)tai tame puode kepti jus nerekomenduojate?Bent jau gauciau apvalia forma,o i vidu gal stikline kokia ikisti?Ar jos negalima butu i orkaite deti kartu su formoje esancia tesla? arba jeigu spesiu isigysiu kekso forma;) aciu Jums labai uz patarima:)

        • Migle parašė:

          Sveikute, Beata!! Zinokit perku ir as ta forma:) esu internetiniame puslapyje ir uzsakineju sia forma:) ar Jus tikrai ja rekomenduojate?:) velykos bus tikrai sventiskos su tikru keksu iskeptu kaip pridera:) dziaugsis vyras ir draugai:) jeigu Jus ja rekomenduojate tikrai perku:)

          • Rasa parašė:

            Migle, pabandykite į puodą įkišti alaus butelį. Bus nuostabiai fantastiškas ir neapsakomas keksas, o jeigu nesigaus, tai bent alum pavaišint galėsit svečius.

          • Beata Nicholson parašė:

            AŠ kepiau, man labai patiko ir be jokio papildomo dėmesio išsinėrė neprilipęs pyragas…solidi ir sunki….praneškite kaip seksis

    • Migle parašė:

      Sveiki, Beata!! Su praejusiomis Sv.Velykomis, tikiuosi jos Jums buvo ypatingos;) Rasa, dekui uz patarima:) esu labai patenkinta Kaiser forma o kekso skonis tiesiog fantastiskas,ji suvalgeme per dvi dienas:) tik man siek tiek keksas prilipo prie formos ir gavosi netoks slapias kaip tikejausi. Ka galiu padaryti sekanti karta,kad kekso vidus gautusi slapesnis?Gal deti daugiau sviesto?Ar kepti trumpiau (jeigu tas turi tam itakos)? Buciau labai dekinga jeigu patartume,nes keksa ruosiuosi ir vel kepti si sekmadieni:)namu kvapas nuo citrinos tiesiog labai viliojantis:)ACIU uz nuostabu recepta,kuris jau irasytas mano receptuose;) o Kaiser forma rekomenduoju visoms:)nenusivilsite:) tik manau sekanti karta patepsiu sviestu pries pildama tesla:) laukiu patarimu kaip iskepti keksa su slapesniu vidumi:) Grazios dienos:)

  25. Sandra parašė:

    Aš mėgstu kepti keksiukus, mėgstamiausi marmuriniai, tada pyragus, sausainius, pyragaičius, keksus, keletą tortų esu darius. O labiausiai nesigauna biskvitai, iškepa tokie kieti, o ne purus. Paskutinį kartą bandžiau kepti kavos tortą su kakaviniais biskvitais ir nesigavo, buvo kieti, bet gaila išmesti, tad vistiek sutepiau ir kai reikėjo pjaustyt buvo košmaras, peilis net nelindo 😀

  26. Donata parašė:

    Sveika, Beata,
    Dėkoju už receptą,jau manau žinau kuo nustebinsiu gimines per Velykas! 😀

    Pas mus virtuvėje karaliauja visiems žinomi keksiukai! Privalumas tas, kad kepa išties trumpai, o užsinorėjus kokio nors saldėsio visada po ranka yra jiems produktų, o jei dar šaldytuve būna kokių uogienų – išvis pasaka! 🙂
    O, bet, tačiau, kad ir kaip mylėčiau trupininį pyragą, dažniausiai jo tenka paskanauti tik nusipirkus iš kepyklėlės, nes kiek kartų bandyta, tačiau vis nepavyksta – tai per plonas, tai per storas, tai neužtenka trupinių padaryt, tai pridega uogienė 😀 Vis viliuosi, kad įvyks 8-asis pasaulio stebuklas ir man pavyks iškepti trupininį pyragą! 😀

