8241
Beatos virtuvė

Traškios bei gaivios obuolių ir salierų salotos su rūgštynių padažu

(1)
Reikės:
  • Poros saujų mėgiamų salotų lapų, labiau tiks švelnesni
  • 1 saliero (arba rabarbaro) lapkočio
  • 1 obuolio
  • 50 g kietojo sūrio (pasirinktinai)
  • 50g smulkių kruopų kaip kynva (pasirinktinai)
  • pusės citrinos sulčių
  • 2-3 šaukštų grietinės
  • 80-90 g rūgštynių
  • 3-4 ridikėliai
  • druskos
  • 1 šaukštelio garstyčių

Na štai tokie pietūs ar vakarienė man labai patinka. Toks gaivumas užburia, o dar ir kynva kruopos su savo maistingumu tikrai padeda geriau jaustis. Valgai ir jauti, kad darai naudą sau ir savo organizmui. O tada jau ir kūnas padėkoja tau už lengvą, neapsunkinančią vakarienę ar pietus. Jei jau nebėra ridikėlių, tai galite ir papriką panaudoti, o jei rūgštynių taip pat nebeliko, tai tada dėkite špinatų ar rukolos lapus ir šliūkštelkite truputėlį acto į padažą. Ir viskas, puolame gaminti.

Salotų lapus dedame į dubenį. Jei didesni, pasmulkiname. Saliero lapkotį supjaustome plonais griežinėliais. Dedame į dubenį su salotomis. Ten pat dedame griežinėliais pjaustytus ridikėlius. Obuolį supjaustome skiltelėmis ir pašlakstome citrinos sultimis, kad nepajuoduotų. Dedame į dubenį su salotomis bei salieru. Išmaišome. Jei norėtume sotesnių salotų, įdėkite kietoje sūrio drožlių ir/ar virtų smulkių kruopų.

 

Padažui į maisto kombainą sudedame nuplautus rūgštynių lapelius, grietinę ir šiek tiek druskos. Jei norėtumėte „stipresnio“, aitresnio padažo, galite įdėti šiek tiek garstyčių, tačiau rūgštynių aitrumo tikrai pakanka. Viską sutriname į vientisą padažą.Viskas, gardiname salotas padažu ir ragaujame! Tikra vasara lėkštėje!!!

IMG_2586

Print Friendly

Komentarai
  1. Maya parašė:

    Man jau vien todėl šios salotos skanios, kad jos traškios. Aišku ir rūgštynių padažas labai prideda daug pliusų.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.