Net ir didžiausius rimtuolius suaugusius pyragėliai vienu smūgiu bloškia į vaikystę. Bet yra ir tokių (mano draugė geriausia, skeptikė): nesuprantu, ko jie čia išprotėję dėl tų cupcakes? Man tai neskanu…Tai tiems nemėgstantiems – kokosinė alternayva.
Kaip paruošti:
1. Sutrupiname į dubenį sausainius.
2. Pridedame saujelę kokoso drožlių.
3. Išlydome sviestą kartu su kondensuotu pienu.
4. Supilame sviestą su pienu ant sausainių ir viską sumaišome.
5. Dedame masę į šaldytuvą pravėsti.
6. Iš šaltos masės rankomis formuojame rutuliukus ir pavoliojame kokoso drožlėse.
Labai tinkamas variantas vaikiškiems pasibuvimams, ir apskritai – gaminimui su vaikais… Svarbiausia nieko neišmesti ir net niekam neįdomius sausainius atgaivinti antram gyvenimui… Dariau juos norėdama sunaudoti visokius sausainių likučius… Beveik namų gamybos Rafaelo tiems, kas nemėgsta cupcakes :))
O kiek maždaug laiko laikyti šaldytuve?
Labai labai skanūs…
kokius sausainius naudoti?
Ar didele porcija gausis? Ir kiek laiko laikyti saldytuve?
O kas, jeigu vietoj kondensuoto pieno įdėčiau rududu? 🙂
labai skanu! aš panašiai darydavau, tik į vidų dėdavau banano gabaliuką ir naudodavau rududu.
Kiek laiko reikia laikyti šaldytuve?
ir jau galutinį variantą galima laikyti kambario temperatūroje ar ir toliau geriau šaldytuve?
receptas analogiskas baltam tinginiui 🙂 tik vietoj kokoso ten dedasi aguonos ir rutuliuku nedaro, o visa mase atvesina 🙂
Gavosi puikiai! Greitai isnyko nuo stalo! Gaminsiu dar!
Pameginau kiek paekperimentuoti ir kelis rutuliukus padariau su saldytom vysniom viduje. Buvo siurprizas sveciams. 🙂
O ar gali kondensuotą pieną pakeisti į rududu?:)
Noreciau taip pat paklausti jau klausto (kito zmogaus), bet neatsakyto klausimo.: Ar didele porcija siu rutuliuku gausis?? 🙂
kiek turi sverti kondensuoto pieno skardine??
O gal galima idėti rududu, nei kondensuoto pieno, nes nuo kondensuoto pieno nemanau, kad gausis rudi rutuliukai ?
Labai skanūs rutuliukai. Viskas gavosi is pirmo karto. Labai geras receptas. Ačiū Beata už šį receptą. 🙂
Kiek laiko šaldytuve laikyti? Užteks 20min.?
Ar labai smulkiai reikia sutrupinti sausainius?