  27. Gintarė parašė:

    Laba diena,
    Laaabai mėgstu gaminti , o ypač tai kas saldu. Retai darau tą patį saldumyną, visad stengiuosi išbanyti vis kažką naujo ir nebandyto:)Kadangi pas save gaminimui neturiu sąlygų, tai kiekvieną kartą lepinu tėtį grįžus į namus, jis mano bandomasis triušis:D Džiugu tai , kad ir ką ir kaip nevykusiai pagaminčiau, jam visad tai labai skanu:) labiausiai mėgstu gaminti įvairius pyragus,pastaruoju metu ir keksiukus, bet man jie nuolat sukrisdavo. Per jūsų laidas išgirdau , jog pirma reikia sumaišyti sausus , atsirai „šlapius“ ingredientus ir ant galo miltų negalima permaišyti, tai nuo to laiko viskas eina tik geryn:)
    Jau žinau ką gaminsiu ateinantį savaitgalį, niekad neturėjom ir nekepėm populiariųjų velykinių keksų(nors man jie visad tokie įdomūs ir skanūs atrodė), bet jau šiom Velykom tikrai išbandysiu jūsų pasiūlytą receptuką.
    Tik klausimas kokia talpa tos keksinės formos? nes pas save tokio tipo fomos neturiu, tai reikėtų kažkaip atsimatuoti ar visą tešlą pagal jūsų receptą ruošti ar tik dalį:)

  28. Indrė parašė:

    Ačiū. Pavyko. Visuomet Jūsų užrašyti receptai pavyksta. Dabar keksas baigia vėsti ir laukia:) kol dukra jį papuoš, interpretuosim…
    O šiaip tai vaikystėje labai daug eksperimentavau, tuomet nepavykdavo:), vis atmenu „bambančią“ mamą, kai mano tešlos ir uogienes sluoksniuoti pyragai keliaudavo į šiukšlių dėžę:).
    Šiandien keksą kepėm silikoninėje formoje, bet Jūsų geresnė:))))

  29. Ričardas parašė:

    Sveiki, Beata
    Man labai patinka gaminti saldumynus.Kadangi su fantazija biški nekaip, tai gaminu tiksliai pagal Jūsų receptus ir galim sakyti, kad sekasi labai gerai. Aišku žmonelė vis lenda su savo patarimais, tačiau Jūsų receptas paima viršų ir po to, skanaujant, atrodo kad taip ir turi būti. Na, aišku morengai – tai silpnoji grandis, nu niekaip nepasieki to rezultato, bet tobulėjimui ribų nėra, svarbu kantrybės, kad užtektų.
    Manau, kad Velykoms jau radau tinkamą keksą, tik gaminant pagal Jūsų receptėlį, gerai būtų ir šią formą turėti, kad viskas gautųsi tobulai ;))
    Sekmės Jums ir Jūsų šeimynai, ir visiems Jūsų gerbėjams.

  30. Nida parašė:

    Ačiū už receptą. Vien dėl jo, Beata, vakar nusipirkau apvalią formą su skyle :)Tikiuosi, į 2,5 l tilps visa tešla?

  31. Asta G. parašė:

    Laba diena,visoms. O man labai patinka bandeles kept:). Sriubines,su varske,su lasinukais,su kumpeliu,desryte,vaisiais. O gaminti as is vis nemokejau, mamyte mus 4 dukrytes uzaugino siltnamio salygomis, visada maisto budavo visokio pridaryta. Bet kai isejau mokytis vis dazniau pradejau sukiotis aplink puodus. Pagyros nosi uzriesdavo, bet yra teke ir pyraga 300 laipsniu tempej „iskept“:D. Siaip dabar dazniausia problema,kad patiekalas butu visiskai iskepes,todel dazniausiai dar patroskinu viska:)

