8241
Beatos virtuvė
Beatos varškės spurgos

Varškės spurgos

(142)

Raskite lietuvį, kuris joms būtų abejingas. Aš esu ragavusi labai panašiai gaminamo itališko gardumyno su rikotos sūriu. Tai turiu pasakyti, kad lietuviškos varškės spurgos nė kiek joms nenusileidžia.

Print Friendly
Reikės:
  • 3 pakelių varškės (apie 600 g)
  • 4-5 šaukštų cukraus
  • 3 kiaušinių
  • Žiupsnelio druskos
  • Apie 200 g miltų
  • Kupino šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukšto stipraus alkoholio
  • 1 litro rapsų aliejaus
  • cukraus pudros pabarstyti

Kaip paruošti:

  1. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska.
  2. Varškę ištrinti su kiaušiniais  ir cukrumi.
  3. Tada įsijoti miltus į varškės masę ir išmaišyti – tešla nebus lengvai rankomis apdorojama… Taigi jei yra noras begalinis rankomis formuoti spurgius, tai prašau dėt dar miltų… (Arba daryt spurgius su šaukštais dviem, taip, kaip aš dariau. Ir rankos švarios, ir spurgiai/spurgos nepakartojamo minkštumo ir purumo. Šaukštus laikom atsuktus vieną į kitą, pasemiam maždaug pusės šaukšto dydžio tešlos gabalą ir nuo vieno šaukšto ant kito formuojam spurgius. Kokie keturi kartai ir spurgis bus lygiais kraštais,  metam/nuleidžiam ramiai į aliejų.)
  4. Aliejų užkaitinti ant didelės ugnies, bet kai jau užkais ir pradės ten matytis tokios kaip gijos, tada įdėti bulvės skustos mažos pusę ir, jei ji kunkuliuos, tai jau galima ir spurgius mesti ten pat.

 

Aš dariau mažiau nei viso šaukšto dydžio juos, nes jei didesni, tai tada vidus neiškepa. Aliejų laikiau ant nedidelės ugnies, kad nesviltų spurgos… Kai ištraukiau iš aliejaus, dėjau ant lėkštės, ištiestos virtuviniu popieriumi, kad riebalai nusivarvėtų.

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (142)
Komentarai
  1. edita parašė:

    bandysiu kept spurgius, per tv atrode sauniai:) manau ir man pavyks:). Labai patinka Jusu laida, tiek galima ismokt ir tikrai nustebint namiskius, ir ne tik….:) Sekmes Jums :)*

  2. ? parašė:

    3 kiaušiniai, ar 1?

  3. spurgytes parašė:

    Kepiau sias spurgytes. kol karstos nerealiai skanios :), taciau kai atsauso tapo kietos. Idomu kodel? Ar kazka ne taip padariau, ar taip ir turi but?

    • ji parašė:

      norint kad spurgos butu minkstos ir kita diena reikia ideti i celofanini maisiuka ir ideti trumpam i mikrobange apie 1 minute ir sviezumu galime dziaugtis siek tiek ilgiau

      • Skanios parašė:

        Celofanini maisiuka i mikrobange!? Nezinau, siaip man rodos kad kai kepa ant mazos ugnies spurgos darosi kietesnes. As kepiau mazytes, ant dideles ugnies, minkstos. Nors tiesa, atsalusiu neteko ragaut, seima suvalge kol dar buvo siltos

    • Daiva parašė:

      gal alkoholi pamirsot! Juk neparasyta kada supilti o gal uzsigerti kad geriau virskintu

  4. Vaida parašė:

    Nuostabaus skonio spurgos – labai patiko mano svečiams iš užsienio, bet va gi, pati išsikėliau į vieną skandinavijos šalių ir varškės čia nerandu…ar įmanoma ir čia mėgautis tom skaniosiomis spurgomis?

    • Beata Nicholson parašė:

      darykite su rikota…

    • Jurate parašė:

      Norvegijoje yra grūdėtos varškės, kuri atrodo taip:
      http://www.tine.no/produkter/cottage-cheese-og-kesam/cottage-cheese/5971.cms?tine-cottage-cheese-original
      Galima bandyti ieškoti rusiškose/lenkiškose parduotuvėse arba aš užšaldau ir atsivežu iš Lietuvos 🙂

    • Laura parašė:

      Skandinavijos salyse siulyciau pirkti KVARG…

    • Aneta parašė:

      As gyvenu US irgi geros varskes nera Pradejau daryti savo kas savaite. Negaliu atsidziaugti sprendimu. Turiu dvieju metu mergaite kuri labai megsta miltinius ir varskinius patiekalus 🙂 Ramia galva maitinu zinodama kad padaryta is sveiko pieno ir be jokiu chemikalu.

