8241
Beatos virtuvė

Tinginys

(106)
Reikės:
  • 350-400 g įvairių sausainių
  • 1 indelio karamelės
  • 80 g sviesto
  • 100 g juodo šokolado
  • 50 g pieninio šokolado

 

Sausainius susmulkinti, kai kuriuos iki  trupinių su didesniais gabaliukais. Puode ištirpinti sviestą, šokoladą ir karamelę, viską dėti į puodą vienu metu ir kaitinti ant nedidelės ugnies, kol keletą kartų pamaišius pasidarys vientisa masė. Ji kartais gali atsiskirti – riebalai sau, saldžioji masė sau, tai tiesiog aktyviau pamaišykite viską. Ištirpusią saldžią masę užpilkite ant trupinių, sumaišykite, dėkite į sviestiniu popieriumi arba maistine plėvele ištiestą indą ir suberkite visus trupinius, dėkite į šaldytuvą kol sustings.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (150 balsai, vidurkis: 4,23 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (106)
Komentarai
  1. Pasaka parašė:

    Daug kartu bandem daryti tingini, bet tik pagal si recepta jis isejo pasakiskai skaunus! 🙂

  2. :) parašė:

    o kokia turi buti ta karamele? 🙂 rududu netinka? 🙂

  3. Donata parašė:

    Idomu ar tiktu kondencuotas pienas, vietoj karameles ?

  4. Daiva parašė:

    Ne kondecuotas, o kondensuotas 😛 Ir aisku, kad tiktu, juk tai klasikinis tinginio receptas.

  5. ? parašė:

    kiek laiko stingsta?

  6. Eglle parašė:

    Dar nesu gaminus tinginio su sokoladu,visada naudoju kakava.Taip pat dedu tik vienos rusies sausainiu.Butinai reiks isbandyti si nauja receptuka. 🙂

  7. Šarūnė parašė:

    labai patiko sis receptukas,butinai siandien pasigaminsiu 🙂

  8. Karamelė tinginiui parašė:

    Sveiki, sakykit o ta karamelė tinginiui, kur jos gauti? Ar tai gali buti pvz Rududu ?

  9. Karamelė tinginiui parašė:

    Oi atsiprasau nepastabejau kad jau atsakyta del karameles 🙂 butinai isbandysiu

  10. dar vaisiu parašė:

    O dar imetus dziovintu abrikosu, slyvu ir lazdyno riesutu…. Reikes siandien pasimakaloti …

  11. Birute parašė:

    Nuo vaikystes megstamas skanestas- ir mano, ir sunaus bei jo draugu. Kadangi vaikai labai issitepliodavo, as nuo vaiku vaikystes tingini suspaudziu tarp dvieju plonu nesaldziu vafliu lakstu (JAV yra lenku paduotuvese ir dabar) ir tada pjaustau rombais. Smagu paimti i ranka, neteplu. Dar dedu dziovintu spanguoliu, smulkintu riesutu, sviesiu razinu ar smulkintu dziovintu slyvu. Ir kiekviena karta kitoks skonis .
    Aciu, Beata, priminei, vel darysiu kada.
    Gal kur nors internete galima pamatyti pacios laida? Mielu noru pasiziureciau 🙂

    • jura parašė:

      labai skanu.dariau jau pora kartu,tikrai siulau isbandyti.dariau su rududu kondensuotu pienu,nerealu.tik cia gal ne tinginys,o kaip ir Beata sako tinginio pusbrolis.aciu Beatai,dabar visada ziuriu jos laidas

    • meda parašė:

      taip galima tv3play.

  12. Dovilė parašė:

    Labai skaniai gawos ,ir labai saldus 🙂

  13. Ieva parašė:

    Dieviško skonio tinginys gavosi 🙂 Pabandykite prie gaidelio ir avižinių sausainių dar įdėti digestive sausainių. Dar skaniau gaunasi 😉
    O laidą galiu žiūrėti kelis kartus 🙂 labai geros emocijos užplūsta 🙂 Sėkmės 🙂

  14. kriste parašė:

    Na ka ir as sestadieni isbandziau si tingini 🙂 SUPER! Ziauriai skanu su aviziniais sausainiais 🙂 Tik dejau as kakava, o ne sokolada, nes man jau but buve per saldu.Saunuole, Beata !!Sekmes tau 😉

    Birute, va cia galima paziuret :
    http://www.tv3play.lt/program/beatosvirtuve

  15. Egluze parašė:

    O Anglijoj ar yra reikiamos karameles pirkti?