  32. Monikutė parašė:

    Sveiki, ačiū už receptą 🙂

    Neturiu problemų kepdama nei keksiukus, nei trupininius pyragus (juos kepti – vienas smagumas ir lengvumas), nei pyragus, nei sausainius. Dažniausiai viskas pavyksta taip, kaip reikia, nors žinoma visada norisi pasiekti tobulybę 🙂 Deja, kas man tikrai nesiseka, tai jau iškeptų biskvitų tolygus ir gražus perpjovimas 🙁 Neįsivaizduoju, ką darau blogai… Patys biskvitai iškepa tikrai skanūs, bet juos gražiai ir lygiai perpjauti man – tikras iššūkis… Taip pat nelabai mėgstu kepti mielines bandeles, net nežinau kodėl 😀 Gal todėl, kad jas kepdama įsivaizduoju jas būsiant vieno skonio, o gaunasi kitokio, nors šeimos nariai ir tuos, kurie vaišinu, sako, kad tokios mielinės bandelės ir turi būti 🙂
    Gražaus pasiruošimo Velykoms 🙂

  33. Rense parašė:

    Ar neperdaug kepimo milteliu? Bijau, kad nesijaustu ju valgant,niekad tiek nededu 🙂

  34. Migle parašė:

    Beataaaa:)) zinokit ka tik uzsakiau ta KAISER kepimo forma:) tikiuosi neprasoviau ir dabar galesiu kepti tikrai skanius keksus bei busiu patenkinta siuo pirkiniu?:)

  35. Justetam parašė:

    Pyragai, keksai ir keksiukai yra mano apsėdimas. Kepu dėl vyro skrandžio (smaližius nr.1), o taip pat ir dėl egoistiškos savirealizacijos ir meditacijos, na kažkaip tas namudinis kepėjos vaidmuo taip patinka, taip atpalaiduoja, o sklindantis kepinių kvapas taip gerai nuteikia, kad uch… Na, o nauja aistra – duona! eksperimentuoju ir žaidžiu su dovanota duonkepe, tai vat su duonele visko būna, turiu minty, iškepa ne taip, kaip tikiuosi, stengsiuos tobulėti ir gudrėti šioj srity. Duonos kepimo bumas lyg ir praėjęs, bet aš jam subrendau būtent dabar, su kuo labai save sveikinu, juk naminės duonos su niekuo nepalyginsi…
    O šis Velykinis keksas atrodo mažų mažiausiai karališkas, būtinai kepsiu!

  36. Danielius parašė:

    Sveiki Beata,
    Man yra 15 metu, bet virtuveje sukiuosi jau gal nuo 13 metu, tai mano aistra, nuraminu save gamindamas maista, aisku ne visada viskas pavyksta, nors kartais visus tiesiog nustebinu.
    Man geriausiai iseina paruost savo metu tobulinta obuoliu pyraga „sarlote“.
    Tai itin paprastas receptas, bet kepu pyraga su meile ir gardziais prieskoniais.
    Taip pat kepu Napaleona, visi be galo ji megsta, sio torto recepta paveldejau dar nuo savo mociutes, kartais ji pamirsta ingiedientus, tai paskambina man 🙂

    Uztat su morengais man visada sunku, turbut ne as vienas toks, kartais klystu su ingiedientu proporcijomis, blogai plaku, pamirstu kad produktai turetu buti kambario temperaturos ir t.t., vietoj morengu iseina rudi blyneliai 😀

    O tokios formeles kas nenoretu, mano formoje keksams keksas dazniausiai isbega, per maza matyt .
    Pagarbiai,
    Danielius.