      • Beata Nicholson parašė:

        oooo prašau puiku papasakokite kaip ją gaminate miela Aneta?

        • Aneta parašė:

          As pradejau is drauges pasiemusi pora saukstu jau rugusio pieno ir ta rauga supilu i sviezu piena (nesvarbu ar du ar tris litrus sviezaus pieno). Visa tai palaikau puode kambario temp dvi paras ir gaunasi visas puodas rugusio pieno. Visa ta rauga reikia uzkaitinti bet neuzvirti, pamaisyti viska kartas nuo karto…pradeda formuotis varske kai raugas uzkaista. Labai svarbu neuzvirti tik kaitinti iki kol vos vos neverda 🙂 gaunasi per sausa jeigu perkaitini. Sugrisiu siek tiek, pries pradedant kaitinti rauga visada nugriebiu kokius 4 saukstus ir pasidedu i sadlytuva kitai savaitei (pradinis raugas bus) Esu pasisiuvusi dideli trikampio formos maisa is vadinamo merliuko 🙂 Per ji perpilu uzkaitusi rauga, varske pasilieka maise o vanduo i kriaukle ar puoda. Tiesa as prie savo maiso esu prisiuvusi du raistelius tai ta maisa uzkabinu ant spinteles rankenos su varske, po apacia puoda padedu ir leidziu varveti … Nereikia savo brangaus laiko gaisti laukiant kol gerai islases vanduo is varskes maiselio 🙂 Taip ir darau varske kas savaite,kai vanduo islasa maiselis lieka pilnas varskes. Dar tuo paciu ir balta suri uzspaudziu. Nusiemu kiek noriu varskes is maiselio ir palieku siek tiek maiselyje, dadedu kmynu, druskos pagal skoni ir visa tai uzspaudziu pjaustymo lenta su kokiu sunkesniu virtuviniu daiktu 🙂 o tiesa, pries uzspaudziant ivinioju ta maiseli merlini su varske viduje i svaru virtuvini ranksluostuka kad sugertu kas perisunkia uzspaudus. Vakare I saldytuva visa tai, ryte jau gallima isimti suri is to merliuko maiselio. Viskas! 🙂 Oi kad prirasiau, tikrai nesunku tik atrodo daug is mano surasymo.
          Jeigu neturi drauges kuri raugo gali duoti varskes galima ir be Jo. Turiu Armene drauge, jos mama nuejusi I parduotuve nusiperka pieno kur galiojimo data baigsis greitai ir ji supylusi I puoda laiko kambario temp kol visas pienas suruges buna, atrodo kaip kefyras kai surugsta. Tada visas procesas toks pat varskes kaitinimo.
          Sekmes, verta pabandyti tikrai nesuvargsite 🙂 nebent beskaitant Mano instrukcija 🙂

          • Beata Nicholson parašė:

            labai idomu, viskas įmanoma jei labai nori, tuoj turesite savo pieno cecha:))) ačiū kad pasidalinote apie varškės gamybą

          • kristina parašė:

            tris litrus sviezio pieno kaitini iki virimo, pries pradedant virti ispaudi puse citrinos, arba idedi nepilna sauksteli citrinos rugsteles, stai jum ir apie 600 gramu sviezios skanios varskes, pieno visose salyse tikrai rasit!

          • Zaneta parašė:

            Aš šviežia varške darau taip, pienas +jogurtas natūralus, kaitinti:)
            o visa kita kaip ir aukščiau merginos rašė:)

    • Neringa parašė:

      Laba diena. Norejau paklausti kur pilti ta alhogoli?

      • Lina parašė:

        Neringa, gana vėlokas tas atsakymas, bet alkoholis pilamas į tešlą prieš miltus. Stiprus alkoholis padeda neįsigerti aliejui į kepamus gaminius.

  5. Dovilė parašė:

    minkstos ir skanios 🙂

  6. Lina parašė:

    Biski nesupratau kaip su tais kiausiniais?Reikia trynius ideti i varske,o kiausini su cukrum??Tai kiek tu kiausiniu reikia 3ju ar 4iu?