  16. Dovilė parašė:

    Kada ykelsite trupininio pyrago recepta ?

  17. Niam niam parašė:

    Na, man patinka naujovės ir nors ilgus metus gaminau klasikinį Tinginį, tačiau tikrai nepatingėsiu ir šio išbandyti. Nujaučiu, kad bus neįprastai skanu ir naujoviška. 🙂

  18. Paprastas tinginys parašė:

    As darau dar paprastesni tingini,gaunasi super: 2 pakuciai paprastus sausainiu, 2 pakuciai sokoladiniu, 1 indelis kondensuoto pieno, 200 gr 75-80% riebumo sviesto. Sausainius sutrupinam, sviesta islydom i ji suberiam sausainius, supilam kondensuota piena ir vska maisydami pakaitinam kokia pora minuciu. Visai lengvas ir neblogas receptukas.Skanaus:)

    • as parašė:

      dariau ka tik paprasta tingini,gavosi fantastiskai ir su paprastu kondensuotu pienu,puikiai sustingo.Tik as dar idejau stambiai smulkintu riesutu keliu rusiu bei razinu…niam niam 🙂

  19. Tinginys parašė:

    Darėm su paprtastu kondencuotu pienu ,bet tačiau rezultatas buvo toks ,kad per naktį palaikėm šaldytuve ,bet vis tiek nesustingo 🙁

    • Beata Nicholson parašė:

      Su paprastu ir nesustings…del cukraus konsistencijos ir del to kad per daug vandens…kita karta kondensuota isvirkite…arba nusipirkite rududu…

      • Inga Akted parašė:

        o kiek laiko virti kondensuota piena, kad sustingtu? 🙂 visad darydavau su nevirtu kondensuotu, tai niekad nesistingdavo, dabar zinau kodel 😀

        • Beata Nicholson parašė:

          ai pasidarys klampokas, ir tirštokas

          • Taiaš parašė:

            Čia jau greičiausiai prisisvilins puodą. Geriau su visu indeliu dėt ir virt vandenyje kelias valandas. Svarbiausia – nepamiršt, kas vyksta virtuvėje ir išgaravusį vandenį vis papildyt. Nes jei pamiršit – skardinė sprogs ir oi-oi-oi, kiek valymo virtuvėje bus.
            Kažkada tąip darydavom, bet kai atsirado rududu – nebematau prasmės tiek gadint elektrą.
            Beje, tikrasis klasikinis (mano galva) tinginio receptas – su virtu šokoladiniu kremu. Manajam receptui – ne mažiau 60 metų.

  20. rugisss90 parašė:

    Ar butinai juodo sokolado ?

  21. rugisss90 parašė:

    super labai skanu 🙂

  22. love parašė:

    ar butinai reike to juodojao sokolado??

  23. Princese00 parašė:

    Dar pati niekad ne esu dariusi tinginio, bet man tikrai patinka daryti valgi.Nors man 11 metu, bet man labai patinka gaminti valgi…Mano mama sako, kad as tam dar per jauna, bet as vistiek gaminu…:)

  24. Princese00 parašė:

    As kiek viena Beatos laida ziuriu esu gal 2 laidas praleidus, bet daugiau ne.Turiu IKI receptu knyga.Ja gavau per Kaledas.

  25. Super parašė:

    Labas Beata,

    Galiu pasakyt, kad dariau tinginy, pagal Jūsų knygos receptą.
    Pasaka, net mano vaikas, kuris nevalgo nieko, ko nepažista, valgė apsilaižydamas.
    Kitą kartą darysiu šitą variantą

    Ačiū Jums už Jūsų receptus ir gerą nuotaiką

    • Sonata parašė:

      O jūs dėjote Rududu ar kondensuotą pieną (neišvirtą) ? Knygoje nenurodoma ar jis turi būti išvirtas, rašoma vienas indelis sutirštinto pieno. Tik čia atradau kad reikia dėti rududu arba išsivirti kondensuotą.
      Miela Beata, labai džiugu, kad ruošiatės leisti naują knygą, todėl patarimas ir prašymas būtų, kad įdėtume daugiau pačio gaminimo proceso nuotraukų, kaip pvz tiramisu, tada viskas aišku ir gerai gaunasi, nes aš įdėjau paprastą kondensuotą pieną ir nesustingo tinginys net ir laikomas šaldiklyje 🙁

  26. tinginys parašė:

    Ar tiktų šis receptas mokyklos “Kaziuko mugei“????????? 🙂

  27. tinginys parašė:

    nerealus tinginys toks skanus kai as pagaminau tai atrode rojus 😀 super,super ir dar karta super!!!!!