  37. Brigita parašė:

    Sveiki Beata,

    ačiū už receptą, šiemet noriu iškepti Velykoms kokį naują pyragą, taigi rinkausi tarp bobos ir kekso, kuris ir nugalėjo. 🙂
    Aš mėgstu kepti ir man visuomet pavyksta mano šokoladinis pyragas, kuris taip ir vadinamas (Brigitos firminis pyragas). Jį aš pradėjau kepti kekso formoje, nes tuomet kitokios neturėjau, taigi išeina kaip keksas. Kažkada receptą radau internete (nors manau, kad sudėjau iš kelių receptų) pridėjau savų pagardų ir užsirašiau savo studentiško sąsiuvinio paskutiniame puslapyje. Ir dabar dar turiu tą sąsiuvinį vien dėl recepto, jei netyčia pamirščiau. 🙂
    Ilgą laiką tai buvo vienintelis pyragas, kurį kepiau ir mokėjau, iki kol atradau jūsų spintelės pyragą ir ta konsistencija supylus kondensuotą pieną 😀 mane taip sužavėjo, jog nuolat kepu ir šį, pagardinu kuo turiu ( paskutinį kartą vyrui teko iš nemenko kiekio kompotinių vyšnių išrakinėti kauliukus į pyragą, tai nuo tol jis jaučiasi labai svarbusis pagalbininkas, jei ne pagrindinis kepėjas šeimoje 🙂 )
    na o neišeina man keksiukai nors tu ką: skanūs visai bet ne keksiukai, nėra to purumo, paviršius kietas išeina kaip kad pyrago būna labiau – įtariu dėl orkaitės (nes dujinė ir temperatūros tiksliai neišeina nustatyti) arba reikia eksperimentuoti su kepimo miltelių kiekiu. Na nežinau 🙂
    Ir dar man niekaip nepavyksta iškepti savo magistrinio darbo, smarkiai atsilieku tiek su ingridientų skaičiumi, tiek su kepimo procesu, užtat užuot kepus sugalvoju, kad dabar labai svarbu ir tiesiog būtina išsirinkti pyragą velykoms ir naršau jūsų puslapį 🙂
    Labai noriu Kaiser formos, tačiau man jos labiau nusipelnęs atrodo Danielius, nes jaunas vyras virtuvėje, ir dar kepantis pyragus – tiesiog nuostabu 🙂

  38. Marija parašė:

    Sveika Beata, tikrai labai skaniai atrodo velykinis keksas, tik formos neturiu, bet tikiuosiu laimeti, o si karta iskepsiu senoje kekso formoje…..

    Linkiu džiugios prisikelimo šventės, tegul pavasaris ateina i jusu širdis….

  39. :) parašė:

    Sveiki, Beata!
    Esu 12 metelių…….:) Bet aš ir virtuvė neišskiriamos draugės jau nuo kokių 8 metų. Nė vienos dienos negaliu likti nieko nepagaminus:)

    Man yra smagu ir be galo malonu, kai mano šeima ir kiti mėgsta mano patiekaliukus ir kai tiesiog prašo, kad ką nors kepčiau, nes man tai tikras komplimentas! Man taip pat patinka juos šitaip palepinti lepinti…:)

    Kai aš gaminu, virtuvėje niekas negali būti, nes aš turiu būti viena, susikaupusi, kad galėčiau visa pasinerti į receptą ir į ta malonumą gaminant.

    Tiesa, man labiau patinka ir sekasi kepinių pasaulyje. Norisi ir bandau pereiti prie rimtesnių valgių: sriubų ir t. t. Bet nelabai dar einasi….Manau, kad su laiku tai ateis savaime, bet reikia neprarasti vilties ir bandyti, bandyti kol galiausiai mano širdžiai ir rimtesni patiekalai bus prieinami….

    Labai mėgstu kepti Jūsų Beata, “TARPTAUTINĮ OBUOLIŲ PYRAGĄ – ANGLOGERMANLIETUVIŠKĄ, ARBA OBUOLIŲ PYRAGĄ SU GARBANOMIS IŠ TRUPINIŲ“ – iš kepinių knygos. Bet kadangi mano fantazija neaprėpiama, tai vietoj obuolių dedu vyšnias, o ant trupinių užbarstau kakavos, ar dar kaip nors pakeičiu receptą. Puikiai gaunasi:)

    Tiesa pasigirsiu, ( nepagalvokit, kad aš visada giriuosi) kad Velykom aš darysiu Napoleono tortą ir man tai bus tikras išūkis! Bet esu taip nusiteikusi, kad man pavyks 🙂

