8241
Beatos virtuvė

Trys vasaros užkandžiai

(0)
Reikės:
  • daržovių lazdelėms:
  • mėgstamų daržovių (salierų stiebų, morkų, žirnių ankščių, cukinijų...)
  • Užtepėlės – lydyto sūrio ir varškės su žalumynais
  • riešutams:
  • 200 g įvairių riešutų (žemės, lazdynų, migdolų, anakardžių)
  • 1 šaukšto sviesto
  • 3 šaukštų rudojo cukraus
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • žiupsnio maltos uoginės paprikos
  • 1,5 šaukšto medaus
  • 1 šaukštelio druskos
  • apie 100 g sūrių šiaudelių (lazdelių)
  • vėrinukams:
  • 280–300 g mažų mocarelos rutuliukų (bocconcini)
  • 100 g vyšninių pomidorų
  • po saujelę šilauogių, braškių, vynuogių, aviečių

Savaitgalis jau čia pat, todėl keletas idėjų, jei jų trūksta, vasaros iškylų užkandžiams, kai norisi užkrimst..

Daržovių lazdelės su sūreliais

Eiga: Daržoves nuskutame, supjaustome šiaudeliais, dažome į užtepėlę.

Skrudinti riešutai

Gaminame: riešutus paskrudiname keptuvėje arba 10 minučių iki 180 oC įkaitintoje orkaitėje. Vis pamaišome.

Nedidelėje keptuvėje ištirpiname sviestą. Dubenyje sumaišome tirpintą sviestą, cukrų, prieskonius ir medų. Suberiame į dubenį paskrudusius riešutus, įberiame druskos ir gerai sumaišome, kad riešutai tolygiai pasidengtų sviesto ir medaus mase.

Skardą išklojame kepimo popieriumi ir paskleidžiame riešutus. Šauname į orkaitę, paskrudiname apie 15–20 minučių vis pamaišydami. Išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti. Sūrias lazdeles sulaužome perpus ir sumaišome su riešutais. Gerai išsilaiko apie savaitę sandariame inde.

Mocarelos, daržovių ir uogų vėrinukai

Eiga: visus ingredientus pakaitomis suveriame ant iešmelių ir skanaujame!

Šio recepto produktų krepšelį rasite čia.

 

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.