  7. Jone parašė:

    Mano sese dare su idaru braskiu pacios skaniausios

  8. BEATAI parašė:

    Vakar žiūrėjau laidą,labai patiko.Įsijungiau atsitiktinai,o paskui negalėjau atitraukti akių.Beata nuostabiai veda laidas,be to labai fainuolė.Linkiu sėkmės !!!

  9. Alina parašė:

    Dariau ir as spurgytes sias. Skonis liuks. Visai seimynai patiko. Aciukas Beatai uz si recepteli 🙂

  10. Juste parašė:

    O kur alkoholis?

  11. love parašė:

    ar butinai reike alhoholio??????Biata

  12. Spurgos parašė:

    Be galo skanios gaunas, super

  13. jolanta parašė:

    man kazkodel varskes spuros kai idejau i alieju istezo ir pasidare kaip blynai

  14. edita parašė:

    man irgi pavyko kuo puikiausiai, o be to ir pagulejusios, nebuvo jos kietos…Super receptas!

  15. Emilija parašė:

    Aš kepu gal kokį aštuntą kartą, man labai skanu, nededu alkoholio. Dabar darau bet dvigubą porciją, nes šeima greit suvalgo, dar draugams duosiu paragauti, mokytojoms, aš tikrai siūlau pasidaryti neapsivilsite!!!!

    • kristina j. parašė:

      alkoholio galima ir nepilti,jis siaip yra skirtas kad maziau aliejaus pritrauktu .super spurgos ,labaj skanios siltos ir saltos 😉 aciu beatai,labai nuostabios laidos tavo 😉

  16. Sigita parašė:

    Labai skanios spurgytės. Sekantį kepimą darysi dvigubą porciją 🙂

  17. Asta parašė:

    Šiandien kepiau spurgius. Tikri minkštučiai – gardučiai:)

  18. inga parašė:

    ka tik pagaminau spurgas, tikrai labai skanios.naudojau grudeta varske, bet sumaliau ja su el.blenderiu ir varske gavosi kaip lietuviska.
    aciu uz skanu recepta!

  19. nepatogumas parašė:

    labas as norejau pasiteirauti kodel tavo recetus negali atsispausdinti nera tokios nuorodos spausdinti taip butu paprasciau tikiu ne tik man bet daugeliui

  20. Ernesta parašė:

    Man patinka jusu visi receptai kurie padarius mano virtuveje visi sako kad nuostabiai pagaminta ir praso sio recepto 🙂

  21. virėja parašė:

    kepiau pries kelias dienas siandien einu kepti patiko skanu!!!!

  22. skanumelis parašė:

    katik iskepiau, gavosi fantastisko skonio, o uztrukau vos kelias minutes…

  23. Gintarė parašė:

    LAbai skanios ir minkštos spurgelės, labai patiko jas formuoti tuo budu kaip rodėt su šaukštu 😀 Labai paprastas receptukas tik kept ir kept.. :))

  24. Paulius parašė:

    Sveiki kepiau tas spurgas viskas ok bet yra vine betda men jos is isores iskepa o viduje lieka puszali ka man daryti Beata, as bandziau ilgiau virti bet tada jo labai pasidaro kietos kiek laiko jas reikia vyrti ir kokio dydzio jas daryti. Patark.

  25. aaa parašė:

    Fantastiski spurgiai!!! Aciu nuostabiajai Beatai!!! 🙂

  26. EMA parašė:

    PUIKU SPURGOS SKANEUS

  27. EMA parašė:

    SPURGOS buvo skanes

  28. apie varske parašė:

    kokia reikia dėt varskia liesa ar pusriebe …. su Liesa varske visai nieko gavos bet geriau liesa , pusriebė ar riebi varskė ??

  29. rima parašė:

    o kaip iskepti tokias dideles dregnas varskes spurgas kaip parduotuvese?mazos man ne tokios skanios 🙁

  30. rima parašė:

    labas o gal zinai kaip iskepti tas didelias parduotuvines spurgas?

  31. Eva parašė:

    Gavosi dieviško skonio spurgytės

  32. ausra parašė:

    Super receptas! labai skanu

  33. giedre parašė:

    Sveiki, noreciau suzinoti kiek miltu reikia deti. Nejau visiems cia taip aisku?

  34. monika parašė:

    fantastiskos spurgos gavosi!

