8241
Beatos virtuvė

Tarte flambee su smidrais

(8)
Reikės:
  • 100 g pusriebės varškės
  • 60–80 ml kefyro
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 120 g speltos miltų
  • 120 g visų grūdo dalių kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • Priedams:
  • 150–200 g šaltai rūkytos neriebios šoninės
  • 300–400 g smidrų
  • 150 g grietinės
  • šviežių krapų

Tarte flambee yra Alzaso regione populiarus kepinys – savotiška Pietų Vokietijos ir Šiaurės Rytų Prancūzijos pica. Ant mielinės tešlos pagrindo dedama grietinės, svogūnų ir šoninės. Ar toks derinys gali būti neskanus? Žinoma, kad negali. Tarte flambee receptą esu užrašiusi „Kepinių knygoje“, o čia pateikiu pavasarinę improvizaciją: tešla ne mielinė, o varškinė su visų grūdo dalių miltais, dar pridėjau vėlyvo pavasario delikateso – smidrų. Tik grietinės ir šoninės negalima niekuo keisti.

Pagaminsite du didelius pyragus, jais pavaišinsite 8–10 žmonių.

Gaminam: varškę sumaišome su kefyru ir aliejumi. Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Varškę sumaišome su miltais ir suminkome tešlą. Ji turi būti gana minkšta, bet nelipti prie rankų. Tešlą paliekame pastovėti 15 minučių.

Šoninę supjaustome nedideliais kubeliais. Jei smidrai stori – perpjauname juos pusiau, jei laibi – paliekame tokius, kokie yra.

Tešlą padalijame pusiau. Ant miltuoto stalviršio iškočiojame pailgus papločius. Perkeliame juos į kepimo popieriumi išklotas skardas.

Papločius patepame grietine, pabarstome šoninės gabaliukų ir išdėliojame smidrus. Kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusius pabarstome smulkintais krapais. Kepinį tinka valgyti ir karštą, ir šaltą.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 3,57 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Elena parašė:

    Laba Beata. Netoleruoju gliuteno ir laktozes. Kuo rekomenduotumet pakeisti grietine ir miltus Is anksto dekoju

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Elena, jei randate, tai grietinę keiskite sojų grietine, arba ją galite pasidaryti sumaišius minkštą šilkinį tofu su citrinos sultimis ir druska. Na o miltus keiskite tais, kuriuos dažniausiai naudojate ir esate pamėgus jau.

  2. jurga vovere parašė:

    Sveiki,
    „120 g visų grūdo dalių miltų“ – čia kvietinių ar kokių? Iš viso 240 g miltų?
    Dėkui, Jurga

  3. Relita parašė:

    Miela Beata,išbandžiau ši recepta,-skanu,tik nežinau,gavosi kietas padas,ar nereikejo i tešla deti kiaušinio,nes Jusu kitame recepte.namines picos tešloje dedamas kiaušinis.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Relita, kiaušinio netrūksta šioje tešloje, ji kiek kitokia, o kieta gaunasi labiau dėl viso grūdo miltų, tai galite juos keisti paprastais miltais ir bus minkštesnė tešla.

  4. Relita parašė:

    Aciu uz atsakyma,smagu kai yra su kuo pasitarti.Bandysiu bent maziau viso grudo miltu det,reikia gi seimyna pratint prie sveikesniu produktu:)

  5. Inga parašė:

    Šitas super, viskas pavyko iš pirmo karto, o svarbiausia tešlos minkymas nebuvo sudėtingas. Tiesa, man gal kiek per sausas viršus buvo, grietinė susigėrė į padą, tad ant iškepusio pyrago gabalėlių, kai jau pravėsio, uždėjau po philadelfijos sūrelio, reikalai iš kart pasitaisė. Rekomenduoju!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.