Spausdinti

Oi mielas draugas majonezas, vos ne kiekvienas laikom jo stiklainėlį apypilnį šaldytuve. Tik nesu tikra, ar kiekviena šeimininkė žino, kad jei namie baigėsi ir sviestas, ir aliejus, ne bėda – skaniausius sausainius viens du galima išsikepti ir su majonezu. O dar jei kepsite su mėgstama uogiene, tai išvis bus visas jaukumo paradas.

Traškūs sausainiai su uogiene

0
15
Porcijos
2 asm.

Reikės:

6–7 kupinų šaukštų majonezo
250 g kvietinių miltų
60 g cukraus
žiupsnio druskos
žiupsnio kmynų ar aguonų
mėgstamos uogienės
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Miltus sumaišome su cukrumi ir druska, sudedame 6-7 kupinus šaukštus majonezo, suberiame kmynus, juos galima ir sutrinti trintuve, kad geriau įsimaišytų į tešlą (jei nemėgstate kmynų, keiskite juos aguonomis) ir suminkome tešlą.

2

Rankomis suformuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus, dedame juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, sausainio centre nykščiu įspaudžiame duobutę ir joje įkurdiname uogienę.

3

Kepame karštoje 180 ºC orkaitėje apie 15–20 minučių, kol vos vos paruduoja, neperkepame. Paliekame visiškai atvėsti. Kai ragausite, net negalėsite patikėti, kad taip paprastai galima iškepti TOKIUS skanius naminius sausainiukus.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. O galima/ įmanoma šiuos sausainius kept ne su kvietiniais, o su avižiniais arba kokiais kukurūzų miltais?

  2. Tikrai nesitikėjau, kad tokie sausainiukai išeis – skanūs, traškūs ir visai nesijaučia to į juos sudėto majonezo. Ačiū 🙂

  3. Visiškas fiasko man su tais sausainiais. Riebalai tekėjo upeliais, skonis – majonezo. Dariau tiksliai pagal receptą. Gal koks slaptas ingredientas ten pamirštas? Gaila gero majonezo

  4. Na man irgi nepavyko, bet as dariau su Hellmans tai labai jaucias majonezo skonis, ir galiausiai kazkokie jie nedakepe nesuprantu, trupa rankose.. 🙁 Reeikes ieskoti obeliu majonezo 😉

  5. Nepavyko, gal naudojau per gerą majonezą :))) labai jautėsi jo skonis, o sausainukams atvėsus, riebalai tiesiog sunkėsi iš jų… net senelis nevalgė (kuris šiaip jau viską valgo :))))) )

Rašyti komentarą