  35. Egle parašė:

    Labai skanios tikrai, tik man su tais saukstais gana sunkiai formuojasi, bet skonis atperka viska 🙂

  36. VI parašė:

    Super spurgytes, kepsiu ir kepsiu dabar :D, nes skonis tai nerealus. Aisku kai ka pakeiciau, pavyzdziui neturejau STIPRAUS ALKOHOLIO, tai idejau tiesiog vanilinio cukraus ir buvo labai labai gerai :). Nezinau kokio dydzio dare spurgytes Beata, bet as dariau kazkur 3 cm skersmens, tai vaizdas ir skonis man gavosi NEREALUS 🙂 (P.S. gal ir buciau dariusi didesnes, bet kazkada labai seniai seniai kepiau diiiiideeeleees spurgas, o isejo zaaaaalioss zalios spurgos :D), tai antra karta zalios teslos nenoredama valgyt, sikart kepiau daug mazesnes ir nepasigailejau :). Dar vienas dalykelis, idejau siek tiek daugiau miltu, tai maziau lipo prie ranku (nes as ir vel norejau, kad sikart spurgytes butu idealios, todel lipdziau jas rankomis), bet patikekit manimi, jos tikrai nesigavo kazkokios kietos (nors neaisku kaip bus, kai atves 🙂 ). Tai tiek, DIDELIS DIDELIS ACIU, BEATA, UZ RECEPTUKA 😀

  37. mano receptas IRENUTE parašė:

    seimininkes mielosios o kam pirkti varske jai ja galima pasigaminti paciai juk kiekvienos salies parduotuvese parsiduoda pienas ji nusiperki sakysim 4litrus ydedu 4saukstus grietines ismaisau ir pastatau puode ant virykles per nakty ,ryte jai dar pienas nesusitraukes yjungiu virykle ant 1 ir palaikau val.pienas surugsta ir isskiria isrugos apacioj tada visa sia mase ispilu antdurslioko pries tai y ji patiesus marlios ir palieku ramybes busenoi 1-1,5val kad issivarvetu va jums sviezutele skanutele varskyte,o jai dar paslegsite ja tai ir lietuviska suriuka pasidarysite!!!!SKANAUS

  38. mano receptas IRENUTE parašė:

    seimininkes mielosios o kam pirkti varske jai ja galima pasigaminti paciai juk kiekvienos salies parduotuvese parsiduoda pienas ji nusiperki sakysim 4litrus ydedu 4saukstus grietines ismaisau ir pastatau puode ant virykles per nakty ,ryte jai dar pienas nesusitraukes yjungiu virykle ant 1 ir palaikau val.pienas surugsta ir isskiria isrugos apacioj tada visa sia mase ispilu antdurslioko pries tai y ji patiesus marlios ir palieku ramybes busenoi 1-1,5val kad issivarvetu va jums sviezutele skanutele varskyte,o jai dar paslegsite ja tai ir lietuviska suriuka pasidarysite!!!!SKANAUS

  39. Bitė Maja parašė:

    Oi, mano močiutė kepė… Jau tokios nerealios!.. Visai neriebios!.. 😛

  40. varskes spurgos parašė:

    kepiau tika spurgytes,labai skanios :)neturejau vaniles tai vietoj jos itarkavau apelsino zieveles,liuks :).Iskepa jos gerai,visai nesukieteja tik reik daryti visai mazutes ir kepti 175 temperaturoj.Dekui Beata tau 🙂

  41. Arūnė parašė:

    Bandžiau ir aš daryti…pasaka ;)))

  42. Bernadeta parašė:

    Vietoj stipraus alkoholio įpyliau kokio turėjau – Vana Talin likerio. Skonis pasakiškas. Ačiū. Šio receptuko spurgytės pačios skaniausios.

  43. Vaiva parašė:

    Labai skanios spurgos! receptas paprastas, gaminimas taip pat.. Ilgai ieskojau gero varskes spurgu recepto 🙂 pagaliau radau!! beje, dariau su ricota.

  44. Inulka parašė:

    Labai patiko spurgos, proporcijos idealios, kitiems rekomendavau 🙂

  45. Skaiste parašė:

    Aciu Beata uz Recepta labai skaniai gavosi;)

  46. Robė parašė:

    O galima ir puode Spurgius virti ar reikia gilioje keptuvėje?

  47. Robė♥ parašė:

    Ir ar būtinai reikia alkoholio pilti???

  48. Robė parašė:

    Ir ar b ūtinai reikia alkoholio pilti?