  28. Gabriele parašė:

    Pasakiskas skonis isejo! Ir sustingo labai gerai ir graziai. Nuo sio karto darysiu tik tai pagal si recepteli:) Aciu labai

  29. Deimante parašė:

    Reiks butinai pamegint,kiek paskaiciau is komentaru,tai labai skanus gavosi 😛

  30. Viktorija parašė:

    O kaip išvirti tą kondensuotą pieną? Kiek laiko virti? Nes nusipirkau kondensuotą pieną, o ne Rududu ir tik dabar paskaičiau. Jei galite, kuo greičiau parašykite. Ačiū 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Viktorija, gal geriau palaukite kito karto? nes virti kondensuota piena uztrunka ilgai….galite pabandyti ji sutrishtinti ispylus is skardinės į puodelį pavirinkite, kad sutirštėtų užtruks ilgai, gali ir apie 30min bet svarbu nuolat maišyti…tas sovietinis metodas virti pieną skardinėje yra nelabai saugus ir sunaudoja daug energijos…

      • Viktorija parašė:

        Padariau tą klasikinį receptą su kondensuotu pienu, tad kitą kartą būtinai šį išmėginsiu. 🙂 O dabar lekiu pažiūrėti per tv3play gal rasiu kur darėte jį 🙂

  31. Viktorija parašė:

    http://www.youtube.com/watch?v=eoVMTjoeI1Q
    Štai čia galite pažiūrėti, kaip daromas, manau bus aiškiau 🙂 Nuo 16 minutės

  32. Vaida parašė:

    Sveiki, o kokius sausainius patartumete naudoti jei esu UK ir ‘Gaidelio’ sausainiu cia ne taip lengva rasti?

  33. Edzkune parašė:

    Laba laba

    Klauymelis butu toks: – Kazin,koks turetu buti tikslus karameliu kiekis jusu gundanciam „Tinginiui“? Nes as dejau karameles „Carambar“(tai tokie franciski karameliniai skanestai) siek tiek daugiau nei kondensuoto pieno indelis. Viska sumaisiau,bet sedevras nepavirto i vientysa mase,o i trupiniu kalna =°.°= Kazkur yra klaida..hmm A! As dejau 150g juodo sokolado..

  34. laba diena parašė:

    laba diena, o tiktu tingini padaryti kaledoms?

  35. Audrius parašė:

    Manau, kad tiek Rududu yra daugoka; toks karamelės kiekis „nugesina“ šokoladą ir jo kartumą. Siūlau mėgint žaist su proporcijom ir … ragauti, keisti skonį pagal save; galbūt šliūkštelint saują kakavos.
    Taip pat galvoju, kad tiek sausainių yra per daug, bendra masė maišosi sunkiai ir rezultatas pakankamai sausokas. Žo, nesakau, kad šis receptas kažkoks ne toks, tiesiog – siūlau makaluot, žongliruot ir žaist prie puodų:-)

  36. gabija parašė:

    fainas net per kompa kvepe

  37. Jurgita parašė:

    Man labai patiko šis tinginys:)Super,10 balų!

  38. Sandra parašė:

    As skaiciau,kad labai skanu vietoj sausainiu deti sakoti taip vadinama bankuchena,reiks pamegint:)

  39. Egle parašė:

    Kazkodel man neistirpo Rududu,liko gumuliuku.Ka ne taip dariau?

  40. ernesta parašė:

    AS NORIU PASIDARYTI TYNGINY AR BUTINAI REIKIA DETI y tynginy pieninio sokolado

  41. Milita parašė:

    Darome Jusu tingini, ir mums riebalai atsiskyre nuo saldziosios mases, bet klausimas ka daryti kad tie riebalai susilygintu, nes maisome jau ganetinai ilgai? Ar juos taip pat pilti ant sausainiu??

  42. :)........ parašė:

    Indelis karamelės – kaip tikslu…. čia tai receptas… tai kiekgramų?

  43. Inga parašė:

    Beata,siuo metu turiu lengvo margarino,ar tiks vietoj sviesto??