    Jau minėjau, kad nelabai sekasi su rimtesniais patiekalais, bet su kitais nėra problemų. Tiesa yra tokių neatidumo problemėlių, kad prieš ką nors kepdama pamirštu įkaitinti orkaitę ir kai jau reikia pašauti į orkaitę gaminį pamatau, kad vis dar neišmokau šios klaidos. Buvo ir toks atvejis kai kepdama kriaušių pyragą pamiršau į skardą įkloti kepimo popierių ar bent patepti riebalais…:) Kaip ir visiems turbūt būna, kad sudeginu sausainius, bet jau pradėjau iš šios klaidos mokytis: kai kepu sausainius nė minutei neatsitraukiu nuo orkaitės………..:) Manau, kad su laiku iš visko pasimokysiu ir vėliau viskas bus OK.

    Beata, Jūs esate mano pavyzdys, kiekvieną dieną skaitau Jūsų tinklaraštį…:)
    Be Jūsų kepinių knygos, kuri man lyg vadovėlis ir kitų receptų esančių šioje svetainėje, nemanau ar dabar būčiau tokia artima su virtuve….

    Beje, labai norėčiau kekso formos ir manau, kad man kepinių princesytei ji tikrai nepakenktu, o turėtų geros įtakos man ir mano tobulėjimui 🙂

    Kai paskutinį kartą kepiau keksą, tai jį kepiau paprastoje pyrago formoje, išėjo tikrai skanus, bet manau butų skaniau ir maloniau ir be abejo gražiau jei jis butu atitinkamoje, reikiamoje formoje….:)

    Beje, labai laukiu Jūsų naujos knygos!!!

    Justina

  40. Lina parašė:

    Tobulû tobuliausias!!!! Super duper gavosi!!!! Labai didelis čiū už šį reeptà!!! Kepsiu kepsiu ir Vėlykoms! Būtinai!!!!:)

  41. Evelina parašė:

    Pagaliau! Po ilgu ieskojimu radau TA recepta, kuri butiniausiai noriu isbandyti velykoms. Dievinu keksus, visokiausius- apelsininius, marmurinius, su kokosais ir t.t. Juos lengva padaryti, o rezultatas nei kartelio nera nuvyles!
    Labai labai noreciau gauti ta nuostabia kekso forma… Mes naujakuriai Lietuvoje, tad tu buities rakandu labai truksta. Tad papasakosiu, koks kepinys mano virtuveje nera nei kartelio pavykes… 🙁 tai mano virtuves siaubas baubas- mieliniai gaminiai… Bandziau as ta mieline tesla daugyyyybe kartu- pirmosios mano mielines bandeles gavosi vos ikandamos, tokios kietos jos buvo. Po to seke daugybe kartu, kai mieline tesla tiesiog neiskilo 🙁 paskui sudege taip ir neiskepusi. Mano mieliniu blynu eksperimentas irgi buvo visiskai nevykes- gavosi nei sis, nei tas- kepta kose, smirdanti mielemis…
    Tad kolkas as tu trokstamu isbandyti mieliniu kepiniu receptus esu nugrudusi giliai giliai. Gal kazkada isaus ta didzioji diena, kai vel bandysiu 🙂
    Tokia mano nelaiminguju kepiniu istorija.

  42. Gita parašė:

    Crem brulea iškepu tobulai, kepu ypatingus rusiškus blynus iš mielinės tešlos su alum, tobulą moliūgų apkepą, bet nesu kepusi kekso – neturiu formos :), labai noriu, lepinčiau savo vyrą ir sūnus! O neišeina vanilinis padažas. Niekaip. Aš jį taip mėgstu, man taip skanu, o nesigauna nors tu ką!