  49. Niko parašė:

    Kaip čia su tais kiaušiniais? Recepte yra nurodyti trys kiaušiniai, o gamybos eiga skamba taip:
    „Varškę ištrinti su kiaušinio tryniais, kiaušiniu ir cukrumi. “
    Tai hm, kaip cia dabar elgtis su kiaušiniais?

  50. karolis tidekas parašė:

    as kepu spurgas bet neturiu cukrus pudros bet pasiemiau cukru ir susimaliau

  51. kristina parašė:

    o kazi kokios spurgos gautusi naudojant requeson arba ta vadinamaji fresh cheese kuri naudojai pseudo varskiniams blynams?

  52. Namu seimininke parašė:

    Sveiki, siuo metu kepu spurgytes. Kepam kartu su vyru: partija as dedu, partija jis… 😀 Pirmas mano kepimas spurgu. Manau kepsiu daznai. 🙂

    Tesla dariau is 3pakeliu varskes po 180g ir drasiai dejau 200g miltu. Tuomet minkstos spugos ir tesla ne per skysta. O tesla sukau aliejum suvilgytom rankom, nes pirma kart gaminant ir su saukstais nelabai manau ar man pavyktu (laidos nemaciau). I tesla ipyliau 2 saukstelius degtines ir sauksta amareto. Spurgytes gavosi visiskai neriebios viduje.

    Tai gi Beata turbut kaip dauguma as noriu tau padekoti uz puikia pirmaja patirti.

  53. Kristina parašė:

    MIELA BEATA o kur tas ALKOHOLIS man tamsuolei pasakyk 🙂 ( jei neparasysi tuoj pat isgersiu 😀 )

  54. Sandra parašė:

    Šiandien ir mes su sūneliu kepėme šias spurgytes.Gavosi super skanutės..:)Tik tam,kad nereiktų jų formuoti,tai aš paimu konditerinį švirkštą,pridedu į jį tešlos,nuimu antgalį ir tada spausdama po truputį tešlos į karštą aliejų,nupjaunu gražiai su peiliu. Gaunasi visos vienodos ir apvalios.Mmmm.. skanumėlis…:)

  55. Laimonas parašė:

    Nors Spurgos gavosi labai skanios ir puikios,bet buvo viena problema – kol jos vire puode, buvo jos dailiai apvalios ir pilnos, bet kai padejau ant virtuvinio popieriaus – staiga sukrito ir subliusko. Ka daryti ,kad to neatsitiktu vel? As naudojau ‘kvark’ – ganetinai homogenizuota ir skystoka varskes ‘sese’.

    • Karolina parašė:

      Gal jos nebuvo isvirusios kai isemei.
      Man pirma kara kai kepiau taip buvo, neisvirusias isemiau ir susmego, kitas kai viriau ilgiau paviriau ir buvo apvalios 🙂

  56. monika parašė:

    Perskaiciau Anetos is US komentara apie namines varskes gaminima- visoms kurios gyvena ne LT, ilgi gyvenimo metai anapus Atlanto ismoke ir mane imtis namines varskes gamybos- as darau truputi paprasciau nei Aneta- tiesiog pakaitinu ekologiska kefyra, skandinavijos salyse gyvenancioms – A-Fil puikiai tinka sitam reikalui. Taigi pakaitinu kefyra, su 3 saukstais cukraus, ir stikline 40% riebumo grietineles ( heavy whipped cream amerikoje). Pamazu kaitinant is kefyro issiskiria isrugos ir iskrenta varske. Ja paskui perkosiu per marle. Ir viskas! Girdejau kitos mano drauges tiesiog uzzsaldo kefyra ir atsildant varske atsidalina pati. Zodziu- paprasta ir labai gardu! Varske labai svelni iseina. Puikiai tinka ir blyneliams ir varskinems spurgytems!

  57. Karolina parašė:

    Nerealios spurgytes, megstame visa seima o ypac dukryte. Jas dar iskeptas pasiskaninu uogiene arba kondensuotu pienu ir pasaka koks nuostabus skonis 🙂

  58. Airija parašė:

    Gaminau spurgas pagal si recepta,mazesnes negu puse sauksto dydzio ir man pilnai neiskepe,nors virsus jau atrodo gerai paskrudes,ant gerai ikaitinto aliejaus nedideles ugnies,beto neparasyta kada pilti alkoholio i tesla:)

  59. Tina parašė:

    Tadam!!! Ir man pagaliau pavyko iškepti spurgas (iki šiol gamindavau pagal kitus receptus). Super greit ir paprasta, o skonis nuostabus. Ačiū už receptuką.

