Spausdinti

Tokie sumuštiniai-suvožtiniai labai tinka ilgais žiemiškais vakarais, kai net pats nežinai, ko norisi, bet būtinai – sočiai, arba kai netikėtai paplepėti užsuka kaimynė. Sūrį galite keisti pagal nuotaiką ar šaldytuvo turinį, o spanguolių uogienės gal dar liko nuo Kalėdų? Tai kartu ir sūrus, ir saldus skanumynas su garstyčių rūgštele ir rozmarinų aromatu.

Taigi duoną paskrudiname orkaitėje ar skrudintuve (mano namuose visada šiam reikalui budi sumuštinių duona su sėklomis „Beatos virtuvė„).

IMG_0402

Trijų sūrių suvožtinis

0
komentarai
8
Porcijos
4 asm.

Reikės:

8 riekių sumuštinių duonos su sėklomis „Beatos virtuvė“
5–6 riekelių varškės sūrio
apie 50 g bri sūrio
apie 50 g tarkuoto fermentinio sūrio
4 šaukštų spanguolių uogienės
4 šaukštų grūdėtųjų Dižono garstyčių
2 saujelės špinatų lapų (tinka ir šaldyti)
kelių susmulkintų rozmarinų šakelių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Ant vienos duonos riekės užtepame spanguolių uogienės, ant kitos – garstyčių, apibarstome rozmarinais.

2

Ant vienos sumuštinio dalies klojame bri sūrio juosteles, patrupiname varškės sūrio, užberiame saujelę fermentinio sūrio, vainikuojame keliais špinatų lapais (jei špinatai šaldyti, prieš vartodami juos nuplikome karštu vandeniu).Abi duonos riekes suglaudžiame ir suspaudžiame, 10 minučių pašauname į iki 190 °C įkaitintą orkaitę arba abi suvožtinio puses pašildome keptuvėje be riebalų. Prieš patiekdami sumuštinius perpjauname įstrižai.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai viliojančiai atrodo nuotraukoje (namuose ant sienos kabo Beatos šeimos kalendorius), bet truputėlį prisibijau spanguolių uogienės ir garstyčių dueto??? ar be uogienės viską kardinaliai išderinsim suvožtinį??

  2. Vykome su draugėm į vyno degustaciją, kelionėje vaišinau šiais suvožtiniais 😉 abejingų neliko, vienbalsiai nutarėme: labai skanus netradicinis suvožtinis, puikiai viskas dera pagal originalų receptą, nieko nedrįsčiau ir nerekomenduočiau keisti.

  3. Puikiai įsipaišo uogienė, tik aš naudojau serbentų 🙂 O kitą kartą dėjau keptos vištienos, tai tikras apsivalgymas 😀

  4. Net man, nemegstanciai nei pelesiniu suriu, nei garstyciu, buvo labai skanu ! Susigundziau pabandyti, nes dar nuo pernai Kaledu turiu spanguoliu pagardo ir sugunde grazi nuotrauka Suvoztiniai bus gaminami dar ne karta 😉

  5. Labai geras sumuštinis, spanguolių ir garstyčių derinys nerealus, o labiausiai nustebino – kaip čia tinka varškės sūris.

Rašyti komentarą