  43. Ugnė parašė:

    Niekaip negaliu suprasti kodėl tokie burtai, dyvai vyksta, tačiau visą laiką virtuvėje paeksperimentavusi pamąstau, kad tai ką iškepiau yra… keistoka, bet unikalu! Taip visą laiką ir nutinka. Vienas paskutinių tokių filosofinių pamąstymų prie orkaitės buvo iškepus svogūnų pyragą. Minkant trapią tešlą atrodė, kad kiek nebeprancūziškai vyksta procesas, tačiau, vėlgi, nusprendus, kad turbūt taip ir turi būti – kepiau. Na ir ką? Jėgelė. Buvo skanu dėl to, kad nuostabūs čiobrelių, rozmarinų ir ko. kvapai kuteno nosį, ir dėl to, kad vis ėmė subtilus juokas, kilnojant antakius „Kas tau, Ugnel, įkando, kad taip imi ir kepi?“. O po to, žiūrėk, vis įdomiau ir įdomiau pasidaro bandyti žibučių tortus, traškią vištieną (gerai gerai, šita gana reali :)) ir… ech. Dar vėliau, kada nors, ką nors įvaldysiu ir sakysiu, kad tai – mano f i r m i n i s skanėstas… O dabar – valio eksperimentams! (keptų puikiai ar visgi… uniklaliai!)

  44. Sandra parašė:

    Gal galite pasakyti kaip išplakti purią tešlą iš sviesto ir kiaušinių? Sviestas išsiplaka gerai, gaunasi purus, bet kai idedu kiaušinius, tai tas sviestas į tokius gabaliukus pavirsta ir atsiskiria nuo kiaušinių.

  45. Renata parašė:

    Labas Beata! Su Sv. Velykom! Norejau padekoti uz nuostabiai skanu recepta. Pyragas gavosi super it man glaistas nelabai isejo toks kaip pas tave nuotraukoje, Mano buvo gelatonas ir ne toks tirstas. Gal ka ne taip dariau,gal per mazai pudros idejau. Bet visitiek pats keksas skanumelis.

  46. Jurate parašė:

    Labiausiai mėgstu kepti saldumynus, ne mėsiškus patiekalus. Seniau kepdavau pyragą, į kurio tešlą reikia dėti uogienės. Kai lieka nesuvalgytos uogienės ir ji jau truputį ir parūgusi – čia puikiai tinka. Jos pagalba nugesinama soda ir pyragas puikiai išsikelia, o jei dar braškių uogienė, tai pyragas tarsi karamelinis gaunasi 😉 Po 5-6 metų sugalvojau vėl šį pyragą iškepti ir kažkas nebesigauna, arba neišsikelia, arba gaunasi per šlapias. Jau ir nebebandau…
    Na, o velykinis keksas gavosi puikiai !!!! Labai skanus !!!!!

  47. ruta parašė:

    labai nudziugino rezultatas, keksas puikiai tiko velyku deserui!!!

  48. Evelina parašė:

    O man šis kepinys nenusisekė. Pirmąsyk kepiau keksą, tešla atrodė tobula – tokia puri, minkšta, kepdamas puikiai kilo, nuostabiai atrodė, o paskui ėmė ir suzmeko… Ką padariau ne taip?.. Ar iškepusį reikėjo tuojau pat traukt iš orkaitės, ar palikt praviroje vėst iš lėto? Noriu mėgint dar sykį – kad ir ne vieną, kol iškepsiu tobulai, tik svarbu išsiaiškint, kur padariau klaidą 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      galeto taip atsitikti jei kepėte su vėjeliu, taip pat dėl to, kad kepimo miltelių perdaug, ir dėl to kad ištraukėte per anksti kol dar nesutvirtėjęs…pamėginkite dar kartą

  49. G parašė:

    Kepiau jau du kartus – labai skanus keksas 🙂

  50. Jovita parašė:

    Jau antrą kartą kepu-tobulas keksas!