  60. jovita parašė:

    netiketai/greitai/skaniai gavosi 🙂 tik alieju maisiau alyvuogiu su saulegrazu… ir viska dejau is akies – pagal tavo gaires 🙂 ha ha „pasmerktas sekmei“ tas tavo receptas:)

  61. Simona parašė:

    nerealios.. varškės debesėliai :).. su dukra vietoj pietų pavalgėm :D.. skanumėlis!!

  62. Agnė parašė:

    Super receptas! Nesitikejau, kad taip puikiai ir skaniai jos gaunasi 🙂 visko tiek kiek reikia! Nuostabu!

  63. Egle parašė:

    O kam tuos miltus sijoti?

  64. PunagePotato parašė:

    Super spurgytės!!!

  65. PunagePotato parašė:

    super!

  66. Inga parašė:

    Aciu…tikrai skaniai gavos…su namine varskyte ( uzsieny gyvenant tai tikras liuksas)

  67. Vilma parašė:

    Super spurgos gavosi!!! Aciu Beata 🙂
    O ir atvesusios – minkstuteles! 😉
    Uhhh, kaip skanuuuuu …mmmmm

  68. karolina parašė:

    Man irgi pavyko labai skanios

  69. Inga parašė:

    Labai skanios spurgytės, visa šeima valgė pirštus apsilaižydami!!! 🙂 Ačiū!:)

  70. inga parašė:

    aciu uz gera,skaniu spurgyciu recepta!!!!

  71. kukulis parašė:

    kai kurios klausia-kiek kiausiniu 4 ar 3 ? tigi parasyta kiek……… 😉 na bandysim kepti…

  72. ramunas parašė:

    o alkoholis, ji isgerti ar kaip ?:)

  73. Egle parašė:

    Aciu uz nuostabu recepta!

  74. Indre parašė:

    Norėjau paklausti, ar tinka iš šios tešlos kepti žiedo formo (houmerio) spurgas? 🙂

  75. Elena parašė:

    Man gavosi riebios – iš pradžių buvo taip pat kaip kai kurioms – išėmus susmego. Tada tiesiog įdėjau daugiau miltų, kad tešla būtų kietesnė, tai laikėsi gerai. Bet aliejus net varva. Norėtųsi, kad būtų sausesnės, nes max. tegaliu 2 suvalgyti :-(. Vietoj kepimo miltelių dėjau sodos (užgesinau actu), ar galėjo tai turėti įtakos?

    • Beata Nicholson parašė:

      riebumui turėjo įtakos riebalų temperatūra, jei jums patinka kietesnės tai dėkite daugiau miltų ir formuokite rankomis,
      Sodą yra stipresnė nei kepimo milteliai todėl dar labiau išpučia spurgas…

  76. Dovile parašė:

    O mes varske darome is naminio šviežio pieno:) kuri pamelžus karvutes paliekame siltoje patalpoje ir laukiame kol surugsta. Gauta rugpieni kaitiname ant viryklės tol kol atsiskiria išrūgos, tada pilame i kiaurasamti ir štai varskė paruošta! Ir nereikia jokio raugo:)

  77. kamile ir gabriele parašė:

    ar privaloma dieti alkoholi?

  78. Pedro parašė:

    kiek laiko kepti?
    kur deti alkoholi?
    kaip elgtis su miltais kiek ju deti?

  79. Ieva parašė:

    Spurgytės gavosi skanios, vaikučiai nepasitraukė nuo lėkštės net nespėjau kepti 😉 Tačiau kažkodėl man jos gavosi nekorėtos.

  80. as parašė:

    kiek deti miltu?

  81. Jurgita parašė:

    Norėjau paklausti Beata gal galite patarti. Kol kepiau viskas buvo gerai išsiputė tokios gražios .O kai jas išėmiau, subliuško kaip sprogęs oro balionas 🙁 Ką padariau ne taip?