  44. Rita parašė:

    Superinis skonis, bet jau saldumas…

  45. Renata parašė:

    dariau panasiai, tik kad rududu vos kekleta saukstu dejau, ir indeli kondensuoto pieno bei sviesto, kakavos ir sokolado…viskas gerai gavos sustingo, gal gerai 😀 nes norejau klaust ka ne taip darau, kad jis labai limpa prie pirstu, vienoj kepyklelej buvau pirkus tai nelipo 🙂

    • Lipnusis tinginys parašė:

      Taip niekas ir nežino kodėl kartais gaunasi lipnus tinginys. Galima pjaustyti tik iš karto išėmus iš kameros. Šiek tiek pabuvęs kambaryje ar šaldytuve jis visas pradeda lipti, tįšti. Gal svieto per mažai?

  46. Rita parašė:

    si karta nedejau pieninio sokolado, viskas gavosi taip pat skaniai, tik jau saldumas buvo man priimtinas

  47. giedrius parašė:

    Aciu Tau Beata.Esate auksas pelenu kruvoje!!! Rimtai 🙂

  48. Ramune parašė:

    vietoj pieniško šokolado sudėjau „šokoladinius besmegenius“, kurių visuomet gauna vaikai šventėms, bet valgyt nemėgsta ir „aguona“ saldainius vietoj juodo šokolado – super, prisidėjo „traškučių“ efektas iš saldainių + sunaudojau nenaudojama 🙂
    Ačiū už receptus.

  49. :) parašė:

    labai skanus gaunasi sis receptas.bandziau gaminti pagal ivairius receptus bet tik sis gavosi.o kiek rusiu turi buti sausainiu?ir koki geriausiai tinka?

  50. agne parašė:

    Sveika Beata kadandi as gyvenu meksikoi tai cia nera nieko panasaus I rududu labai noriu tinginio ar galima su kondensuotu pienu? Ir ka deti kad sustingtu? Aciu

  51. Joana parašė:

    puikus receptas 😉
    pries tai niekada nedariau, o dabar visa seimyna laukia kada gi vel jis atkeliaus ant stalo :))

  52. Greta parašė:

    Beata, o kuris tinginio receptas, iš pateiktų tavo tinklapyje, yra tau pačiai skaniausias!?:-)

  53. ERIKA parašė:

    Super receptukas:) kaip dauguma Jūsų receptu, kuriuos išbandėme, niekada neteko nusivilti 🙂 Aš į tinginį dar pakepintų žemės riešutų idedu, labai skanu

  54. Evaldas parašė:

    Oliverio moksleives irgi gamina tingini. Tik ji vadina sokoladiniu saliami.
    https://www.youtube.com/watch?v=QIoGruraqoY

  55. demi parašė:

    labai skanu mm

  56. sima parašė:

    ar galima nei kondensuoto pieno nedeti ar nei karameles?

  57. Erika parašė:

    Help!!!
    An labai labao reikia tinginio recepto anglu kalba 🙂

  58. Gabija parašė:

    Beata, skaičiau receptą. Turėtų gautis tikrai skaniai tik man klausimas kyla dėl tų sausainių. Tų įvairių, nesu tikra kokių reikėtų dėti. Ar tiks vien tik gaideliai? Kokius jus naudojat?

  59. Danguole parašė:

    Kokio riebumo turi buti sviestas?

  60. Danguole parašė:

    Sita tingini darau visalaik, kai reikia kazkur nusivezti lauktuviu, kai laukiu sveciu namuose ar kai uzsinori vaikai. Visi ji gyria BET as ji truputi pakeiciau 🙂 Galit pabandyti ir jus, gal patiks. I sita tingini as nusipirkus griliaziniu paprastu saldainiu juos sudauzau smulkiai iki miltu (kiek tai imanoma is griliaziniu miltus padaryti) ir data imaisau… kai valgai toks geras „treks“ ir skonis gaunasi… tik daug nepridekit nes tada ziauriai saldus gaunasi… 🙂 Nors sitas tinginys ir be griliazo man ziauriai skanus 🙂

  61. daiva parašė:

    Miela,Beata,Jus minejote kad riebalai ir karamele atsiskiria butent man taip ir gaunasi,ir niekaip man nepavyksta padaryt vienalytes mases,ka as ne taip darau?

  62. Indrė parašė:

    Kiek gali išikti tinginys nesugedęs,jei laikysiu kameroje?

  63. Eglė parašė:

    Kiek gali išikti tinginys nesugedęs,jei laikysiu kameroje?

    • Beata Nicholson parašė:

      Jei norite užšaldyti tinginį, prieš siųsdami į šaldymo kamerą, jį gerai apvyniokite maistine plėvele ar įdėkite į hermetišką indelį. Tinkamomis sąlygomis laikomas, tinginys ir po trijų mėnesių bus skanus.

  64. Lina parašė:

    Dabar bandysim daryt

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.