  51. Akvile parašė:

    Kuo butu galima pakeisti grietine? 🙂

  52. Justina B parašė:

    Sveika, Beata,
    Aš dažnai lepinu savo šeimyną vis naujais kepiniais, vis kažką naujo randu išbandyti, bet nepralenkiamas visų švenčių karalius – Tinginių Napoleonas. Ir laiko nedaug užtrunka pagaminti, ir prieš kelias dienas daromas, ir lieka laiko kitokiem švenčių rūpesčiam, ir dingsta nuo stalo iš karto – jokių likučių saugojimo šaldytuve 🙂
    O nedraugauju su mieliniais kepiniais nors tu ką, bet labai norėčiau išmėginti šioje formoje išsikepti Vėlykų bobą

  53. Dovile parašė:

    Pirmą kartą kepu keksą ir pasirinkau šį receptą. Pastebėjau, kad kekso viršus kepant pradėjo labai trūkinėti, panašiai kaip https://www.beatosvirtuve.lt/blog/wp-content/uploads/2014/04/Beatos-velyku_keksas-formoje_mz-500×333.jpg šioje nuotraukoje tik dar labiau. Ar čia taip turi būti ar kažką ne taip padariau?

  54. Lina parašė:

    Kepiau šitą keksą Velykoms, labai patiko, nusipirkau ir rekomenduotą formą, dar nebandžiau. Labai norėčiau skanaus varškės kekso recepto. Beata, gal kokį turit išbandytą? Labai norėtųsi puraus lengvo..

  55. Migle parašė:

    Nesu ragavusi skanesnio kekso! Si keksa kepu tik ypatingomis progomis per Sv. Kaledas ir Sv. Velykas. Jau tapo tradicija ir kepu tik du kartus i metus ir tik per sias sventes. Verciausias demesio sis keksas, man jis ypatingas!

  56. Neringa parašė:

    Nekepu keksu,nes dazniausiai jie buna sausi,o ir neturiu formos.siap virtuvej nuolatsukuosi,nes valgytoju turiu:)man nelabai sekas su obuoliu pyragais,dazniausiai jie man pasidaro kiausiniu skonio ir nors tu ka.dabar naujai atrastas pyragas su saldytom uogom,musu seimos favoritas,nes dregnas ir gaivus.labai knieti ismegint jusu siuloma keksa ir uzsikrest velykine nuotaika

  57. Meida parašė:

    Laba diena,
    Šiom šventėm ieškojau kažko tobulo ir jaučiu, kad suradau. Tik vat viena bėda, nelabai šeima mėgsta imbiera, kuom jį galiu pakeisti?
    Dėkui

  58. petras parašė:

    Puikus keksas…..o ar iki velyku rytoj nesukietes tas keksas?? labai gerai gavosi is pirmo karto

  59. Jurgita parašė:

    Beata, gal pasakytumet kiek gramu malto imbiero reiketu i tesla vietoj sviezio imbiero?

  60. Karolina parašė:

    Sveiki.
    Aš labai mėgstu kepti saldumynus – pyragaičius, pyragus, tartas, keksiukus… Pastaruoju metu dažniausiai plikyti pyragaičiai su kremu ir keksiukai puošia mūsų stalą.

    Tačiau didžiausias košmaras man su tortais – kai iškyla ne vienodai, susiformuoja per vidurį gauburys didžiausias ir kaip tokį gražiai suformuoti ir aptepti kremu???? 🙁

  61. Goda parašė:

    Nerealus receptas! Ieskojau cia kur sunaudoti sviezia imbiera, tai dabar kepsiu daug situ keksu 😀 nuostabiai purus, lengvas, labai skanus :)))
    Tik biski perkepiau, po 55 min paziurejau kad jau per stora plutele, reikejo pridengt anksciau :/
    Beja, 1/3 miltu keiciau i avizinius, ir gavos puikiai.

  62. Julija parašė:

    Sveiki, kepiau šį keksą Velykoms. Labai patiko, ačiū už receptą, įrašiau į savo knygutę. Man nepavyko tobulai išimti keksą iš formos, pati kekso viršūnė liko formoje, bet atsargiau išėmiau ir uždėjau ant kekso, o trūkumus užmaskavau glaistu. To niekas net nepastebėjo, nes pats keksas – nuostabus. Ir cukraus dėjau apie 270g.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.