  82. Lina parašė:

    Na tai pirmas iš n Beatos išbandytų receptų,, kai rezultatas nuliūdino, t.y. nesigavo taip kaip turi būt. Atrodo dariau viską, kaip parašyta, nedėjau tik degtinės. Spurgytės kol kepė atrodė tobulos, pasipūtę, beveik apvalios, nors formamau su šauksteliais, o vos tik išimdavau iš riebalų akyse pradėdavo trauktis kol tapdavo panašios į džiovintą slyvą tiek dydžiu tiek išvaizda 🙂 Skonis visai nieko, kol šiltos. Bet kodėl toks fiasko su išvaizda? 🙂 Riebalų karštumą irgi bandžiau reguliuot, kiek tai įmanoma su mano virykle. Vėliau miltų pridėjau daugiau – nepasitaisė… :/

    • Beata Nicholson parašė:

      Oj kaip gaila Lina, kad taip kaip sakote fiasko jums įvyko. Čia tikrai kaltas per karštas aliejus…ir žinoma, tešla neturi per skysta. Gal kitą kartą pavyks. Sekmės Lina.

  83. jurgita parašė:

    ka tik iskepiau,labai gerai gavosi,purios,minkstos 🙂

  84. Vita parašė:

    Varske galima pasigaminti taip.
    Nusiperki kuo riebesnio kefyro, naudoju 7% ir ta maiseli imetu i saldymo kamera. Tada dedi susaldyta kefyro gabala i kiaurasamti, isklota labai tankia medziaga, apacioje puodas skysciui ir palieki iki vakaro, kol viskas isvarva ir ant medziagos lieka lyg pertrinta varskyte.
    Galima ir i 1 litra riebesnio pieno idejus grietines arba naturalaus jogurto, ar kefyro, palaukti kol surugs . O tada irgi uzsaldai ir ta pati darai, kaip su kefyru.

  85. Justina parašė:

    Puikios spurgytės gavosi, nors pirmąkart gyvenime kepiau 🙂 ir ypatingai pasiteisino metodas nekišant rankų į tešlą, o naudojant šaukštus 🙂 šiandien vėl kepsiu ir nešiuos į svečius!

  86. Saulius parašė:

    Sveiki, pirmą kartą viską dariau pagal receptą, spurgos gavosi puikios. Kadangi šiandien turėjau 500 g varškės, nusprendžiau paeksmerentuoti, į varškę dėjau 1 kiaušinį, apie 120 g miltų, šaukštelį kepimo miltelių, druskos ir cukraus iš akies, pagal skonį. Tešla gavosi pakankamai stangri, todėl spurgas laisvai galėjau formuoti rankomis, gatavos spurgos buvo pakankamai purios ir skanios.

  87. Laura parašė:

    Nustebau,kaip greitai pasigamino tesla.. Del tokio paprastumo pradejaumanyti, kad spurgos bus varskecio skonio arba siaip, kad kazkas cia negerai :)) Tik iskepusi ir paragavusi supratau, kad radau tobula recepta – lengvai ir greitai gaunamas sedevras – dievisko skonio spurgiukai!! ACIU uz recepta!! :)))

  88. Lu parašė:

    kepiau pirma karta gavosi tobulos. Antra karta idejau kokoso drozliu ir sukrito kai pastovejo keleta minuciu :/ nors skonis geras

  89. Izabelė parašė:

    O alkoholi butina dėt ? 😀

  90. Skaiste parašė:

    O varske pakeitus varskes kremu spurgytes nenukentes?

  91. spurga parašė:

    mmm skanu acu beta

  92. Darija parašė:

    Labai gardžios spurgos gavosi!Viskas puikiai pavyko! 🙂 Ačiū už receptą!

  93. Milda parašė:

    Aciu uz recepta – pacios skaniausios spurgos gavosi! Visi draugai prase recepo savo panom perduoti. Pasaka kokios lengvos ir kokios skanios…

  94. Renata parašė:

    Labas Beata,noriu paklausti,kur ta alkoholi pilti?
    Renata

  95. Aukse parašė:

    sveika,kepiau sias spurgytes ir gavosi labai skanios 🙂 dariau mazytes,kad vidus butu tikrai iskepes ir rutuliojau jas rankomis… isejo gana nemazai spurgyciu.
    aciu uz puiku recepta!

  96. Neringa parašė:

    SUPER SKANIOS☺☺

  97. Ingrida parašė:

    Laba rytas kepiau jūsų spurgos receptas labai geras.pirmą kartą gavosi labai gražios visus kitus kartus kažkodėl išėmus į lėkštę subliūkšta.ką aš ne taip darau?

  98. Justina parašė:

    Labai geras ir paprastas receptas!

  99. Marijana parašė:

    Laba diena norejau paklausti o kokia geriausia deti varškę?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.