Savaitgalis jau čia pat, todėl keletas idėjų, jei jų trūksta. Vasaros iškylų užkandžiai, kai norisi užkrimst..
Daržovių lazdelės su sūreliais
Eiga: Daržoves nuskutame, supjaustome šiaudeliais, dažome į užtepėlę.
Skrudinti riešutai
Gaminame: riešutus paskrudiname keptuvėje arba 10 minučių iki 180 oC įkaitintoje orkaitėje. Vis pamaišome.
Nedidelėje keptuvėje ištirpiname sviestą. Dubenyje sumaišome tirpintą sviestą, cukrų, prieskonius ir medų. Suberiame į dubenį paskrudusius riešutus, įberiame druskos ir gerai sumaišome, kad riešutai tolygiai pasidengtų sviesto ir medaus mase.
Skardą išklojame kepimo popieriumi ir paskleidžiame riešutus. Šauname į orkaitę, paskrudiname apie 15–20 minučių vis pamaišydami. Išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti. Sūrias lazdeles sulaužome perpus ir sumaišome su riešutais. Gerai išsilaiko apie savaitę sandariame inde.
Mocarelos, daržovių ir uogų vėrinukai
Eiga: visus ingredientus pakaitomis suveriame ant iešmelių ir skanaujame!