8241
Beatos virtuvė

Truputį rytietiškos morkų salotos

(10)

O jau šitos salotos tai ‘turbo’ galėčiau sakyti, jog yra. Tokios gaivios nuo mėtų, pilnos skonio, prieskonių ir saldumo, ir traškumo ir aštrumo šiek tiek. Apsivalgymas. Patinka visiems.

Print Friendly
Reikės:
  • 1 šaukšto kumino sėklų
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 1 šaukšto medaus
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • ½ šaukštelio uoginės paprikos miltelių
  • 3 morkų
  • 1 skardinės (400 g) avinžirnių
  • 100 g džiovintų abrikosų ar razinų
  • 20 g šviežių mėtų
  • 10 g kalendros lapelių
  • 50 -70 g migdolų skiedrelių

Abrikosus perplaukite ir palikite vandenyje, kad truputį suminkštėtų. Migdolų skiedreles paskrudinkite keptuvėje, kol gražiai pageltonuos. Atidėkite.

Keptuvėje paskrudinkite kumino sėklas, kol paskleis aromatą. Tada sutrinkite sėklas grūstuve. Giliame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, medų ir kumino miltelius. Įberkite druskos ir uoginės paprikos ir viską gerai išplakite. Jei norite aštriau, berkite daugiau uoginės paprikos. Atidėkite.

Morkas smulkiai sutarkuokite, nuo avinžirnių nupilkite skystį ir suberkite į salotų dubenį. Mėtas ir kalendras smulkiai supjaustykite. Tada suberkite pjaustytus žalumynus prie morkų bei avinžirnių. Nusausinkite abrikosus ir supjaustykite mažais gabalėliais. Galiausiai suberkite migdolų skiedreles. Užpilkite padažo ir gerai išmaišykite. Patiekite tuoj pat arba dėkite į šaldytuvą (tik tada neberkite migdolų skiedrelių).

Skanaus!!

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (10)
Komentarai
  1. Saule parašė:

    „Nuo avinžirnių nupilkite skystį“. Nera parasyta, ka anksciau su jais daryt – virti, mirkyti? Kiek laiko? 🙂

  2. Miglė parašė:

    Na parašyta nupilti ir berti į dubenį, juk akivaizdu, kad kalbama apie konservuotus.

  3. kristina parašė:

    reikia: 1 skardinės (400 g) avinžirnių 🙂 juos tiesiog reikia nusipirkti 😀

  4. Jovita parašė:

    Super salotos! Kuminas labai gera skoni isgauna
    .. Aciu tau Beta uz nuostabius receptus!

  5. Goda parašė:

    Labai skanu ir labai socios. Puikiai tinka net pusryciams! 🙂

  6. Rūta parašė:

    Nuostabios salotos, labai patiko visai šeimai! Ačiū 🙂

  7. Egle parašė:

    Labai skanios salotos 🙂 Aciu uz ideja!!

  8. Rugilė parašė:

    Noriu pasiteirauti, tie avinžirniai skardinėje, jie yra lygiai tokie patys, kaip namie virti ar kitokia jų tekstūra?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.